tiistai 22. toukokuuta 2012

Vesi vei, kevät tuo

Nautimme pitkästä viikonlopusta mökkeillen, koko poppoo. Tapansa mukaan Tyyperi oli vesipeto ja Pimu otti aurinkoa. Välillä tongittiin emännän tekemiä kukkapenkkejä ja ihmeteltiin kuikkia, jotka pitivät meteliä järvellä. Ikäneidon vatsatauti onneksi taantui eikä Pimua tarvinnut viedä lääkärin pakeille. Mutta kovassa oli, nimittäin se tauti. Miesmuistiin ei Pimulla moista ripulimyrskyä ole ollut. Puulan pinta oli noussut huippukorkeaksi ja onneksi mökki oli sentään säilynyt kuivalla maalla. Laituri ei, eikä vene eikä emännän kaunein kukkapenkki.

Kevään ensimmäinen venereissu!
Haukivuoren mökillä kävimme sienimetsässä ja moikkaamassa naapurissa olevan maalaistalon nelijalkaisia kavereita. Näitä edustivat kolme koiraa ja kaksi lammasta, joista jälkimmäisille isokorvien piti hiukan murista ja rähjätä. Jekku-beagle meni aivan sekaisin Typystä ja myös Tessu-sekarotuherra otti meidän tytöt innolla vastaan. Kyläilyreissun ilopilleri oli lapinkoiranpentu Jallu, joka juoksutti Typyä pitkin pihaa ja pellonpientareita. Siinäpä olikin varsinainen nopsajalka!

Pimulla on ensi viikolla edessä lääkärireissu vaikka maha rauhoittuikin. Vanhan kuonossa oleva syylä repeytyy ja vuotaa verta, joten se on parasta poistaa. Mutta ennen kuin poistohommiin ryhdytään, otetaan Pimulilta varmuuden vuoksi verikokeet sen korkean iän vuoksi. Syylät kun on poistettava rauhoituksessa ja se on jo jonkinlainen riski meidän 13-vuotiaalle. Parempi siis katsoa kuin katua ja jos (kun) verikokeissa ei näy mitään erikoista, varaamme syylänpoistoajan lähiviikoille. Mutta ennen ikäviä lääkärireissuja on Pimulle vielä tiedossa kevään viimeinen hierontasessio tällä viikolla. Siitä vanhus tulee nauttimaan ja toivottavasti jumiutuneisiin lihaksiin saadaan taas vähän lisäeloa.

Kevät purjehtii vauhdilla kohti kesää ja tuo tullessaan auringonpaistetta, vihreää ruohoa, kevätkukkia ja lintujen viserrystä. Näistä nautimme koko sakki. Nauttikaa tekin, arvon lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.