tiistai 11. elokuuta 2009

Operaatio Luomi

Tänään Pimulle koitti taas ikävä hetki, kun sen piti astella eläinlääkärin ovesta sisään. Edessä oli pahkuran poisto silmäluomesta ja operaatio olikin vaativampi kuin ensin luulimme.

Lääkäri oli tutkinut pahkuraa ja todennut, että sen poisto polttamalla ei kannata. Varmempaa on leikata se pois. Tällaisilla luomikasvaimilla kun kuulemma saattaa olla tapana uusiutua mikäli sitä ei saada kertaheitolla poistettua kokonaan. Siispä Pimu joutui kirurgin veitsen alle...

Leikkaus sujui hyvin. Patti saatiin kokonaan poistettua ja lääkärin mielestä leikkaus oli tässä tapauksessa viisas päätös. Patti kun oli ehtinyt kehittyä melko suureksi ja oli osittain jo kasvanut myös luomen alle. Operaation aikana vanhukselle oli annettu lisähappea ja antibiootti- sekä kipulääkekuuri saatiin kotiin viemisiksi. Lisäksi silmään laitetaan myös rasvaa sekä huuhdellaan vedellä pari kertaa päivässä. Mutta kaiken kaikkiaan siis loppu hyvin, kaikki hyvin. Ja sunnuntai-iltana huomattu vaiva Pimun toisessa silmässä ei aiheuttanut sen kummempia toimenpiteitä. Lääkäri ei löytänyt silmästä mitään vikaa, todennäköisesti Pimu oli raapaissut sen oksaan tms. Silmä näyttääkin jo ihan normaalilta eikä Pimu enää siristele sitä.

Nyt on silmät siis tutkittu, hoidettu ja kunnossa. Peukut kovasti pystyyn ettei moinen kasvain uusiudu. Pimua kovasti vielä väsyttää eikä ruokakaan oikein maistu. Mutta haava näyttää siistiltä (tikit poistetaan parin viikon päästä) ja uskon, että viimeistään aamulla Pimu on taas ehta oma itsensä.

Toipilas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.