lauantai 22. lokakuuta 2011

Talvi voi tulla


Pallot jäivät odottamaan kevään
heittoleikkejä.
Taas kerran toivotimme mökkivanhukselle hyvää talvea ja lupasimme tulla keväällä takaisin Puulan rannalle. Linnunpöntöt putsattiin, jotta muuttomatkalta palaaville sirkuttajille olisi puhtaita koteja tarjolla. Sieniä tuntuu riittävän ja teimme Pimun ja Typyn kanssa kaksi retkeä, joiden antina oli useampi litra suppilovahveroita. Heitimme vielä viimeiset löylyt mökkisaunassa ennen kuin joutuisimme taas sähkökiukaan vangeiksi. Ihailimme syksyistä väriloistoa ja tähtitaivasta, joka näyttäytyi useampana iltana katsellessamme taivaalle mökin ikkunasta maukkaan makkaraisen iltapalan äärellä. Typy piti kunniakkaasti yllä uimamaisterin titteliä pulahtamalla yhdeksän asteiseen (hurrr!) veteen rankan ajokeikan jälkeen. Mökkimaisemissa kun melkein törmäsimme valkohäntäpeuroihin ja siinä riittikin Typylle aihetta pitkiin ajolenkkeihin.

Joka syksy iskee haikeus, kun mökki valmistellaan talven tuloa varten ja mieleen nousee ajatus siitä, että menee ainakin puoli vuotta ennen kuin voimme taas nautiskella luonnon rauhasta järven rannalla kaikenlaista mukavaa puuhastellen. Pitää muistuttaa itseään, että puoli vuotta menee hujauksessa, eihän se ole pitkä aika. Samalla kerron myös isokorville, että sori tytöt, tämä oli nyt tässä. Mutta älkää hätäilkö, viimeistään vappuna tullaan takaisin. Lohdutan siis itseni lisäksi myös Pimua ja Typyä, jotta mökkikauden päättymisen tuska olisi mahdollisimman pieni.


Pimu ja suuri keko.
Vaikka en voinutkaan saunan löylyissä käydä kuin kääntymässä, oli sillä sekä Puulan puhtaalla vedellä varmasti parantava vaikutus. Kuten koko mökkilomalla ylipäätään! Oloni on jo melko hyvä ja pääsen tulevalla sairauslomani viimeisellä viikolla lenkittämään karvakorvia normaaliin tapaan. Ensi viikolla on myös aihetta juhlaan, sillä Typy täyttää kokonaiset kaksi vuotta! Merkkipäivän kunniaksi nautimme kakkua ja päivänsankarille annetaan myös juhla-ateria, joka sisältää makkaraa ja lihapullia. Ja toki osansa herkuista saa myös Pimu, onhan vanha neiti Typyn kekkereiden kunniavieras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.