keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Tulehdusta korvissa ja tuunaajatyttö

Isäntä vei Hilpun perjantaina eläintohtorin pakeille. Olimme jo hetken aikaa seurailleet, että Hipulla taitaa olla korvissa jotakin vaivaa. Kotikonstein ja apteekista ostetulla linimentillä putsailimme korvia. Päätimme kuitenkin, että on viisainta käydä lääkärissä. 

Hipulla todettiin korvatulehdus ja se sai kolmen viikon lääkekuurin. Tohtori oli todennut, että Hipulla on hyvin ahtaat korvakäytävät eikä hän käytössään olevilla laitteilla päässyt näkemään tärykalvoja. Typyllä oli tämä sama "valuvirhe". Kun lääkekuuri on nautittu, viemme Hipun tarkempaan syyniin erikoislääkärille. Vaarana kun on, että tulehdukset tuppaavat uusiutumaan. Näin teimme Typynkin kanssa ja korvat saatiin kuntoon. Lääkkeet Hippunen ottaa reippaasti, aamuruuan seassa. Beagleilla on tunnetusti valtavan hyvä ruokahalu, joten Hippu ei edes huomaa, että ruuan sekaan olisi laitettu jotakin erityistä.

Korvatoipilas.

Myttönen käsitteli eilen isännän nastakengän järsimällä siitä nauhoja kiristävän lenksun rikki. Isäntä tilasi uuden nippelin, onneksi varaosia löytyi. Lauantaina Myttö päätti työstää Hipun valjaita järsimällä lukon hajalle. Hipulle hankittiin samana päivänä uudet. Taitavat olla vuoden sisään ainakin kolmannet valjaat... Meillä on eteisessä laatikko, jossa koirien remmejä yms. säilytetään. Mutta taas tällä kertaa unohdin nakata aamulenkin jälkeen valjaat laatikkoon. Minun tyhmyyttäni siis, että Myttöskä pääsi jälleen tuunaushommiin. 

"Mitäs tuolla pellolla näkyy..."

Aurinkoiset päivät ovat hellineet meitä ja lumi on sulanut jonkin verran pois. Hiihtoladuilla näyttää yhä väkeä riittävän. Nyt kannattaakin sivakoida, kun on vielä mahdollisuus. Kevään valo tuo esille valtavan likaiset ikkunat, pölyiset kaapinovet, koirankarvaiset nurkat. Mietin, että huushollissa saisi joka päivä siivota ja nuohota, jos haluaisi tämän näyttävän kohtuullisen siistiltä. Emme isännän kanssa jaksa moiseen touhuun lähteä. Kunnollinen viikkosiivous riittäköön. Ikkunatkin saavat vielä odottaa. Nyt tuhlataan vapaa-aika mieluummin isokorvien kanssa ulkoiluun 🌞.

10 kommenttia:

 1. Tuunaushommat näyttää sujuvan hyvin Myttöskältä, kuten meidän Otolta. Kurjaa että Hippulilla todettiin korvatulehdus. Paljon paranemisia Hipulle <3

  Ihanaa juuri alkanutta kevättä teidän laumalle <3

  Otto ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, korvat paranevat hiljakseen. Lääkekuuri varmasti tepsii. Myttö on innostunut tuunaamaan kaikkea muuta paitsi esim. sen omia leluja, joita se saisi käsitellä mielin määrin...

   Aurinkoista viikonloppua teille toivottelee Hippu, Myttö ja emäntä

   Poista
 2. Toivottavasti lääkekuuri auttaa Hippua! Kurjaa, jos korvia kaihertaa.
  Vai on toinen tyttösistä vähän tuollainen jäynäilijä! Jospa nuo hammasteluharrastukset iän myötä vähenisivät... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääke näyttäisi tepsivän. Hippu ei enää kaivele korviaan niin ahkerasti ja ravistele päätään. Kurkkasin keskiviikkona korviin varovasti. Päällisin puolin näyttivät olevan aika ok.

   Myttö on sellainen vekkuli siskokulta. Käsittelee mielellään kaikkea sellaista, mihin se ei ole lupa koskea. Miten esimerkiksi omat lelut saavat olla melko rauhassa mutta kengät kiinnostaa... vaikka samaa vikaa on ollut kyllä Pimussa, Typyssä ja Hipussa. Eiköhän ikä tee tässäkin tehtävänsä ja Myttö lopettaa tuon tuunailun.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Korvajutskat on keljuja. Onneksi sentään apuja löytyy ja tilanne saadaan hallintaan.
  Myttö toteuttaa taiteellisia taipumuksiaan tuunaamalla tavaroita mieleiseensä muotoon ;) Siivoilut eivät ole listan yläpäässä täälläkään, vaikka kevätaurinko korostaa joka kuonon ja tassunjälkeä. Kun viettää aikaa ulkoilemalla ei tarvitse katsella mikä paikka milloinkin kaipaisi siivoamista. Englantilaiset sanovat, että siivottu koti on hukkaanheitettyä aikaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvavaivat on ikäviä ja Hipusta huomasi, että sitä vaivasi ne kipeät korvat. Taisivat kutistakin. Lääke näyttäisi purevan.

   Kauhistelin äsken, miten pölyiseltä ja likaiselta meidän kaikki lasipinnat (ikkunat, kaappien ovet, olohuoneen pöytä) näyttävät. Mutta olkoon, ehkä tehosiivoamme, kun Hipun synttäripäivä parin viikon päästä koittaa. Vaikkei mitään kekkereitä olekaan.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Voehan korva...toevottavasti liäke tehhoo jootuin. Ee oo korvavaevat siitä mukavimmasta piästä piettävijä.
  Joskus on paekallasa tuunata nuita kamppeeta ja tavaroeta. Virkistäähän se immeestennii mieltä sittä ku on jottae erj´laesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkkeestä näyttäisi olevan helpotusta. Tänään lääkkeen annostus puolitettiin. Ensi viikon perjantaina se puolitetaan taas. Kaksi viikkoa siis jäljellä ja sitten on edessä uusi lääkärireissu.

   Myttö on innokas kenkien ja remmien käsittelijä. Ne pitäisi aina muistaa laittaa piiloon, jos Myttö ei ole näköetäisyydellä. Jostain syystä puruluut ja omat lelut eivät ole ollenkaan niin mielenkiintoisia. Luita se kyllä toki syö mutta niistäkin on vain hetkellinen ilo. Ehkäpä pikkulikka tuosta viisastuu vanhetessaan. Vaikka onkin fiksu tyttö jo nyt.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 5. Joo, siivous on ihan liian yliarvostettua, varsinki ku paistaa aurinko, lenksulle siis, Tytöt. Hyvä, kun korvat saatiin kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvat ovat jo paremmalla tolalla. Hyvä niin. Upeita ulkoilusäitä on ollut vaikka tällä viikolla oli myös lumimyräkkä. Mutta ulkoilemme mielellämme,säässä kuin säässä. Siivoukset saa odottaa edelleen.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.