tiistai 7. tammikuuta 2014

Typy-koira=lukukoira

Meidän poppoon vuosi vaihtui iloisissa tunnelmissa vaikka haikeuttakin oli ilmassa. Jokaisella vierasväestä oli omat muistonsa Pimusta, jotka jaettiin juhlaporukan kesken. Päällimmäisenä esille nousi, että Pimpula sai elää hienon, pitkän ja tapahtumarikkaan elämän. Sillä riitti paljon ystäviä ja kaikille meidän vuoden vaihteen vieraille jäi Pimusta vain hauskoja ja mukavia muistoja. Kuten meille omistajillekin sekä varmasti monelle muullekin Pimun tunteneelle.

Kun katson menneeseen vuoteen, jää päällimmäiseksi muistoksi väistämättä Pimun poismeno. Karmein mahdollinen päätös vuodelle 2013. Myös enoni liian varhainen poismeno pisti mielen matalaksi kesäkuussa ja toki eno edelleenkin mieleen tulee. Mutta tapahtuihan meille onneksi iloisiakin asioita; juhannus Kotkassa, kesä- ja syysloman viettoa Kangasniemellä. Vierailut Haukivuoren ja Savonrannan mökeillä ja reissut Rajasaareen. Vapun viettoa Keravalla, Typyn synttärijuhlat ja Pimun 15-vuotiskekkerit. Syksyllä isännän majailu Tampereella ei ollut enää jokaöistä ja saimme hänet taas omaan sänkyymme pötköttämään. Mukavaa! Alkuvuodesta nautimme lumen paljoudesta ja kesällä aurinkoisista päivistä. Pimun kanssa tehtiin sieniretkiä mökillä ja Typy uida lotrasi Puulassa.

Tämä alkanut vuosi jatkaa kulkuaan nyt kolmeen pekkaan. Koirahieroja kävi hieromassa Typyä viime viikolla ja hieronnat jatkuvat pitkin talvea. Aloitamme Typyn kanssa tällä viikolla yhteisen uuden harrastuksen; Typystä tulee lukukoira! Mikä se sellainen on, siitä voitte lukea esimerkiksi Ylen julkaisemasta jutusta. Saapa nähdä, miten hommasta suoriudumme...

Seuraavassa bloggauksessani kerron meidän mustasta joulusta. Ehkä nyt pystyn siihen vaikka varaankin näppiksen viereen kasan nenäliinoja. Ja miten meidän ensimmäinen lukukoirakeikka meni, siitäkin kerron teille seuraavissa kirjoitelmissani. Pysyttehän siis reissussamme mukana!


6 kommenttia:

 1. Teillä on ollut hienoja asioita porukalla vuoden varrella. Vaikka osa niistä on jäänyt ainutkertaisiksi, kun Pimu lähti, ne on muistoina ikuisia.

  Hymyilytti, kun luin Typyn lukukoira-suunnitelmista :) Noin kävi meillekin: kun Basse muutti pois, Artun kanssa harrastaminen tuli helpommaksi, jäi enemmän aikaakin ja ehkä siinä samalla paikattiin omaa ikävää, kun uppouduin koiran kanssa uusiin haasteisiin. Odotan mielenkiinnolla Typyn lukukokemuksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, Mai. Muistot säilyvät ikuisesti ja Pimusta jäi hyviä sellaisia roppakaupalla.

   Lukukoirahommiin ilmoittauduimme Typyn kanssa jo loppusyksyllä mutta syksyn vuorot oli silloin jo jaettu, joten sovittiin kirjastotädin kanssa että aloitamme nyt keväällä. Pimustakin olisi tullut varmasti hyvä lukukoira mutta ajattelin, että pitää Typylle keksiä jotakin virikkeitä ja lähdin sitten sen kanssa tähän juttuun. Katsotaan, miten kirjastoreissut alkavat luistamaan, vuoro osuu noin kerran kuukaudessa meille.

   Iloisia ja riemukkaita hetkiä teille tälle alkaneelle vuodelle 2014!

   Typyn emäntä

   Poista
  2. Ja Bassesta tuli lukukoira, kun se muutti uuteen kotiin :) Istuu nakottaa kuuntelemassa, kun pikkutytöt lukee sille iltasatuja =D

   Poista
  3. Hauskaa! Lukukoirana voi toimia aivan hyvin kotonakin tai kylässä, ei ole välttämättä mentävä edes kirjastoon saakka.

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Lukukoira! Voi että, kun on hauskaa. Ny mekin voijaan sanoo, että yks meijän plokikamutyttö on lukukoira. Hianoo Typy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka keikka takana, aika mallikkaasti meni. Kiitos pojat kannustuksesta!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.