maanantai 5. joulukuuta 2011

Synttärijuhlissa tapahtui: varas iski!

Pimun synttäreitä juhlittiin aamuun asti, kirjaimellisesti. Maljoja nostettiin itseoikeutetusti päivänsankarille mutta myös remontoidulle kodillemme, pikkujoululle sekä Suomen itsenäisyydelle. Juhlakalu sai mukavia lahjoja, jotka pääosin olivat syötävää. Niistä riitti jaettavaksi myös Typylle.

Mitähän seuraavaksi tarjoillaan...
Pimun synttärikakun kolmetoista kynttilää sai kunnian puhaltaa emäntä ja Pimu katseli tapahtumaa hetken aikaa erään juhlavieraan sylissä. Mutta Pimu ei ole sylivauva, ei ole ollut sitä koskaan, joten aikansa rimpuiltuaan vanha neiti laskettiin lattialle odottamaan omaa kakkuannostaan. Pimulle annostelin kakkua vähän reilumman palan kuin Typylle ja tämä ei tainnut miellyttää pikkumonsteria. Se nimittäin varasti erään juhlijan lautaselta kakkupalasen, kaikkien vieraiden sekä isännän silmien alla! Eikä varastelu tähän loppunut. Uusintana viime vuodesta, Typsy kävi nuolemassa myös voirasiaa... Varsinainen epeli! Ja miten nopea, sillä kukaan juhlaväestä ei hoksannut kakkuvarkautta kuin vasta kakun syöjän ihmetellessä, mihin pala lautaselta oli kadonnut. Onneksi kakkua oli sen verran runsaasti, että siitä riitti uusi annos varastetun tilalle. Typy kävi ylipäätään juhlien aikana sen verran ylikierroksilla, että muutama ylimääräinen iltalenkki tuli tehtyä. Näin vältyttiin mattopyykiltä ja vieraiden sukat säilyivät kuivina. Pimu malttoi ottaa välillä nokosetkin vaikka pysytteli kyllä menossa mukana aina emännän nukkumaanmenoon saakka.

Näin on juhlittu taas kerran meidän ikäneitoa. Pimu kävelee nyt upouusissa valjaissa, jotka annoimme sille lahjaksi. Juhla-ateriaksi Pimuli nautti lenkkimakkaraa. Vieraat viihtyivät, nauru raikui ja vähän laulukin. Rapsuttelijoita riitti ja huomiota sateli tasapuolisesti molemmille isokorville. Otamme siis uusiksi taas ensi vuonna!

Ps. Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille blogin lukijoille!

2 kommenttia:

 1. Kylläpäs teillä olikin onnistuneet ja mukavat juhlat. Onnea Pimulle!

  Äippä kertoi, että meilläkin on ollut beagle. Nimi oli Noora Wilhelmiina eli Possu ja sekin oli ollut ruokarosvo, mutta kovin suloinen sellainen.

  Suloista menoa teidän tyttöduollenne!

  VastaaPoista
 2. Vanha neiti kiittää onnitteluista! Maha pullollaan se sulattelee nyt kaikkia synttäriherkkuja, joita se sai syödäkseen koko pitkän viikonlopun.

  Possukin oli siis ehta beagle. Ne ovat varsinaisia ahmatteja ja meillä erityisesti Typy on kunnostautunut ryöstöretkillä. Pimu ei niinkään, se vaan kerjää kauniisti. Ehkäpä se tietää, että emäntä heltyy joka tapauksessa, joten mitä turhia varastelemaan...

  Mukavaa Joulun odotusta sinulle Myrskyläinen!

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.