tiistai 13. tammikuuta 2015

Kinttujen katsastus

Ei me ihan väärässä olla isännän kanssa oltu, kun olemme tuumailleet, että Typsyn jalat ainakin näyttävät olevan leikkauksen jäljiltä melkoisen hyvässä jamassa. Kävimme tänään fysioterapeutin juttusilla ja hän totesi samaa. Typy on kuntoutunut leikkauksesta hyvin eikä mitään vakavaa tai erikoista ole havaittavissa Typsykän kintuissa. Tämä oli erinomainen uutinen! Fysioterapeutti oli mielestämme ammatti-ihminen ja meille, siis jopa isännälle, jäi olo, että fyssari tiesi mistä puhui. Isäntä kun suhtautuu hiukan skeptisesti näihin eläinhierojiin, -fysioterapeutteihin ja muihin "hihhuleihin".

Puun oksa on hyvää, kun yksin syö.

Fysioterapeutti kirjoitti lausuntoonsa, että oikeassa jalassa ponnistus on heikompi kuin vasemmassa ja takaraajat liikkuvat suoralla hiukan epäsymmetrisesti. Kaarevalla uralla liikuttaessa oikeassa koivessa on lievä tukeutumisontuma. Ja lopuksi se, mitä olimme itsekin jo päätelleet; lihasmassa on takana heikompi kuin etuosassa. Saimme kotiin mukaan jumppa-ohjeita ja niitä tulee vielä sähköpostitse huomenna lisää. Menemme kontrollikäynnille 4-6 viikon päästä ja siinä välissä aiomme käydä muutaman kerran vesijuoksumatolla. Sen avulla Typyn takajalat saavat lisää lihasvoimaa.

Näiden mukavien uutisten kera viikko jatkaa siis kulkuaan vaikkakin huomenna piipahdamme vielä Typsyn kanssa eläinlääkärissä korvakontrollissa. Toivottavasti hiiva on saanut huutia meidän isokorvasta/-korvista. Typy otti  taas riemulla vastaan lumen, jota menneinä päivinä sateli. Nyt se valitettavasti alkaa muuttumaan jo loskaksi, kun pakkasta ei ole. Mutta Typsykkä nauttii nietoksista niin kauan kuin niitä on ja kirmailee hangessa nuuskien talvisia hajuja. Oivallista lihasjumppaa sekin!
11 kommenttia:

 1. No lissee hyvijä uutisija! :) Ilosija oltii jo ku Arttuhhii on ruvenna paranemmaa niistä kaenalovaevoestasa.
  Eehän se ihme oo jos Typyllä on lihasvoemat heekommat. Vuan siitä ne korjaatuu. Asijantuntevata apuva ja kotona mualiman parasta hoetoo <3
  Kylläpä on sittä hyvä juttu tuo paraneminen.
  Oekee mukavata viikkoo teelle ja Typylle muiskuja! <3
  Toevotaan ettee nissä korvissakkaa olis mittää vaevoo ennee. Ja ehken teelle vähä uutta lunta lissee, ettee tarvihe kurassa rämpijä.

  VastaaPoista
 2. Juu, oli kyllä mukava uutinen että Arttukin on alkanut tervehtymään. Nämä tällaiset uutiset on mukavia!

  Muiskuja Typyltä ja terveisiä sinne teille kaikille! Toivottavasti sähköt pelaa jo.

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
 3. Hyvät uutiset ovat aina mukavia! Nyt sitä takajalkajumppaa vain, esimerkiksi lumessa kahlaamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumessa on kahlattu ja se onkin oivallista jumppaa jaloille. Lisäksi isännän ostamalle tasapainolaudalle löytyy nyt käyttöä sillä vaikka se on ihmisille tarkoitettu, muutama harjoitus tehdään laudan avulla nyt Typyn kanssa.

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Párekin Palvelijatar14. tammikuuta 2015 klo 16.27

  Jippii ja hurraa! Upeita uutisia Typyn tilanteesta. Vesijuoksumatto on tehokas ja turvallinen apu lihaskunnon hankkimiseen. Ihana Typy on oikealla tiellä, hyvässä hoidossa ja onnellinen koiratyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesijuoksumattoa on meille "mainostettu" useammalta taholta, joten ilman muuta se pitää nyt testata. Aion varata ainakin ensimmäisen ajan siten, että fysioterapeutti on mukana. Matolla saa kuulemma käydä juoksemassa myös ihan omatoimisesti.

   Toivon todella, että Typsy on onnellinen koiratyttönen. Ainakin parhaamme yritetään, että jalat saadaan sellaiseen kuntoon, että niillä kirmailtaisiin vielä vuosia.

   Typyn emäntä

   Poista
 5. Hyvä että kunnossa on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, iso kivi putosi sydämeltä kun fysioterapeutti antoi niin hyvän arvosanan leikatuille jaloille. Terkkuja Josélle!

   Typyn emäntä

   Poista
 6. Iso kiitos teille kaikille blogikamuille sekä teidän sihteereille/palveluskunnille yms. että olette tsempanneet ja myötäeläneet tässä Typsykän jalkaoperaatiossa. Viestit ovat lämmittäneet mieltäni.

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
 7. Hienoja uutisia :) Typy pääsee vesijumppaamaan ja lumikenkäilemään voimien mukaan, ja kyllä ne sääret taas alkaa säihkyä ennen kesää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaavalta tämä onneksi nyt näyttää, eli sääret saadaan säihkymään terveinä ennen kesää. Nyt vaan pitää itse sinnikkäästi jaksaa jumppauttaa Typyä ja edessä on tosiaan myös vesijuoksua. Harmillista, että lumet taas suli täältä etelästä mutta jospa sitä sataisi kohta taas uutta.

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.