tiistai 16. maaliskuuta 2021

Vuosi kotikonttorilla koirakollegojen kanssa

Meillä on tällä viikolla aihetta suureen juhlaan. Hipulla on synttäripäivä kaunottaren täyttäessä kuusi vuotta. Miten tämä aika juokseekin niin lujaa... vastahan Hipa tuli meille Typyn kaveriksi ja pikkusiskoksi. Syntymäpäiväkakkua nautimme tulevana lauantaina. Isoja juhlia ei tänä vuonna pidetä mutta perhepiirissä herkuttelemme ja nostamme varmasti maljankin Hipun kunniaksi. 


Ostimme Hipulle lahjaksi makupaloja (kengurua ja villisikaa). Niiden lisäksi se saa uuden työpannan. Kovasti meillä on toiveissa, että taas syksyllä pääsemme palaamaan kirjastoihin lukukoirailemaan. Uusi työpanta juhlistakoon sitten sitä hetkeä. 

Olen ollut kotona etätöissä nyt melko tasan vuoden. Minä pidän etätyöskentelystä. Se mahdollistaa päivien rytmittämisen mieleisekseen. Koirilla on seuraa, minulla on niistä paljon seuraa. Ei tarvitse ressata siitä, että isokorville tulee pitkä päivä kotona kahdestaan. Ilman Hippua ja Myttöä tämä etätyökausi olisi varmasti ollut tylsempää. Toki välillä on pieniä haasteita. Kokouksessa istuessa Myttö alkaa kantamaan kenkiä eteisestä ja syömään niitä. Hippunen ja Myttönen intoutuvat äänekkääseen paini-juoksukisaan huoneesta huoneeseen... mutta  on tässä työskentelymallissa silti enemmän plussia kuin miinuksia. Olen onnellisessa asemassa, että voin tehdä etätöitä. Kaikissa ammateissa se ei käy ja on myös kovin kuormittavaa. Isännän etätyöjakso viime keväänä ei herättänyt hänessä riemunkiljahduksia. 



Kevät saisi edetä rivakammin. Mutta lunta näyttää taas tupruttelevan. Biigelit kyllä tykkäävät, että maa on valkea. Pääsiäiseen on kolmisen viikkoa. Toivottavasti silloin näkyisi kuitenkin jo paljasta maata ja paljon lämmittävää auringonpaistetta. 

9 kommenttia:

  1. Ihanaa 6-vuotis päivää Hippu <3 Synttärihaukahdukset Otoltakin <3

    Meillä onkin jännittävää kerrottavaa, meille nimittäin muuttaa rescuekoira <3 Hänen nimekseen tulee Lila, ja hän tulee Kulkurit RY:n kautta kuukauden päästä!

    Synttäritoivotusten Otto ja emäntä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä onkin sitten jännää tulossa. Hippu kiittää onnitteluista!

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  2. Koiratytöt varmasti kiittää jokaisesta etätyöpäivästäsi. Heh, minullakin on tapana alkaa häirintä, kun/jos Palvelijatar on pitempään kuin viisi minuuttia puhelimessa tai somessa ;) Jotain rajaa täytyy pitää noiden laitteiden kanssa. Hipulle tuli varmasti hauska syntymäpäivä. Onnea, Onnea ja pusuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, puolin ja toisin ollaan tykätty etäilystä. Vähän jännittää, miten sitä taas kukin meistä sopeutuu, kun jossain vaiheessa tulee eteen paluu konttorille.

      Hipulla oli toivottavasti mukava juhlapäivä. Ainakin se sai paljon rapsutuksia ja herkkuja. Kiitos onnitteluistanne!

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  3. Jotenkin koirat, ja ilmeisesti myös lapset, osaavat valita sen huonon hetken pistää ranttaliksi! :D Kerrostalossa asuessa varsinkin jotain haukuttavaa ilmaantui aina juuri silloin, kun olisi pitänyt soittaa joku tärkeä puhelu ja mieluusti kuulla, mitä keskustelukumppani sanoo. :)
    Uusi panta näyttää hienolta! Toivottavasti sille tule pian käyttöä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen miettinyt, että varmaan se, että alan "yksinään" puhumaan yht´äkkiä, herättää Hipun ja etenkin Mytön mielenkiinnon. Silloin on juostava keittiöön katsomaan, että mitä oikein tapahtuu (teen töitä siis keittiössä). Olen myös aivan varma, että nuo meidän likat on niin fiksuja, että käyttävät tilaisuuden hyväksi, kun huomaavat, että olen kiinni toisessa asiassa. Silloin voi alkaa keksimään pikkujekkuja ja juoksemaan kilpaa.

