tiistai 18. toukokuuta 2010

Me tulemme taas

Käki toivotti meidät äänekkäästi kukkuen tervetulleiksi. Olimme perillä Kangasniemellä, Puulan rannalla.

Mökki nökötti tutussa paikassaan ja oli säilynyt pitkästä talvesta vahingoitta. Pimun syksyllä jättämä keppikin oli odottamassa mökin kuistilla. Ensin ohjelmassa seurasi mökin perusteellinen kevätsiivous, jossa talven pölyt saivat kyytiä. Ja kun saunaankin oli kannettu vedet sekä puut, oli mukava juoda kuistilla päiväkahvit miltei helteisessä säässä. Ilmat olivat koko pitkän viikonlopun ajan todella kesäiset ja siitä nautittiin täysin rinnoin. Mökissä kävimme vain nukkumassa, päivät vierähtivät pihalla oleillen.

Pimun reissu kulki vanhalla rutiinilla, joskin nyt oli haistelukaveri matkassa mukana. Vanhus nautiskeli auringosta sammalmättäällä maaten ja välillä se kävi kierimässä hiekka- ja multakasoissa. Tämän kesän ensimmäiset punkitkin takertuivat sen turkkiin, toivottavasti tiedossa ei ole samanlaista punkkikesää kuin viime vuonna. Vanha neiti selvästi nautti olostaan ja Typyn kanssa oli mukava touhuta. Ohjelmaan kuului mm. grilliin varatun puuhalon jäkertämistä (kuten alla olevasta kuvasta näkyy).

Typyn ensiesiintyminen mökkimaisemissa sujui innostuneissa tunnelmissa. Se vaelsi pitkin rantoja, paini Pimun kanssa ja kaverukset tutkivat ympäristöä peräkanaa nenät maassa kulkien. Vettä nuori neiti ei pelkää yhtään ja pariin otteeseen se molskahtikin kiveltä rantaveteen. Itsekin uskaltauduin ennen kotimatkalle lähtöä uimaan viileässä vedessä (asteita 14), joka kyllä virkisti kummasti! Kaiken kaikkiaan Typy pärjäsi mökillä mallikkaasti eikä karkureissuja tarvinnut pelätä. Uskon, että sekin menetti sydämensä mökkivanhukselle kuten meille muillekin on käynyt.

Niin, niistä muikuista. Ne jäivät tällä kertaa vain haaveeksi mutta grillimakkaraa neidit saivat välipalaksi päivittäin (ja syötiin toki niitä itsekin). Lehtipuhallin ei aiheuttanut suurempia tunnekuohuja, Pimu keskittyi lehtioperaation aikana räyhäämiseen (pallonheittäjät olivat kateissa) ja Typy sukelteli lehtikasoihin nuuhkien mielenkiintoisia hajuja. Nupin haudalle istutimme kukansiemenet Typyn toimiessa mullan möyhentäjänä. Yhdessä tuli myös ihmeteltyä kuikkien ja lokkien kiljumista, perhosia ja kirjosiepon pesänrakennuspuuhia. Ja kotimatkalla ajatukset olivat jo seuraavissa mökkireissuissa, jospa sitten saisi niitä muikkujakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.