torstai 18. helmikuuta 2021

Kallisarvoiset siskot

Talvinen sää jatkuu. Onhan tämä melkoinen ero viime vuoteen, jolloin ei talvesta voitu juuri puhua. Mutta vaikka pakkasta on välillä turhan paljon, on tämä kaunista ja hienoa vuodenaikaa. Hilpuri ja Myttöskä tykkäävät lumesta ja jaksavat myllätä siinä loputtomiin. Vaikkei meidän likat ole ilmojen suhteen hienohelmoja, taitavat nekin tykätä enemmän tästä kunnon talvesta kuin kurakeleistä. Olemme siskoni kanssa jatkaneet lähisukulaisemme asunnon tyhjennyshommaa. Vielä otamme yhden illan pakkaamiselle. Sen jälkeen tehdään lopullinen muutto ja asunto laitetaan myyntiin. Olen onnekas, että meitä on kaksi. Siskoni ja minä. On apua, vertaistukea, kuuntelija. Tällaisissa elämänvaiheissa sisarukset ovat erityisen arvokkaita. Olisin pulassa ilman siskoani vaikka isäntä toki minua jeesaisikin. 

Kun seurailen päivisin työn lomassa täällä kotosalla Hipun ja Mytön yhteiseloa, näen myös siinä paljon sisarrakkautta. Tuolla kun talsimme ruokatunnillani pitkin peltoja ja metsiä, kaksikko kulkee yhteistä polkua. Yhdessä. Side, mikä Hipun ja Mytön välillä on, on ainutlaatuinen. Vaikka itselläni olisi sillä hetkellä mieli maassa, murheinen olo ja väsymys, katsellessani kaksikkoa hymyilen. Leveästi.

Tulevana viikonloppuna jätämme kotiolot hetkeksi. On aika tehdä pieni reissu ja irtautua näistä arkikuvioista. Maisemanvaihto tekee varmasti hyvää. Millainen matka meillä oli, siitä kerron ensi kerralla ⛄.

13 kommenttia:

 1. Beagle-likat on kyllä ihan siskokset, kuvistakin sen yhteenkuuluvuuden näkee. Toivotaan teille paljon pieniä ilon hetkiä, lumilenkeillä tai kotisohvalla. Sitten sitä jaksaa paremmin uurastaa taas kaikkien velvollisuuksien parissa, kun voi viettää noiden tassuttelijoidenkin kanssa voimaannuttavia hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Mai ja Arttu! Kovin vahva side tuolla meidän kaksikolla on. Vaikka beaglet ovat omapäisiä ja itsenäisiä omien reittien kulkijoita, näyttää niille kehittyvän myös tiiviitä kaveri/sisarussuhteita.

   Paljon tuo kaksikko antaa iloa ja voimia elämään. Niiden avulla voi varmasti paremmin, uskon näin.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. On kyllä biigeli-tytöt niin ihanat siskokset <3 Huomaa miten paljon toisiaan rakastaa. Tarkoituksena olisi myös hommata Otolle biigeli-veli myöhemmin.

  Toivotaan myös ihanaa pikku-reissua teille <3 Aurinkoisia, talvisia, hienoja ilon ja onnen hetkiä <3

  Talvisin terveisin Otto ja emäntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, reissu meni hyvin ja meillä oli kivaa. Paljon tuosta kaksikosta on toisilleen seuraa. Hippuhan oli jo tottunutkin kaveriin ennen kuin Typy äkillisesti menehtyi. Ovat ne niin tärkeitä toisilleen, sen kyllä huomaa niitä katsellessa.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
  2. Hienoa että reissu meni hyvin <3 Mulla olisi teille kaksi kysymystä:

   Ovatko Hippu/Myttö/Pimu/Typy olleet pentueensa pienimpiä vai suurimpia, vai jotain siltä väliltä?

   Tiedätkö, mikä on Hipun ja Mytön säkäkorkeus?

   Ihania talvipäivä teille <3

   Otto ja emäntä

   Poista
  3. Oman muistini mukaan kaikissa neljässä pentueessa pennut ovat olleet hyvin samankokoisia. Eli sieltä ei ole erottunut, että joku olisi ollut pienempi tai suurempi kuin muut. Ainakin Hipun ja Mytön pentueissa oli näin, ne kun ovat minulla tuoreemmassa muistissa. Pimun pentuajoista on jo yli 20 vuotta, Typynkin jo liki 12 vuotta.

   Tyttöjen säkäkorkeuksia emme ole koskaan mitanneet. Olisikohan molemmat noin 35 cm, Myttö on hiukan korkeampi kuin Hilpu.

   Iloisia helmikuun viimeisiä päiviä teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
  4. Kiva kun vastailet aina <3
   Okei, Oton säkä 4,5 kk iässä oli 36 cm. Kasvattajan mittamaana. Oton erotti selvästi että oli pentueen isoin. Pentueessa pentuja oli 8, ja tässä oli heidän painot 16 viikon iässä, suurimmasta pienimpään:

   Otto: 11,4 kg (uros)
   Simba: 11,0 kg (uros)
   Milly: 9,2 kg (narttu)
   Armas: 8,5 kg (uros)
   Dorinda: 7,7 kg (narttu)
   Olivia: 7,2 kg (narttu)
   Nipsu: 7,0 kg (uros)

   Sekä pikku-narttu Neela:
   ainoastaan 6,4 kg

   5 kg eroa oli pienimmällä ja suurimalla... 😃

   Kasvattaja kehui pentuja kovin siroksi ja pieniksi.

   Iloisia helmikuun viimeisiä päiviä teillekin!

   Otto ja emäntä

   Poista
 3. Vallattomat ja kauniit siskokset Hippu ja Myttö, jotka taatusti tuovat hyvän mielen perheeseen, ja kaikille muillekin!
  Rentouttavaa reissua teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pàrek ja Palvelijatar kehuistanne. Ovathan nuo meidän siskokset aika upea kaksikko. Tuovat iloa sekä meille että varmasti meidän läheisillekin.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Sisarukset ovat tärkeitä! <3
  Mukavaa reissua teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, sisarukset ovat arvokkaita ja tärkeitä tyyppejä. Reissu meni mukavasti, levättiin ja ulkoiltiin. Tästä on hyvä jatkaa kohti maaliskuuta.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 5. Hei! Olen juuri löytänyt tämän ihanan blogin <3 Itse omistan myös beaglen, puolivuotiaan Martan. Olisi tulevaisuudessa tarkoitus perustaa hänellekin blogi :)

  Aloitin siis bloginne seuraamisen, ihanalta vaikuttaa <3

  Ihanaa talvenjatkoa tytöille ja sinulle!

  Terveisin uusi bloginne seuraaja, sekä Martta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa mukaan meidän matkaan! Beaglet ovat kaikessa jääräpäisyydessään ja siinä, ettei niillä ole omistajiaan kohtaan mitään miellyttämisen tarvetta, aivan valloittavan ihania ja lempeitä koiruleita. Näin uskallan sanoa, kun meidän Myttö on neljäs biigelimme.

   Mukavia talvipäiviä sinulle ja Martalle! Kiva, että löysitte Pienen Suuren Beaglen.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.