maanantai 19. tammikuuta 2015

Onnellinen korvaongelmainen

Harmillisesti saimme huonoja uutisia Typyn korvista. Hiiva on jonkin verran helpottanut mutta korvat ovat edelleen möhjäiset ja mähmäiset. Nyt huuhtelemme tehovoimalla reilun viikon ajan Tyyperin korvia keittosuolaliuoksella, vedellä sekä erittäin pahanhajuisella putsausaineella. Sitten edessä on taas kontrolli. Mikäli meidän kotihoito ei ala tepsimään, tulisi korvat putsata tohtorin toimesta, anestesiassa. En tykkää ajatuksesta yhtään... TAAS Typy rauhoitettaisiin. Kiitos ei. Pidättehän siis peukkuja, että onnistuisimme isännän kanssa hoitamaan Typyn korvat taas kuntoon.

Alkaneella viikolla aloitamme taas lukukoirailut. Vuoden ensimmäinen kuuntelukerta aiheuttaa minussa pientä jännitystä. Osaako Typy joulutauon jälkeen käyttäytyä siivosti, suostuuko se vieraiden ihmisten rapsuteltavaksi ja keskittyykö se herkkujen kerjäämisen sijaan lukijoiden kuuntelemiseen... Ehkäpä se kirjaston ovelle saavuttuamme hoksaa, että tämähän on se tuttu paikka ja työrooli astuu Typyssä esiin. Olisi mukava nähdä lukijoita hiukan enemmän kuin menneenä syksynä, joten toivottavasti sana lukukoirasta on levinnyt loppuvuonna koululaisten keskuudessa.

Piipahdin viikonloppuna ystäväni kanssa minilomalla Tallinnassa. Matkamme sisälsi ostoksia, hyvää ruokaa ja rentouttavaa irtiottoa arjesta. Nostimme myös maljat meille pyöreitä ikävuosia viime vuonna täyttäneille. Typsylle toin tuliaisiksi kana- ja lihaherkkuja, joita se taisi osata odottaa. Senpä vuoksi se innolla osallistui matkalaukkuni tyhjentämiseen, kun saavuin kotiin.

Typy oli saanut nukkua sängyssämme isännän vieressä. Uimamaisterimme oli myös vaatinut päiväsaikaan huomiota läiskimällä tassua nojatuolin käsinojalle (tuolissa istuen) ja raapimalla keittiön tuolia, jolla isäntä oli istunut konetta naputellen. Isäntä oli ottanut vaativan isokorvamme syliin ja rapsutellut sitä. Typy oli ollut varmasti hyvin onnellinen.


12 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar19. tammikuuta 2015 klo 15.22

  No voi rähmä että pitää luppiksista olla harmia, kun muuten on asiat jo ihan mukavasti! Täällä on peukut pystyssä, että homma hoituu sutkakkaan eikä uusi enää ikinä.
  Párekilta muiskuja Typsykälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy kiittää muiskuista ja lähettää isot suukkoset takaisinpäin Parékille!

   Harmittaa tosiaan tuo korvahomma, koska Typyllä ei aikaisemmin ole ollut korvissa vikaa. Paitsi valikoiva kuulo... Mutta nyt huuhdellaan linimenteillä ja toivotaan parasta.

   Typyn emäntä

   Poista
 2. No tietennii pietään tassuja ja peukkuja pystyssä että korvat paranis. Ettee tarvihtis jootuva liäkärin ronklattavaks. Ompa harmi ku rupesivat vaevoomaa.
  Isäntä on jootunna olemmaan kahessa roolissa, emäntänä ja isäntänä että on pysynnä Typykän ruaputuskiintijö täännä :D
  Oekeen mukavia lukutuokijjoeta teelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritämme nyt ahkerasti toimia lääkärin neuvojen mukaan ja putsata korvia. Kyllä niistä nyt harmi tuli mutta toivottavasti saadaan kuntoon. Sitten olisi kaikki taas mallillaan. Terveisiä teille sinne Savoon, jossa taitaa olla ihan talvi. Toisin kuin täällä etelässä...

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Hip hei, meillä on kaikki tassut ja peukut ja hännät pystyssä, että kotikonstit tepsivät Typyn korviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja muiskuja meidän korvavaivaiselta!

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Täälläkin on kaikki asiaankuuluvat osat pystyssä korvien nopeaksi paranemiseksi.
  Palvelu on Typyllä ollut niin hyvää emännän poissa ollessa, että kohta Typy alkaa toivoa, että emäntä kävisi useammin pikku reissuissa. Varsinkin, kun saa sitten niitä tuliaisiakin.
  Lukuhommiin toivotaan teille sopivasti asiakkaita, että säilyy motivaatio.
  Terveiset täältä Siperiasta ( -23 ja tuulee)!. Ei haluttu lenkille tänään, pihalla vaan pyörähdeltiin asiat toimittamassa muutamaan otteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä väitti, että Typyllä oli ollut minua ikävä. En tiedä, kyllä se niin hyvin viihtyy isännän kainalossa. Minä olen tietysti se, joka pääsääntöisesti antaa ruokaa ja herkkuja. Se on varmasti aika kovaa valuuttaa Typsyn silmissä.

   Teillähän on siellä oikein kovakin pakkanen, hurrr! Ei tuollaisessa kelissä juuri ulkoilla tarkene. Täälläkin on vihdoinkin taas pientä pakkasta ja kuivaa. Ihanaa, ei kurakeliä!

   Typyn emäntä

   Poista
 5. Peukut pystyssä täälläkin, että korvat paranee pikaisesti ja pääsette lukukoirahommiin. Täällä jo odotellaan kollegan lukukeikkakuulumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laittelen sitten tänne blogiin kertomusta, että miten meidän vuoden ensimmäinen työkeikka sujui.

   Typyn emäntä

   Poista
 6. Voi rähmä, pidetään peukkuja että typsykkä paranee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on korvakontrolli ja toivottavasti saadaan hyviä uutisia.

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.