tiistai 27. joulukuuta 2011

Karvainen lahja ja kaljut tontut

Kiitos Haagan tontuille,
kyllä tällä viltillä kelpaa löhöillä!
Vietimme mukavan leppoisan ja kiireettömän joulun, kuten olimme suunnitelleetkin. Aattoiltana kuusen alta löytyi paketteja sekä meille kaksijalkaisille että isokorville. Pimun paketeista paljastui mm. se luvattu fleksitalutin ja Typy sai aktivointilelun, jolla se innostui illan aikana leikkimään. Herkkupaketteja tuli useampikin kappale ja kaiken kruunasi mahtavan iso karvaviltti, jonka päällä (ja alla) kelpaa kaverusten pötkötellä. Typyn piti hiukan kurittaa vilttiä, kun se paljastui lahjapaperin uumenista. Mikä lie karvakasa, pitihän se pistää varmuuden vuoksi ojennukseen vaikkei se ääntä päästänytkään. Muuten rauha pysyi maassa lahjojen avaamisen ajan ja Typy osasi käyttäytyä Pimua kohtaan siivosti.

Taisimme kaikki syödä itsemme jonkinlaiseen ähkyyn pyhien aikana mutta Typylle ei riittänyt pelkkä porkkanalaatikko ja kinkku. Kuusenkoristeita on syöty tähän mennessä neljä kappaletta ja lisäksi kirjahyllyn reunalla istunutta tonttupariskuntaa Tyyperi päätti parturoida. Heitin kaljut ja lakittomat tontut roskiin enkä voinut olla pikkuriiviölle vihainen. Tontut nimittäin näyttivät melkoisen hupaisilta kaljuine muovipäineen. Ja aion ostaa alennusmyynneistä lisää kuusenkoristeita.

Auringonsäteet hellivät kaivajaa.

Eilen tapaninpäivänä myrsky mylvi ja myllersi pitkin eteläistä Suomea ja taisi Häme, Pirkanmaa ja lounainenkin Suomi saada osuutensa. Me uhmasimme hirmusäätä ja lähdimme kinkunsulatusreissulle Rajasaareen. Emmekä toki olleet ainoita lajissaan, saarella oli muutama muukin rohkea ulkoilija. Sekä varsinainen beaglekerho; kolme beaglea meidän isokorvien lisäksi. Mutta beaglethan eivät tunnetusti ole hienohelmoja ja mitä kamalampi sää, sen mukavampaa.  Typy osallistui tapansa mukaan leikkeihin erikokoisten ja -näköisten haukkujen kanssa Pimun tehdessä haistelutyötä pitkin rantaa. Ja aurinkokin näyttäytyi välillä tuiverruksen keskeltä. Oheisesta kuvasta näkyy, miten auringonsäteet hellivät kaivuuhommia tekevää Typyä. Täydellisestä talvisäästä puuttui vain lumi ja pakkanen, ilman myrskyä.

Vuosi 2011 lähenee päättymispistettään. Vuoden vaihtumista juhlistamme kotona iloisen sukulaisporukan kanssa. Tiedossa on siis mukavaa seuraa, kuplajuomaa, maukasta ruokaa (toivottavasti emäntä onnistuu keitoksissaan!), rakettien pauketta ja tinojen loistetta. Mikäpä sen parempi tapa kääntää katseet ja kuonot kohti uutta vuotta 2012!

2 kommenttia:

  1. Kyllä kelpaakin tuolla karvaviltillä kölliä. Ei ihme, että ilme on tyytyväinen. Kuonot tosiaan kohti uusia seikkailuja!

    VastaaPoista
  2. Viltti on hieno mutta pienen miinuksen siinä havaitsin; siitä lähtee enemmän karvaa kuin meidän tytöistä!

    Typy söi taas eilen kaksi kuusenkoristetta sillä aikaa, kun isäntä haki minut töistä (reissu kesti kaiken kaikkiaan vajaat puoli tuntia). Menen taas tänään ostamaan uusia...

    Pimun ja Typyn emäntä

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.