perjantai 23. tammikuuta 2015

Sohva

Takana on vuoden ensimmäinen työkeikka lukukoirahommissa. Olin erittäin iloinen, sillä Typy käyttäytyi paremmin kuin mallikkaasti. Etukäteen kun mietitytti, että mitenhän se joulutauon jälkeen suhtautuu kirjastoon, uusiin naamoihin ja siihen, että pitää olla rauhallisesti yhdessä paikassa liki pari tuntia. Ja se paikka ei ole kotisohva tai oma peti.


Meillä oli lukijalista miltei täynnä ja lisäksi yksi varaus oli tehty rapsuttelua varten. Rapsutuksia annettiinkin monessa sukupolvessa, kun äiti toi paikalle lapsensa sekä oman äitinsä. Ensimmäistä kertaa myös kiertelimme jonkin verran lastenosastolla kuunteluhommien välissä ja Typsy keräsi positiivista huomiota asettumalla kaikkien halukkaiden jalkoihin odotellen silityksiä ja rapsuttelua. Ja niitä riitti, joka oli Typystä tietysti eri hauska juttu!

Olen miettinyt, että lukuhuoneeseen olisi kiva saada sohva. Nojatuoli sinne oli joulutauolla ilmestynyt. Sohvalla lukija voisi luontevasti ottaa kontaktia Typyyn, joka oitis hyppäisi sohvalle ja kävisi pitkälleen rapsuteltavaksi. Toki tämä ei olisi pakollista vaan tuoliinkin saisi istahtaa. Kaikki lukijat eivät nimittäin halua tai uskalla koskea koiraa mikä saattaa kuullostaa hiukan erikoiselta, kun he kuitenkin ovat lukukoiralle tulleet lukemaan. Mutta lukutuokio hoidetaan tietysti aivan kuten lukija tahtoo. Missään tapauksessa Typyä ei tarvitse rapsutella ja annan lukijan itse päättää, haluaako hän Typsyn lähelle vai ei. 

Niin, kotona on joka tapauksessa sohva. Siinä löhöilyä, jalkajumppaa, korvien huuhtelua, reipasta ulkoilua ja pyykinpesua. Tuota kaikkea on luvassa viikonloppuna. Mukavaa viikonvaihdetta kaikille PSB:n lukijoille!


8 kommenttia:

 1. Varmaannii on harvassa niitä jotka ee haluva Typyä lähelle. Sohva voes olla aeka mukava. Sekä lukijoelle että Typyllehhii.
  Onse vuan hienoo hommoo tuo lukukoerahomma. Illoo ja apuva monelle :)
  Oekee mukavata viikolloppuva teellehhii! Onko ne korvat ruvenna yhtää asettummaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy kyllä tykkäisi kovasti sohvasta siellä satuhuoneessa, missä luetaan. Olisi varmasti rentoutuneempi. Korvia ollaan nyt huuhdeltu ruiskun avulla (keittosuolaliosta) ja tiistaina on kontrolli. Vaikea sanoa, miltä ne näyttää. Pitäisi olla sellainen "korvalaite", jolla katsoa. Toivotaan parasta!

   Oikein mukavaa viikonloppua teille toivottelee Typy ja emäntä

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar23. tammikuuta 2015 klo 13.52

  Kyllähän Typy fiksuna tyttönä ymmärtää mitä lukukoiruudelta odotetaan, ja mikäs on ollessa siliteltävänä ja rapsuteltavana. Noin kauniilla koiraneidolla riittää ihailijoita niin kaksi- kuin nelijalkaisiakin. Toivotaan, että kiva sohva ilmaantuu vaikka hyvän asian vuoksi lahjoituksena jostakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin itsekin ajattelin, että josko lahjoituksena tulisi jostain kirjastolle sohva. Pitää laittaa asia hautumaan... Typyllä on juoksu kohta alkamassa, joten se oli varmaan eräs syy siihen, että lukukoirailu meni niin hienosti. Typsy kun on erityisen huomionkipeä juoksujen aikaan. Onneksi ehdittiin tehdä tuo keikka ennen kuin se "verilöyly" taas alkaa.

   Parékille kovasti terkkuja ja hauskaa viikonloppua teille!

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Hienoa, että lukuhommat taas alkoivat ja kaikki sujui mallikkaasti! Näytät oikein pätevältä lukukoirahuivissasi. Ja toivottavasti sohvakin löytyy. Missäs kirjastossa käytte keikkailemassa?

  Ja nyt sitten kelpaa lekotella kotisohvalla, oikein mukavaa viikonloppua kollegalle ja emännälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukukoirailu on mukavaa hommaa ja tekee meidän hiukkasen arkajalkaiselle Typylle hyvää. Pääsee tekemään tuttavuutta erilaisten ihmisten kanssa ja huomaa, ettei kaikki ole niin pelottavia...

   Koska haluan pitää blogin meidän kaksijalkaisten suhteen anonyymina, en tässä paljasta kirjastoa, jossa käymme keikkailemassa. Asumme pääkaupunkiseudulla, joten täällä meidän "työpaikka" joka tapauksessa sijaitsee.

   Reipasta viikonloppua toivottelee kollega ja sen emäntä

   Poista
 4. Kyä kuule, Typy, ollaan susta niin ylpäköitä. Sä oot varmalla ihana lukukoira, ku oot nätti ja kärsivällinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Myrsky ja Tuisku! Typystä on tosi mukavaa, kun kannustatte sitä näissä kuunteluhommissa.

   Mukavaa viikonloppua teille sekä äipälle ja iskälle!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.