keskiviikko 24. elokuuta 2022

Sopeutumista taas kaupunkioloihin

Meillä venyi kaupunkioloihin takaisinsopeutuminen sen verran kauan, että vasta nyt pääsin tämän blogimme ääreen ja päivittämään kuulumisiamme. Meille kuuluu hyvää ja arki on lähtenyt taas täystehoilla rullaamaan. 

Palasimme elokuun 14. takaisin kotiin. Mukavan pitkän pätkän saimme viettää möksällä. Koirat olivat tänä suvena mökillä enemmän kuin koskaan; yhdessä koko perheen kanssa, isännän kanssa kolmistaan ja minun kanssani kolmeen tyttöön. Mökkikausi jatkuu lokakuulle ja lähdemme taas pian viikonlopun viettoon Kangasniemelle. Mutta kyllähän tämä vuosi vuodelta haikeampaa ja kurjempaa on kesälomat päättää ja palata kaupunkiin. Minulle ainakin. Siispä lottoa taas viikonloppuna vetämään 😁

Pimun, Typyn ja Nupin hauta alkaa
isännän mukaan muistuttamaan mausoleumia
kaikkine koriste-esineineen ja kukkineen.
Tällaisena se jäi odottamaan paluutamme
Puulan rannoille. 

Mökkeilyjen loppumetreillä kävin Mytön kanssa etsimässä sieniä. Metsä oli valitettavasti rutikuiva, joten emme löytäneet yhtään kantarellia. Toivottavasti syksymmällä käy parempi tuuri. Puulan vesi oli uintilämmintä ja saunassa otettiin yhdessä Mytön kanssa löylyjä. Hippu ja Myttö ottivat juoksukisoja mökin ympäri ja avustivat viimeisenä mökkilauantaina isäntää grillaamisessa. Mustikat olikin taidettu jo mökin ympäristöstä syödä 😄

Minun sienestyskaverini.

Olin luvannut Mytölle (ja isännälle) alkukesästä, että juhlimme sekä isännän että Myttöskän synttäripäiviä, kun palaamme lomilta kotiin. Ja tämä juhlahetki koitti viime lauantaina. Lahjoja molemmat päivänsankarit olivat saaneet jo virallisina syntymäpäivinään mutta niitä tuli lauantaina lisää, herkkujen kera. Kemuihin oli kutsuttu muutama lähisukulainen ja ilta sujui iloisen leppoisissa tunnelmissa. Juhlavieraille oli tarjolla ruuan lisäksi kuohujuomaa ja kakkua. Meidän likat jaksoivat seurustella iltamyöhään saakka, kunnes uni otti niistä voiton. 


Ensi viikolla päättyy myös lukukoiran loma. Hipulla käynnistyy syksyn työt kotikirjastossamme. Naapurikirjastoon pääsemme toivon mukaan lokakuussa, kun sen remontti on valmis. Uskon, että Hippanen on innoissaan, kun pääsee taas hommiin. On hauska nähdä, kuinka moni vakiolukijoista jatkaa käyntejään ja minkä verran Hippu saa tutustua uusiin lukijoihin. Kirjastossa jatkaa meidän lisäksemme toinen lukukoira, joten vuorot on jaettu siten, että kirjastolla on lukukoira joka toinen viikko.

Lammasaitauksen reunoilta löytyy
"herkku"paloja 😂


Elokuu etenee kohti loppusuoraa. On ollut varsin ihanaa, että sää on pysynyt lämpimänä ja aurinkoisena. Isokorvien kanssa pidemmät lenkit eivät ole harmillisesti onnistuneet, kun on ollut hellettä. Eritoten Hippu kärsii kuumuudesta, kun se kantaa yllään tuota paksua karvapalttoota. Mutta pitkät lenkurat on korvattu useammalla lyhyellä pyrähdyksellä päivän mittaan. Ja kerätään nyt tätä aurinkoenergiaa ja valoa tulevaan, sillä syksy on kohta käsillä.

12 kommenttia:

 1. Hienolta kuulostaa teidän mökkikesä! Ja mukavaa, kun lukukoirahommat taas alkavat, lukijoita taatusti riittää. Työniloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi! Viime viikolla Hippu pääsi taas töiden ääreen ja se oli oikein mukavaa. Iloista syksyä sinulle ja laumallesi!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Kyllähän se nuin mukavan mökkireessun jäläkeen varmaan tuas opetteluttaa kaapuntielämään. Onneks on vielä sulan aekoo tehä reessuja sinne paratiisiin :) Kommee on täätekuakku sankarilla ollunna! Onnee vuan vielä jalakikätteen kumpasellehhii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kaupunkieläminen vaatii aina sopeutumista pitkän mökkirupeaman jälkeen. Nyt se taas rullaa mutta kyllä me ainakin isokorvien kanssa asuttaisiin maalla, jos olisi mahdollista.

   Kiitos kovasti oniitteluista, olen ne välittänyt juhlasankareille.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Meidän tienvarsi on ilmeisesti ollut täynnä kanttarelleja, kun siinä on muutaman viikon ihmiset pysäköinyt autoja ja kulkeneet korien kanssa ojanvierustoja pitkin ja jotain keltaisia juttuja pilkottanut sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joissain paikoin kantarelleja on ollut paljon. Meidän mökkimaastoissa tänä vuonna niitä ei ole juuri näkynyt. Se näyttäisi olevan niin, että joku vuosi niitä on ja joku vuosi metsä on tyhjä. Toivottavasti syksymmällä saadaan suppilovahveroita.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Teil on ollu huippukesä möksällä, Tytöt. Sienistä viis, kuhan saahaan tallustella mettäpoluilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Metsäreissut on parhautta ja mökkeily yleensä. Ehkä me loppusyksystä saadaan jokunen sieni säilöön.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 5. Mukava, että olette saaneet nauttia mökillä olemisesta tänä kesänä oikein kunnolla! Ja onpas herkullisen näköinen tuo synttärikakku! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakku oli makoisa. Kaupan tädit teki. Me olemme onnekkaita, että saamme tuota mökkiä käyttää kuin omaamme. Itse olen siellä kolmivuotiaasta asti kulkenut, joten paikka on kuin toinen koti.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 6. Harrastaako Myttö ja Hippu jotain? Kisaavatko jossain lajissa? Mitä mieltä olet kisaamisesta ja harrastamisesta? :) terveisin 4kk pennun omistaja joka miettii tulevaisuuden suunnitelmia! Ja liittyy teidän blogiin mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa meidän reissuun mukaan! Hippu on lukukoira, joten hänellä on tälainen vastuullinen harrastus. Muuten meidän likat harrastaa mökkeilyä, riehumista, nuuskuttelua, uintia, kavereiden kanssa leikkimistä, herkkujen kerjäämistä ja torkkuja.

   On hienoa, että koirille on tarjolla kaikenlaisia harrastuksia; agilitya, etsintää, koiratanssia, metsästystä, näyttelyissä käyntiä yms. Jokaiselle löytyy varmasti jotain itselle sopivaa.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.