tiistai 17. kesäkuuta 2014

Hyviä neuvoja

Mitäs täällä on...

Piipahdimme sunnuntaina Rajasaaressa, sillä aurinko paisteli ja vettä ei ropissut taivaan täydeltä. Kuitenkaan sää ei ollut niin helteinen, että Typy olisi tällä reissulla mennyt pulikoimaan mereen. Se tyytyi vain kahlaamaan rannassa eikä koipien lisäksi kastunut kuin vatsa. Saarella riitti taas muitakin koirimuksia mutta Typsyä ei jaksanut muiden seura kiinnostaa. Muutamien haukkujen kanssa se yltyi hetkeksi leikkiin mutta pääosin Typsykkää kiinnosti minun ja isännän seura sekä kepin järsiminen.

Keppi on hyvää, kun yksin syö.
Viime viikolla paljastui, että eräällä työkaverillani on beagle! Yhdessä kävimme läpi kokemuksia beaglen emännyydestä ja totesimme, että tuossa rodussa on monenlaisia ominaispiirteitä. Työkaverini beagle vaatii samalla tavoin huomiota kuin Typy. Kerjääminen on verissä ja mustasukkaisuus koettelee, kun työkaverin lapsenlapsi tulee kyläilemään. Pentuna on tehty jos jonkinsorttisia tihutöitä ja ulkona nenä vie koiraa ja remmin päässä olevaa emäntää, kun vetovaihe on päällä. Näinhän se on Typynkin kanssa. Lapsenlapsista ei meidän perheessä tarvitse mustasukkailla mutta isännästä kylläkin sekä muista koirista, joita tapaamme. Niitä ei saisi rapsuttaa eikä silitellä. Olimme  myös täysin samaa mieltä työkaverini kanssa siitä, että beaglet ovat todella ihastuttavia tyyppejä!

Juhannusta odotellaan ja lomaviikkoa Kangasniemellä. Kohta on aika pakata kassit ja pakaasit autoon, Typy takapenkille turvavyöhön kiinni ja sitten mennään! Tämä juhannus on ensimmäinen saarijuhannus ilman Pimua. Eikä me isännän kanssa kovin montaa juhannusta ehditty viettämään ylipäätään kahden kesken ennen kuin Pimuli tuli meidän perheeseen. Varmasti itkeä tirautan, kun istun grillipaikalla ja katselen, kun Typy tekee rantaviivassa tutkimusretkiä, yksin. Mutta tiedän, että Pimu opetti Typylle, miten juhannusta saaressa vietetään ja niillä neuvoilla pärjää mainiosti: rentoa oloa, hyvästä seurasta ja ruuasta nauttimista, lepoa ja luonnonrauhaa. Ja näitä oppeja aiomme varmasti noudattaa koko saaripoppoo!
2 kommenttia:

 1. Oekeen hyvvee ja mukavata lommoo teelle! Mejjän nuapurissa ol joskus piikle. Se ol sittä melekosen veekee tappaas :) Minen sitä kyllä nähnnä vuan äet on sanonna.
  Toevottavasti sattuu hyvät ilimat teejjän lomalle. Ettee tule räntee niinku eelen. Nythä tuo aarinko paestaa ja ohan nuo taenna sitä luvata juhannuksekssii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari! Säät on mitä on ja niihin ei voi itse vaikuttaa. Otamme siis ilon irti lomasta vaikka toppatakissa värjötellen. Olisihan se tosi mukava että aurinko paistaisi... Hyvää Juhannusta teidän sakille!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.