keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Tiskaritytöt

Kesämökit ovat työleirejä. Ja kesämökit, joita ei ole tehty talviasuttaviksi, ovat haasteellisia lomanviettopaikkoja pakkaskeleillä. Kun saavuimme Kangasniemelle lauantaina, oli maassa pari senttiä lunta ja pakkanen paukkui neljän asteen verran. Ensimmäisenä siis takkaan, hellaan ja saunanuuniin tuli, jotta saimme lämpöä torppaan.

Lomalla ei ole ehditty lukemaan kirjoja ja blogin päivittäminenkin on jäänyt loman loppusuoralle. Olemme nimittäin kaataneet puita, hakanneet halkoja, siivonneet pihaa, tyhjentäneet huussin ja linnunpöntöt ym. Mutta ruumiillinen työ pitää kunnossa ja kirjat ehtii avata joulun pyhinä. Koska mökissä ei ole sähköä eikä juoksevaa vettä, asettaa myös ruuanlaitto omat vaatimuksensa. Grilli kuumenee, koska se on helppo tapa laittaa murkinaa ja tiskiä tulee vähän, jos ollenkaan.

Maanantaina ostimme paikallisesta K-Marketista muikkuja! Näitä herkkuja kytättiin koko kesäloma, mutta ahti ei suonut silloin antejaan kaupan kalatiskille saakka. Mutta toissailtana pannussa tirisi kilon verran Puulan muikkua ja nämä makupalat maistuivat myös isokorville. Pimu ahmi omat kalansa suurella ahneudella, Typy mietiskeli tavallista pidempään ennen kuin pisti herkut suuhunsa. Ne olivat Typyn elämän ensimmäiset muikut ja toki niitä piti hiukan tarkastella ennen kuin uskaltautui ne syömään.

Tiskivuorossa Pimu ja Typy.
Muikkujen paistosta tuli tiskiä paistinpannullisen verran. Arvasin, että pannulle löytyy esitiskaajia ennen kuin itse tartuin tiskiharjaan. Pimu nuoli pannun puhtaaksi paistorasvasta ja Typykin työnsi kuononsa pannunreunoille saadakseen makua suuhunsa. Kiitos tytöille, suurin osa rasvasta sekä kiinni tarttuneista muikunpyrstöistä päätyi beagleneitien suihin ja minun ei tarvinnut hangata pannua ranne kipeäksi asti. Tänään syödään pihvit ja tytöille onkin tiedossa isompi pannu putsattavaksi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.