tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kokeilussa uusi konsti

Terveisiä Kangasniemeltä sekä Haukivuorelta! Molemmat mökkireissut olivat rentouttavia ja vaikka sää ei kovin helteinen enää loppuviikosta ollutkaan, ei se haitannut. Typy teki molemmilla mökeillä muutaman katoamislenkin mutta kovin kauaa pitkäkoipi ei onneksi karussa ollut. Tai eihän Typsykkä varmaan omasta mielestään ollut missään karkureissussa vaan toteutti itseään ja vaistojaan. Kielot olivat jo kukassa, joten poimin niitä kimpun Pimun ja Nupin haudalle. Seuraavalla Puulan reissulla istutankin hautapaikalle pysyvämmät kukkaset.

Punkit ovat ilmestyneet taas riesaksemme ja tänä vuonna niiden karkotukseen on otettu uudet konstit käyttöön. Tavaratalon lemmikkiosaston myyjä rohkaisi minua kokeilemaan kreikanherne-valkosipuli-pillereitä ja jätinkin muut torjuntakeinot tämän vuoksi kaupan hyllyyn. Yrttipannathan ovat ainakin meidän kokemuksien mukaan olleet täyttä humpuukia ja olemme laittaneet jo parina aikaisempana kesänä sekä Pimun että Typyn turkkiin apteekista ostettua linimenttiä. Mutta nyt kokeillaan siis luonnonmukaista punkkien häätöä ja mielenkiinnolla seuraan, onko pahanhajuisista (mutta Typsylle maistuvista) tableteista mihinkään.

Kesä on virallisesti julistettu alkaneeksi, kun olemme nyt kääntäneet almanakan sivua ja toukokuu on mennyttä aikaa. Itse aion elämäni ensimmäistä kertaa pitää lomaa myös kesäkuussa ja viikko vierähtääkin isännän sekä Typyn kanssa mökillä. Juhannus kurkkii jo nurkan takana, tuo kesän juhla, jolloin suuntaamme perinteiseen tapaan Kotkaan. Tiedossa on siis mukavia reissuja mutta niitä odotellessa pitää paiskia töitä. Ja onneksi kuumuus on hetkeksi väistynyt, sillä työpaikallani ei edelleenkään toimi ilmastointi...


4 kommenttia:

 1. Sanoppa sittä onko tehonna nuo tapletit! Mullon valjaessa se karkotinhärpäke eekä oo kyllä yhtää punkkija vielä näkynnä.
  Kesä on alakanna ja heltettii tulossa. Tuas. Mutta teellehhii mökki-ilimoja tulloo piisoomaa. Ja Typylle uintikelit :) Terveeset simakalle uimamaesterille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveiset välitetty simakalle Typsylle! Typy kiittää ja antaa muiskun sinne kuonoosi, Iivari.

   Karkotepillereitä on syöty kohta viikko ja punkkeja ei ole ollut. Eli ihan lupaavalta näyttää sen suhteen, että niistä tableteista olisi hyötyä. Jatkan tilanteen seuraamista.

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Arttu syö Trixien valkosipulirouhetta ja ainakin hetkeksi loppui punkkien nyppiminen! Typylle ja emännälle mainioita mökkireissuja ilman punkkeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reilun viikon käyttökokemuksen perusteella voin sanoa, että valkosipuli-kreikanherne-pillerit ovat tepsineet. Tai sitten punkkeja ei ole liikenteessä ainakaan täällä Etelä-Suomessa. Mutta Typyltä ei ole punkeroisia löytynyt ja hyvä niin! Toivottavasti näin mennään koko kesä. Reippaita kesäulkoiluja teille Artun kanssa!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.