perjantai 24. huhtikuuta 2015

Paljon hyvää

Turhaan otin niin suurta murhetta kantaakseni Typyn jalkojen suhteen. Viikon mittaan kävely on palautunut normaaliksi ja vauhti on entisenlaista. Ehkäpä yhtenä iltana annettu särkylääke sekä se, että pistin petini lattialle ja nukuin Typyn vieressä, auttoi asiassa. Lattialla nukutun yön jälkeen on oma selkäni kyllä ollut juntturassa mutta mitäpä sitä ei koiraystävänsä eteen tekisi. Sunnuntaina meille tulee pitkän tauon jälkeen taas tuttu koirahieroja hieromaan Typsykkää ja aion vielä hänen kanssaan jutella noista Typyn jaloista. Juoksukin on Typsyltä tältä erää ohi, joten sekin riesa on onneksi takanapäin.

Heti, kun aurinko näyttäytyy ja ilma lämpenee, mielii Typsy uimaan. Vesikävely on toki hyvää liikuntaa sen kintuille mutta vähemmän liejuisia ojia se voisi kyllä kahlata. Koivet ovat usein niin kuraiset ojakävelyjen jälkeen, että puoli koiraa pitää pistää suihkuun, kun pääsemme kotiin. Jännittävää on nähdä, suunnistaako Typy suoraan järveen, kun saavumme talven jäljiltä ensimmäistä kertaa mökille. Tuohon reissuun ei olekaan enää pitkä aika!

Kura lentää, kun ojakävelyn jälkeen Typy ravistelee
turkkiaan.


Tänään vietetään valtakunnallista Koiran päivää. Tänä erityisenä karvakorvien juhlapäivänä mieltäni lämmittää suuresti se, että Helsingin yliopistossa olleet kahdeksan koe-eläimenä toiminutta beaglea pääsivät vihdoinkin eläkkeelle ja jokaiselle löytyi uusi koti. En valitettavasti ymmärrä ollenkaan sitä, että Suomessa käytetään beagleja koe-eläiminä. Todella kamalaa. Eikä myötätuntoni riitä koe-eläinten käyttöön ylipäätään, oli mikä tahansa eläin. Mutta onneksi nämä eläkeläiset saavat vanhuusvuotensa elää mukavissa ja rakastavissa kodeissa.

Toivotamme Typyn kanssa kaikille meidän karvakavereille sekä blogikamuille mukavaa ja herkkupalarikasta haukkujen omaa päivää! Typsykkä saa juhlapäivän kunniaksi hirvimakkaraa. Nam!8 kommenttia:

 1. Onnellista ja maukasta hauvojenpäivää Typylle!

  VastaaPoista
 2. No turhaan ressasit. Hyvä etton jalat kunnossa :)
  Mutta että kukkaa ee oo sanonna mulle etton koerampäevä!!
  Onneks nyt ies saen kuulla. Ee oo näkynnä koerampäeväluita suati muita herkkuja....
  Kaekkiin koe-elläenten käättö pitäsj ehottomasti kieltee! Myö ollaan sitämieltä. Onneks piäsj nuo kaverit elämään oekeeta elämätä nyt :)
  Mukavata koeriimpäevee sinnehhii ja Typylle pusuja säkillinen aenahhii! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ihan liikaa taas ressasin noilla jalka-asioilla. Hyvältä näyttää taas ja jatkossa pitää vaan muistaa, että leikatut jalat voivat silloin tällöin temppuilla. Sille ei mitään mahda.

   Koe-eläinten käyttö pitäisi tosiaan kokonaan kieltää. Luulisi, että nykypäivänä pystytään tutkimaan asioita jo ilman, että eläimiä kiusataan.

   Typy kiittää pusuista ja lähettää isot muiskaukset sinulle Iivari! Ja oikein mukavaa Koiran päivää!

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Hyvä uutinen! Sitten vaan kohtuullista liikuntaa, niin jalat tykkää.
  Puula on sula meidän päästä ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, uintikausi on kohta täysillä käynnissä ja uiminen on parasta liikuntaa leikatuille polville.
   Puula on siis sula; tosi hieno uutinen! Täältä tullaan loppuviikosta kohti Kangasniemeä.

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Onneks Typyn jalat kuntoutui levolla ja kohta alkaa uimakelit. Jihaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uimakelit ovat Typyn kohdalla jo alkaneet... ojissa ja puroissa on mukana rämpiä...

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.