sunnuntai 16. heinäkuuta 2023

Kesälomareissulta rautakauppojen kautta takaisin Kangasniemelle

Lomani ensimmäinen viikko on takana. Teimme alkuviikosta reissun akselilla Joensuu-Kitee-Lappeenranta. Meille osui mainiot reissusäät vaikka Pohjois-Karjalaan lupailtiin hiukan sateita. No, Joensuussa ja Kiteellä oli helle. Ja Lappeenrannassakin aurinko paistoi hienosti. Tuo reissu oli hyvä veto, sillä muuten isäntää ei olisi saanut huussityömaalta pois. Niin intensiivisesti saha soi, porakone jyrisee ja vasara paukkuu. Hetken huilitauko työmiehelle oli mielestäni tarpeen 😁

Joensuussa, torin laidalla.

Jostain syystä pidän kovasti Joensuusta. Siellä on iloisia ja hyvin ystävällisiä ihmisiä. Tunnelma on aivan toinen kuin eteläisessä Suomessa. Kiertelimme kaupungilla ja Pielisjoen rannalla, jossa pysähdyimme myös terassille. Kävimme isännän kanssa Joensuun taidemuseo Onnissa. Hotellimajoitus sujui mallikkaasti. Voimme jättää Hipun ja Mytön huoneeseen kaksistaan eikä likat ole siitä moksiskaan. Ne kääriytyvät sängyn pehmeisiin peittoihin torkkumaan. Lomalla olleessaan isokorvat haluavat hyvin varhain aamulenkille. Niin myös reissuilla. Joten näin Joensuun keskustan sekä Lappeenrannan Rakuunamäen kello viiden aikaan hyvin hiljaisena ja rauhallisena.

Kitee 💖
Hilpa ja Myttönen ikuistettuna
Kitee Tourist Information-A Nightwish Story-
näyttelyn edustalla.

Matkalla Joensuusta Lappeenrantaan ajoimme Kiteen kautta. Eihän sitä voinut ohittaa, totesi isäntä 😁 Eikä tosiaan voinut, sillä parin vuoden takainen käynti Nightwish-näyttelyssä piti uusia. Tuolla reissulla Hippu oli sairaana ja viettänyt matkamme ensimmäisen yön Kuopiossa eläinsairaalassa. Joten en silloin saanut "kaikkea irti" näyttelykäynnistä, kun ajatuksissa pyöri meidän rakas Hipa ja sen toipuminen, joka oli onneksi alkanut hienosti sujumaan. Nyt tilanne oli onneksi täysin toinen ja tutustuin näyttelyyn suurella hartaudella. Isäntä käppäili Hipun ja Mytön kanssa näyttelyssä kuluttamani ajan Kiteen keskustassa. Söimme jätskit jäätelökioskilla ja tuhlasin lomarahojani näyttelyn myymälään. Jos innostut ja kiinnostut, voit lukea näyttelystä lisää täältä

"Antakaa herkut, sitten voitte lähteä".

Lappeenrannassa olen käynyt kerran aiemmin, pikkutyttönä. Isäntä hiukan useammin, kun urheili aktiivisesti. Samalla kaavalla kuin Joensuuhun, tutustuimme myös tähän Saimaan rannalla olevaan kaupunkiin  Kävelimme kaupungilla ja rantatorilla. Hotellimme sijaitsi Rakuunamäellä, jonne perustettiin aikoinaan Lappeenrannan rakuunarykmentti  Aluetta kehitetään kovasti rakentamalla sinne asuntoja ja toimistotiloja. Puolustusvoimat ovat kyllä edelleen Rakuunamäellä läsnä. Lappeenranta osoittautui vilkkaaksi kesäkaupungiksi ja se olisi varmasti vieläkin vilkkaampi, jos venäläisturistit pääsisivät edelleen vapaasti matkustamaan. 

Rakuunamäen kasarmeilla.


Tällainen matka meillä oli. Palasimme Mikkelin rautakauppojen kautta takaisin tänne mökkirannoille 😁 Eilen teimme polttopuusavottaa ja pohdimme isännän kanssa, miten huppukunnossa sitä fyysisesti olisikaan, jos tekisi sellaista hommaa useammin kuin kerran vuodessa 💪 Hippu ja Myttö jatkavat marjastamista ja Puulan vesi on taas niin lämmintä, että sinne kelpaa pulahtaa. Laitoin eilen tyttösille punkkikarkotteet, kun edelliskerrasta oli jo tovi. Punkkeja nimittäin riittää, kuten myös paarmoja. Onneksi hyttyset alkavat hiukan jo häviämään. 

Pieni Suuri Beagle rauhoittuu nyt hetkeksi aikaa nauttimaan kesälomasta. Kirjoittelen taas parin viikon sisään kuulumisiamme. Sillä aikaa mökkeilyt jatkuvat, sauna lämpiää, kantarellimetsät kutsuvat ja iso pino kirjoja odottaa lukijaansa. Kuljettehan matkassamme mukana! Oikein hyvää heinäkuun jatkoa toivotan kaikille Teille koko meidän pesueen puolesta 🍓🌞

10 kommenttia:

 1. Onpas ollut kiva reissu teillä. Oikein mukavaa loman jatkoa kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kiva ja leppoisa reissu. Erityisesti Joensuu ja Kitee ovat hienoja paikkoja!

   Mukavaa alkaneen elokuun jatkoa toivotellen
   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Kiva, kun ehditte vähän lomareissuilemaan. Iso kirjapino mökillä kuulostaa hyvältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haalin aina pitkin talvea kirjoja kirppiksiltä ja kierrätyksestä. Haaveilen, että vielä joskus olisin kesälomalla kolme kuukautta ja vain lukisin...

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Hieno reissu teillä kaiken mökkeilyn lomassa. Ihanat kuvat tytöistä taas. Onpa hyvä, että Hippu parani sutjakkaasti! Joensuu on kiva kaupunki, eikä ole Lappeenrannassakaan vikaa. Nauttikaa nyt mökkeilystä ja järvestä. Kaikkea kivaa ja hyvää koko teidän porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joensuu on todella letkän leppoisa kaupunki. Tykätään ja sielläkin on vesi vieressä. Mökillä nautittiin saunasta ja Puulasta. Onneksi riitti uintikelpoisia päiviä.

   Kivaa elokuun jatkoa teille ja Párekille muiskut meidän likoilta.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Mukavan kuuloinen lomareissu on ollut teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli oikein mukavaa lähteä vähän ihmisten ilmoille pariksi päiväksi vaikka mökillä onkin tosi kivaa. Mytön ja Hipun kanssa on helppo reissata.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 5. Kivan oloinen lomareissu teillä ja kovasti samanoloinen kuin meillä vuosi sitten, kun kiertelimme Lappeenrannan, Joensuun ja muiden itä-Suomen kaupunkien hoodeilla. Yövyimme myös tuossa Lappeenrannan Rakuunassa ja se oli erinomainen valinta, myös koirien kanssa helppo :) .
  Kotimaan matkailu on mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakuuna oli kiva hotelli. Ainut miinus huonosta äänierityksestä, siellä oli nimittäin muitakin koiria. Ja ne pitivät aikamoista mekkalaa. Kotimaan matkailu on mukavaa ja omaa sydäntäni lähellä on juurikin Etelä-Karjala sekä Etelä-Savo. Toki muitakin tosi hienoja paikkoja on.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.