tiistai 29. toukokuuta 2012

Kiireinen eläkeläinen

Pimulla on riittänyt viime päivien aikana kaikensorttista ohjelmaa ja voisikin todeta, että Pimu on kiireinen eläkeläinen. Koirahieroja kävi torstaina hieromassa vanhan jumiutuneita paikkoja ja kylläpä Pimulin toinen etulapa onkin juntturassa. Oloa helpottamaan hieroja suositteli mikrossa lämmitettävällä jyväpussilla "hautomista" sekä venytyksiä. Koirafysioterapeutin luona käyntikään ei olisi kuulemma pahitteeksi. Hieronnan tuoksinnassa löysimme myös lisää nuppineulanpään kokoisia patteja Pimun nisien vierestä. Kokonaissaldo on nyt kolme "nuppineulanpäätä" ja se pisti meidät kaksijalkaiset hiukan hiljaisiksi.

Viikonloppuna ikäneito uiskenteli meressä, kun vietimme aurinkoista lauantai-iltapäivää Rajasaaressa. Kyllä; saimme Pimunkin uimaan, kun heitimme sille keppiä. Aurinko porotti täydeltä taivaalta, joten koirimuksen oloa helpottaakseen meidän oli saatava se viileään veteen jäähtymään. Typy kävi tapansa mukaan uimassa ilman kepinheittoakin mutta tasapuolisuuden nimissä myös pitkäsäärelle viskottiin kepukkaa, jottei se olisi syöksynyt hakemaan Pimulle heitettyä keppiä.

Ihaltavaa reippautta Pimu oli osoittanut eilen, kun oli eläinlääkärissä käynnin paikka. Verikokeen ottaminen oli sujunut hienosti ja isäntä taisi olla jopa hiukan ylpeä siitä, ettei Pimu aloittanut yleensä niin tavallista ulvonta-sätkimis-esitystään. Lääkäri oli tutkinut samalla kertaa myös syylät, patit, hampaat ja silmät. Ja kun verikokeen tulos on saatu, on vanhalla edessä huoltokäynti. Nipsaistaan patit ja syylät pois, hammaskivet lähtevät samaan syssyyn ja kyynelkanavat avataan myös. Huonona uutisena tohtoritäti oli kertonut isännälle, että Pimulla saattaa olla jumissa olevassa etujalassa/-lavassa nivelrikkoa. Mutta siihen hankitaan tarvittaessa jonkinsorttinen nivel-vitamiinivalmiste ja todetaan taas kerran, että vanhuus ei valitettavasti tule yksin, koirallekaan. Uskon kuitenkin, että nivelrikkoepäily on ainut huono uutinen ja toivon, että olisin itse Pimun ihmisikäisenä yhtä vetreä kaveri kuin meidän ikäneito.

Tällä viikolla on edessä vielä riemukasta illanviettoa tyttöjen kesken ja jännittävä yökyläilijä... Näistä ja paljosta muusta seuraavissa kirjoitelmissani, pysythän matkassa mukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.