sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Ruoalla leikkijät

Leikimme eilen ruoalla. Myönnän suoraan, että se on todella rumaa. Jossain päin maailmaa ihmiset kärsivät nälänhädästä ja meiltä unohtui käytöstavat täysin. Ruoalla kun ei saisi leikkiä.

Vakituinen lenkkireittimme kulkee hylätyn tontin ohi ja tällä tontilla kasvaa neljä omenapuuta. Usein nappaamme puista matkaevääksi herkullisia omenoita, niin myös eilen. Mutta koska omenoita oli tippunut myös maahan ja ne eivät olleet enää syöntikelpoisia, ryhdyimme heittelemään niitä Typylle. Omenathan kävivät pallon korvikkeesta. Pimu ei tarttunut tähän huijaussyöttiin vaan vaati kepin heittämistä. Mutta Typy juoksi innoissaan omenien perässä ja heitteli niitä itsekin ilmaan. Ja myönnän senkin, että hauska oli tämä ruokaleikki.

Odotamme jo innolla tulevaa lomaamme. Siihen on vielä pieni tovi aikaa mutta kohta alan pakkaamaan kasseja. Suuntaamme Puulan rannalle ja vietämme siellä viikon, joka sisältää polttopuiden tekoa, haravointia, sienestämistä (en aio vielä luovuttaa kanttarellien suhteen!) sekä mukavaa yhdessäoloa, saunomista, kirjojen lukemista ja grillaamista. On myös aika päättää tämän vuoden mökkikausi ja pistää mökki talviteloille odottamaan ensi kevättä. Tiedän, että tulee olemaan taas haikea hetki, kun hyvästelemme rakkaan vapaa-ajanviettopaikkamme talven ajaksi. Mutta kun mökki jää autiona jälkeemme, suuntaan jo kotimatkalla ajatukseni kohti kevättä ja uutta mökkikautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.