maanantai 4. toukokuuta 2015

Hyvin rennot tunnelmat

Puulan 6-asteinen vesi oli liian kylmää jopa meidän uimamaisterille. Uintireissut jäivät siis odottamaan lämpöisempiä vesiä. Eilen Typy olisi saattanut metsälenkin jälkeen mieliä järveen mutta joutui tyytymään ojassa kahlaamiseen. Pistin sen nimittäin remmiin, kun suuren houkuttelun jälkeen sain otettua pitkäkoiven kiinni. Meidän piti lähteä ajelemaan kotia kohti ja en halunnut, että isokorva lähtee uudelle jäniksenajoreissulle.

Meidän mökkivappu sujui hyvin rennoissa tunnelmissa. Osasyynä oli se, että isäntä makasi (ja makaa edelleen) sängynpohjalla flunssakuumeessa. Huussin korjaus ja isompi risusavotta jäivät seuraavaan kertaan. Grilliherkut nautimme Typsyn kanssa kaksistaan isännän nieleskellessä vaivalloisesti alas kuumaa teetä. Isäntää harmitti ihan vietävästi, että kevään ensimmäinen Puulan reissu meni sairastaessa. Mutta jos tauti iskee, ei sille mahda mitään. Eikä se huussi, risukasat, grilli eikä sauna sieltä Kangasniemeltä mihinkään karkaa...Mökkivanhus oli säilynyt talven koitoksista moitteettomasti. Hiiret eivät olleet mellastaneet torpassa ja jänöjussit olivat jättäneet isännän istuttamat vaahterantaimet rauhaan. Lunta ei näkynyt enää missään ja järvi oli täysin sula. Kuikat ja sinisorsat tervehtivät meitä lahdella. Koskelo- ja laulujoutsenpariskunnat uivat hiljalleen rantaviivan läheisyydessä ruokaa etsien. Metsäjänis järsi mökin takaa kaadetun haavan oksia.

Ensitöikseni ennen kevätsiivousta ja pihahommia kävin laskemassa kukat Pimun ja Nupin haudalle. Kerroin Pimulle, että seuraavalla mökkireissulla meillä on mukana uusi karvakaveri. Toivottavasti Pimu hyväksyy tämän. Valtavan paljon meille on jäänyt hauskoja ja mukavia muistoja Pimusta Puulan rannalla, yksin ja yhdessä Typykän kanssa. Pimulle mökki oli erityisen rakas paikka ja toivon, että sitä se tulee olemaan myös pikkuveijarille.

8 kommenttia:

 1. Kiva vappu teillä, vaikka säät olisivat voineet olla paremmatkin. Mökkityöt ovat siitä kivoja, että ne voi tehdä silloin, kun on henki päällä. Meillä ainakin on sovittu, että vuotavan katon korjaaminen on ainoa välitöntä hoitoa vaativa asia. Toistaiseksi ei ole vuotanut :) Pentujännitys on varmaan huipussaan. Saammehan pian kuvia ihailtavaksi. Ja nimenkin julki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää ei tosiaan oikein suosinut mökkeilyä mutta onneksi riittää polttopuuta, jolla lämmittää ja kuivattaa mökkiä. Meilläkään mökki ei ole työleiri. Tehdään mitä jaksetaan ja mikä huvittaa. Kunhan ei ihan kaatopaikalta näytä...

   Pennusta kuulette lisää viimeistään ensi viikolla!

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Toivottavasti isäntä on siellä jo hyvässä hapessa ja flunssa jäänyt historiaan.
  Ihan varmasti uusi hauva tulee nauttimaan mökkeilystä kovasti ja Typy hyväksyy tulokkaan, kunhan on ensin kertonut sille kuka on pomo ; ) Laumassa pitää aina olla johtajatar. Meitä jännittää hurjasti koska näemme ekat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isännällä on nyt lääkärin määräämät tropit, joiden avulla taudin tulisi hellittää. Joku bakteeri kurkussa tms. oli diagnoosi.

   Typyssä on johtaja-ainesta, pitää vaan pitää huoli ettei se liian kovaotteisesti opeta pentua tavoille.

   Muiskuterkkuja Párekille meidän uimamaisterilta!

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Harmi että isäntä olj kippeenä. Mutta muutehhan teellä on ollunna tosj mukava vappu :)
  Pimu kyllä hyväksyy uuvven tulijan. Ehkäpä se lähettihhii teejjän syvämmiin ja mieliin semmosija uatoksija rakkaavvella, että teelle tulj mielee ottoo pikkukoera sinne... <3
  Ettettä ikävöe sitä ennee niimpaljoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava vappu meillä oli vaikka isäntä pääosin makasikin sängyssä. Harmitti hänen puolestaan, kun hänkin oli kovasti odottanut kevään ensimmäistä mökkireissua. Mutta eiköhän tauti ala nyt heittämään, kun on lääkitykset kohdallaan.

   Kiitos kauniista sanoista, Iivari. Olen nähnyt viime viikkoina useampana yönä unta Pimusta. Ja ne ovat olleet mukavia unia eikä ole herättyäni ollut paha mieli. Ehkäpä Pimu lähetti meille juuri tuollaisia ajatuksia, joita kuvailit.

   Muiskuja Typyltä ja keväistä viikon jatkoa teille!

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Tämä kevät on ihanaa aikaa. Meillä ei ole mökkiä, mutta nautin oman pihan laittamisesta ja siistimisestä näin keväällä. Ja koirat pääsee ulos nakertelemaan pakasteluita, myös Tyyne-mummubeagle, joka vilustuisi talvella näin tehdessään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on tosiaan hienoa aikaa ja on minun lempivuodenaikani. Kesästäkin kyllä tykkään. Meillä kerrostaloasukkeina ei ole omaa pihaa, siksi on mukavaa, että on mökkejä, joissa käydä. Saa olla vapaana sekä koirat että kaksijalkaiset.

   Terveisiä teidän koko klaanille ja erityisesti ihanalle Tyynelle!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.