perjantai 19. huhtikuuta 2024

Lukukoiran vilkas viikko; suoraa lähetystä ja kirjastokäyntejä

Viime viikon perjantaina lähdimme Hipun kanssa aamulla kello kahdeksan maissa päivän toiselle aamulenkille. Saimme lenkkikaveriksi Yle Radio Suomen toimittajan, joka oli tullut haastattelemaan minua (ja Hippua 😀) Yle Uusimaan suoraan aamulähetykseen 📻 

Haastatteluja annoin kaksi noin puolen tunnin sisään ja neljän minuutin ajan per kerta. Kerroin lukukoiratoiminnasta ja kokemuksistani liittyen lukukoirailuihin. Sekä myös siitä, miten Hippu suhtautuu työhönsä ja miten se sen hoitaa. Mielestäni haastattelupätkät menivät ihan kivasti vaikka en ole esiintyjä enkä siitä pidä. Onneksi oltiin radiossa 😁 Ystävät ja sukulaiset kehuivat, että selvisin hienosti. Joten olen tyytyväinen ja hirmuisen ylpeä Hipusta. Oli taas etuoikeus päästä kertomaan tästä tärkeästä harrastuksesta ja siitä, miten hyvin Hilpa hommansa hoitaa. Haastattelupätkien välissä toimittaja otti meistä kuvia sekä videokuvaa. Lisäksi annoin "nauhalle" muutaman kommentin. Saapa nähdä, jos toimittaja tekee joskus Hipusta jutun vielä Ylen verkkosivuillekin. 

Kuvassa Hippu naapurikirjastossamme.
Viime viikolla lukukoiralla
riitti hommaa.

Sen lisäksi, että Hipa viime viikolla teki PR-hommia, kävimme sekä naapuri- että kotikirjastossa lukukoirailemassa. Lukijoita oli molemmissa kirjastoissa mukava määrä ja paljon Hippua taas rapsuteltiin ja siliteltiin 😍 Minulla on aina mukana Hipun ruokanappuloita, joita annan sille palkkioksi hyvin menneestä kuuntelukerrasta. Kyllä tuo meidän neiti hyvin tietää, että kassissani on tämä herkkupussi! Kotikirjastossa alkoi ihan naurattamaan, kun lukija lopetti lukemisensa ja Hippu oli heti valmiina ottamaan palkkion vastaan. Palkanmaksu tulee tapahtua siis välittömästi eikä hetken päästä.

Ekat tämän kevään parvekelöhöilyt.

Mihinhän se kevät jäi? Ilma on hyytävän kylmää ollakseen huhtikuu. Viikonlopuksi on lupailtu ripaus lunta. Alkuviikosta näimme nupullaan olevia valkovuokkoja. Ei taida vielä hetkeen kukat puhjeta kokonaan... Myttö pääsi yllättämään ja elämänsä ensimmäistä kertaa kieri raadon päällä (todennäköisesti rusakon). Tämä raatojen ja sonnassa kierimisen ilo on tähän saakka ollut Hipulla sekä aikoinaan meidän Typyllä sekä Pimulla. Myttöä ei ole pahoissa hajuissa kieriminen aiemmin kiinnostanut mutta nyt on sekin ihme nähty. Toivon, ettei se kovasti innostu tästä melko iljettävästä harrastuksesta...


 
Tämän löhöilykuvan myötä toivotan kaikille teille rentoa ja leppoisaa viikonloppua 🌷 Itse aion ottaa meidän isokorvakaksikosta mallia ja lötkötellä sohvalla ensi viikkoon voimia keräten. 

2 kommenttia:

 1. Onpa hienoa, että olet päässyt radioon kertomaan lukukoirailusta! :)
  Meidän koirat tykkäävät myös kieriä raadoissa. Ällöttävä koiramaailman tapa. :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kunnia, kun taas kysyttiin haastatteluun. Pääsimme esittelemään tätä hienoa toimintaa ja kertomaan pari mukavaa lukijakohtaamista vuosien varrelta.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.