sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

Robotti tuli taloon

Nyt se on hommattu! Nimittäin robotti-imuri. Tuota vekotinta olen aika ajoin miettinyt, että olisiko se hyödyllinen ja pitäisikö sellainen ostaa. Koska Hipulla on tätä nykyään valtavan paksu karva ja sitä lähtee runsain mitoin, päätin viikolla, että siivouksen helpottamiseksi on aika hankkia robottivekotin. Niiden hinnat ovat tippuneet reilusti siitä, mitä ne olivat, kun robotti-imurit alkoivat kauppoihin ilmestymään. Ja kyllä, se on vaivaton ja helppo apu pitää huusholli siedettävän siistinä viikkosiivouksien välissä. Olemme tyytyväisiä ostokseemme.

Hippu teki uteliaana tuttavuutta oudon,
pärisevän laitteen kanssa...

Sain viime viikonloppuna nauttia hauskasta seurasta ja lämminhenkisestä tunnelmasta mökillä Lopella. Minut kutsuttiin mukaan iloiseen naisporukkaan viettämään möksäviikonloppua saunoen, paljussa lilluen, hyvää ruokaa syöden ja kuohujuomaa nautiskellen. Olin hyvilläni, että otin kutsun vastaan. Minä kun en kovin usein ole niin rohkea, että suin päin lähden mukaan porukkaan, josta puolet on minulle uusia tuttavuuksia. Isäntä, Hilpu ja Myttönen pitivät kotia hienosti pystyssä. Parasta meidän likkojen mielestä oli varmasti ollut se, että ne olivat saaneet nukkua isännän kanssa meidän kaksijalkaisten sängyssä. 

kun taas Myttö katseli härveliä
pyykkikorista käsin.

Kevät on hienoa aikaa. Viikolla oli aurinkoisia ja valoisia päiviä, joten oli ilo ulkoilla ja lenkkeillä pellolla sekä metsässä. Vielä kun päästään yöpakkasista eroon, alkaa nuo lumet varmasti vauhdilla sulamaan. Hippu ja Myttö tonkivat lumen alta rusakonpapanoita ja pistelevät niitä poskeensa. Outo maku, täytyy sanoa... kaksikko innostuu koirapuistossa vauhdikkaisiin juoksukisoihin ja painiotteluihin. Taitaa tämä valo pitkältä tuntuneen talven jälkeen antaa meidän  biigletyttösille puhtia ja energiaa. Kuten monelle meistä ihmisistäkin. Muutenkin meidän päivissä on valoisaa. Isännän kanssa paiskimme töitä. Vaikka aloitin vasta pari kuukautta sitten uudessa työpaikassa, saan ja voin pitää näillä näkymin kesälomaa pari-kolme viikkoa. Lisäksi lomailen myös syyslomalla lokakuussa. Tämä on hienoa ja arvostan esimieheni joustavuutta. Tulevana kesänä tulemme viettämään paljon aikaa Puulan rannalla ja myös etätyöt sieltä käsin onnistuvat. Ei hullumpaa 😀Tulevalla viikolla käymme Hippusen kanssa lukukoirailemassa naapurikirjastossa. Ja mikä tärkeintä, juhlimme meille niin rakasta ja tärkeää Hippulia sen täyttäessä seitsemän vuotta! Miten meidän kirjastokeikka sujui ja millä tavoin Hipun synttäripäivää vietettiin, niistä kirjoittelen ensi kerralla. Siihen saakka, voikaa hyvin ja auringonpaistetta uuteen viikkoonne 🌞

7 kommenttia:

 1. Onnea uudelle imurille! Sitä on Palvelijatarkin harkinnut jo kohta puoli vuotta. Saako kysyä teidän imurin merkkiä? Onko vaikea saada asennettua?

  Hauskaa, että uusi työpaikka on viihtyisä ja joustava. Se on tärkeä juttu se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän robotti on mallia iRobot Roomba. Se ei vaatinut mitään erityisiä asennuksia, ellei halua liittää sitä omaan langattomaan kotiverkkoon. Meillä isäntä laittoi puhelimeensa imurin oman sovelluksen mutta se ei ole käytön kannalta mitenkään pakollista. Ja kannattaa muistaa tietoturva! Omaan puhelimeeni en sitä laita. Imurin telakka vain seinään pistokkeeseen kiinni ja robotista suojamuovit pois. Sen jälkeen asettaa sen latausasemaan ja kun on ladannut pari tuntia, painaa imurin päällä olevaa starttinappulaa. Ja niin lähtee imuri ja imurointi käyntiin! Laite ilmoittaa, kun roskasäiliö on täynnä. Se myös palaa imuroinnin jälkeen takaisin telakkaan. Myös silloin, kun akku on viimeisillään.

   Oikein on oiva peli, koska meillä asuu kummallinen lammaskoiran ja biiglen risteytys, josta lähtee aivan älyttömästi karvaa.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Kyllä alkaa yhä enemmän kiinnostaa robotin hankinta!

   Poista
 2. Voe turkanen että oes jo haaska kaverj tuommonen imurj! Kyllä sen toohuja oes mukava katella. Vaekka äet kyllä eppäelj ettee mahtasj kahtelemiseks mulla jiähä :)
  Mukava seon ku päevä jatkuu ja aarinko helottaa. Ja jos vielä on työpäevättii nyt mukavija ni sillon on hyvästi asijat :)
  Oekeen hyvvee uutta viikkoo sinne koko sakille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hauska laite, tuo meidän robotti. Hyvin se pitää päivittäistä siisteyttä yllä. Ei leiju karvakasoja pitkin nurkkia ja lattioita.

   Ihanaa, kun on valoisaa ja kevät etenee. Kaikki on mallillaan ja se on hienoa.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Minäkin olen robotti-imuria useasti miettinyt ja monta tyytyväistä omistajaa tiedän, mutta vielä en ole rohjennut itselleni hankkimaan. Ehkä joku vuosi vielä sen teen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näppärä ja kätevä tuo robotti-imuri on. Hintansa väärtti. Hipusta lähtee nykyään niin paljon karvaa, että saadaan robotin avulla helpolla konstilla pysymään huusholli edes suhteellisen siedettävänä asua.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.