maanantai 21. helmikuuta 2022

Kirjastokeikat taas käynnissä

Viime viikolla Hippu pääsi aloittamaan kevään lukukoirailut. Ensimmäinen työkeikka suuntautui naapurikirjastoomme. Kotikirjastossa hommat käynnistyvät ensi viikolla. Oli vallan mukavaa päästä taas kirjastoon. Hilpunen tutki ja syynäsi innoissaan kirjaston nurkkia ja tervehti häntä heiluen tuttua henkilökuntaa. Lukijoita ei tällä kertaa jonoksi asti ollut mutta hyvähän se oli aloittaa loman jälkeen työt hiukan rauhallisemmin 😃 Liekö märkä ja loskainen sää verottanut lukijoita.


Kirjastotouhujen lisäksi olemme seuranneet telkkarista olympialaisia. Harmillisesti oma suosikkini Herolan Ilkka ei eilen päättyneissä kisoissa päässyt mitalin makuun. Mutta toivottavasti Ilkalla on onni myötä seuraavissa kisoissa, pienissä tai suurissa. Isäntä on innokas penkkiurheilija ja liikkuu hän itsekin (toisin kuin allekirjoittanut). Entisenä jenkkifutarina hän katseli yhdessä meidän likkojen kanssa  Super Bowlin, amerikkalaisen jalkapallon jokavuotisen loppuottelun. On hauskaa, että likoista on katseluseuraa isännälle. Minä kun painun iltaisin ajoissa sänkyyn. 

Pieneenkin petiin mahtuu aina kaksi biigeliä.

Liukasta ja lunta. Sitä riittää täällä etelässä. Hiukan tuo lumikerros on painunut kasaan, kun sää on poikennut plussan puolella. Mutta tälle päivälle on povattu myräkkää, joten saadaan taas lisää lunta. Toivottavasti pyry peittää jäiset tiet alleen. Harmittaa Hilpun ja Myttösen puolesta, kun joutuvat talsimaan luistinratareiteillä. Niitä kun on myös metsissä ja pelloilla. Etenkään Hippu ei tykkää liukkaasta ja varoen se kieli keskellä suuta taiteilee jäiden päällä. Tylsää. 

Olen joka vuosi kirjoitellut näin uuden vuoden alkupuolella yhteenvedon meidän menneen vuoden seikkailuista ja touhuista. Olen varmaan jo kyllästymiseen asti viime vuoden puolella todennut, että meidän vuosi 2021 ei ollut paras ja helpoin. Korona oli niistä se pienin kurjuus. Meidän perheelle tapahtui surullisia ja ikäviä asioita, mm. läheisen vakava sairaus ja sen huima eteneminen, minun potkut ja Hipun kesän sairastelut. Eikä tässä edes kaikki 😢 Vaikka meillä oli oikein hauskoja juttuja myös, vaikkapa ihania mökkireissuja Puulalle, jäi viime vuodesta tylsä maku. Joten en palaa enää menneeseen ja tämä jääköön viimeiseksi kerraksi, kun pohdin täällä blogissa vuotta 2021. Alkanut vuosi on käynnistynyt mukavimmissa merkeissä.  Suotakoon sen jatkuvan näin ja vielä paremmin. 


6 kommenttia:

 1. Mukavia lukukoirailuja teille! Näillä keleillä ei varmasti ihmisiä juuri missään ole jonoiksi asti. Vaikeaa ja vaarallista on liikkua todella liukkailla teillä. Ei edes parhaat nastakengät pidä kovalla jäällä, joka vielä on erittäin epätasaista ja piilossa lumen alla. Olkaapa varovaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hippu tykkää kovin, kun pääsi taas kirjastohommiin. Koitetaan pysyä pystyssä. Näyttää tuo liukkaus vaan jatkuvan mutta onneksi aurinko jo lämmittää.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Ompa mukava että lukukoerahommat on piässynnä alakamaan :)
  Nepä on kuule ne Herolan poejjan juuret tiälä meejjän pitäjässä! Vanahemmat on tiältäpäen kotosi :) Sitä sitä myöhhii on seorattu. Harmi ku ee oekeen nyt männy siltä hyvästi kilipaelut.

  Takkuulla on tämä vuosj parempi ku männy vuosj! Ee oo kahta huonoo vuotta peräkkätä. Sillä mielellä eekuvvuan etteempäen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukukoirailut on hauskaa ja Hippu on iloinen, kun pääsi taas töihin. Toivotaan Ilkalle ensi kaudesta menestyksellistä ja voitokasta. Hieno urheilija!

   Ainakin tämä vuosi on tähän saakka ollut paljon parempi kuin edeltäjänsä. Toivomme, että tämä linja jatkuu.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Mukavaa, kun pääsitte taas lukukoirailun pariin. Meillä on ollut piiitkä tauko, joka venynyt entisestään muuton myötä, kun en ole vielä saanut aikaiseksi olla yhteydessä uuteen kirjastoon, että mitä mieltä siellä olisivat lukukoirahommista. Ikävä, että viime vuoteenne mahtui paljon surua, mutta toivottavasti tänä vuonna taas enemmän iloa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vuosi on ainakin alkanut lupaavasti. Viime vuonna tähän aikaan meille oli tapahtunut jo iso, raskas ja surullinen asia, joka vaati paljon voimavaroja.

   Lukukoirailut tosiaan saatiin käyntiin ja Hippu on valtavan innoissaan.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.