      Toivottavasti syksyllä Hippu pääsee taas töihin. Reilu vuosi on jo siitä, kun viimeksi lukukoirailtiin.

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  4. Miten beaglet yleensä antavat työrauhan? Työskentelen kotoa käsin, ja mietityttää, miten saan työt tehtyä, jos beagle olisi koko ajan hajottamassa huonekaluja tai vaatimassa huomiota. Osaavatko beaglet myös rauhoittua aloilleen lenkin jälkeen, jos niille antaa vaikka jotain sallittua pureskeltavaa? Entinen koirani oli pystykorva, joka oli sisätiloissa hyvin rauhallinen. Beagle kuitenkin kiinnostelisi, mainioita persoonia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noora! Minulla on puolivuotias uhmaikäinen beagle-uros Otto. Käyn yleensä ennen etätöitä pitkällä lenkilla (5-10 km päivästä riippuen), jotta Ottopoika sitten rauhoittuisi etätöiteni ajaksi. Tarjoan hänelle myös sallittua pureskeltavaa, kuten luita. Niitä kalutessa menee jopa 5 tuntia. Otto yleensä rauhoittuu luun tai ilman kanssa petiinsä, lenkkien jälkeen. Vielä poika ei ole tuhonnut mitään :)

      On ne beaglet niin mahtavia, en kadu päivääkään että minulla on beagle <3

      Otto 6,5 kk ja emäntä

      Poista
    2. Kiitos kommentistasi Noora. Vastailen nyt aivan oman kokemukseni perusteella ja mielipiteeni ovat täysin omiani.

      Koirat ovat kaikki yksilöitä. Myttö on vasta vajaat kaksi vuotta vanha ja on täynnä nuoruuden iloa ja energiaa. Se tosiaan keksii välillä kaikenlaisia kepposia, myös silloin, kun en tee töitä ja isäntäkin on kotona. Hippu on jo rauhallisempi mutta osaa sekin halutessaan innostua riehumaan. Myttö ei ole syönyt meiltä yhtään huonekalua, koskaan. Typy pisti jalkalistatkin uusiksi. Pimu tuhosi mm. sängynpeittoja. On siis täysin yksilöllistä, miten ja mitä koira tuhoaa.

      Beagle vaatii paljon ulkoilua ja puuhastelua. Koirillemme olemme yrittäneet näitä parhaamme mukaan tarjota ja olemme siinä mielestäni myös onnistuneet. Vietämme keväästä syksyyn paljon aikaa mökillä, jossa koirilla on vapaus tulla ja mennä, leikkiä ja temmeltää. Mutta tuskin juuri beagleja olsimme hankkineetkaan, jos mökkiä ei olisi. Rotu kyllä vaatii todella, että se saa liikuntaa ja touhuamista. Mikään sylikoira beagle ei ole.

      Lenkkien jälkeen meillä on kaikki neljä beagleamme ottaneet riehumishepulit, jonka jälkeen ne ovat käyneet tyytyväisinä nukkumaan. Mutta tämäkään ei tietysti ole mikään vakiokäytäntö vaan riippuu ihan päivästä ja koirien fiiliksistä. Vaikka ne veisi aamulla tuntien lenkille, saattaa heti lenkin jälkeen alkava etäkokous saada taustalle osallistujiksi myös pari painivaan isokorvaa...

      Sallittu pureskeltava on aina hyvä juttu. Siinä voi purkaa energiaa. Beaglet ovat persoja ruualle ja lihovat helposti. Siksi me emme luita yms. järsittävää ihan joka päivä anna. Leluja kyllä riittää, joilla voi leikkiä. Ja se, että koirille on kaverina toinen koira, on varmasti ollut osasyy siihen, ettei esimerkiksi Hippu ja Myttö ole tehneet juurikaan mitään tihutöitä. Niistä kun on seuraa toisilleen, ei tarvitse yksikseen keksiä kaikenlaisia temppuja.

      Beaglet ovat ihania, itsepäisiä, ihmisrakkaita kavereita. Niillä ei kuitenkaan ole mitään miellyttämisen tarvetta omistajiaan kohtaan. Ovat todella itsenäisiä. Ne rakastavat omistajiaan ehdoitta mutta määräävät itse, milloin haluavat ihmisten huomiota.

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.