keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Ei nimi biigleä pahenna

Isäntä kutsuu Typyä toisinaan ajokoiraksi. Siksi, että se näyttää Hipun rinnalla niin suurelta. Kuin ajokoiralta. Ja eihän nimi koiraa pahenna. Hippu on kasvanut korkeutta mutta lihaksissa se vielä häviää Typylle. Kyllähän Hilpuri sirolta tyttöseltä siis näyttää. Typykkä on pikkuisen hoikistunut Hipun tulon jälkeen. Luulen, että se johtuu kaksikon vauhdikkaista leikeistä ja juoksukisoista. Typsykkä on saanut enemmän liikuntaa kuluneen melkein viimeisen vuoden aikana. Herkkujen määrä kun ei ole vähentynyt. Päinvastoin; kun Hippuselle annetaan jyrsittävää, saa Typykin toki luun jos toisenkin.

Melkein kohta on tosiaan kulunut vuosi siitä, kun Hippu haettiin meille kotiin ja se asettui osaksi perhettämme. Vilkasta menoa on riittänyt. Vuosi on kiitänyt siivillä. Välillä olemme vetäneet isännän kanssa henkeä ja todenneet, että kyllä pennun kasvattaminen vaatii vähän voimia. Aika ehti jo kullata muistot ja Typy ei ollut pentuna mahdoton riiviö, kun vertaamme Pimuun. Ja Hippuun. Mutta yhtä kaikki; ikinä emme noista ihanuuksista luopuisi.Tänään käymme Typsyn kanssa kevään viimeistä kertaa lukukoirailemassa meidän "vakiotyöpaikassa". Toivotamme tällä reissulla kaikille lukijoille mukavaa kesää, tavataan taas. Toukokuussa on tiedossa vielä keikka uusille vesille, naapurilähiön kirjastoon. Kevään aikana olemme tavanneet kivoja lukijoita, joista osa on jo vakkariporukkaa. Typystä on kuoriutunut yhä reippaampi ja varmempi lukukoira, joka hoitaa tehtävänsä arvokkaasti ja lempeästi. Mikäs tästä on siis syksyllä jatkaa!


9 kommenttia:

 1. Me koirat kasvamme ja kehitymme ihan kuten ihmislapsetkin. Pian pentuaika on ohi ja tulee teini-ikä, keski-ikä ja varttunut ikä. Kaikki ikäkaudet ovat mielenkiintoisia. Hurja homma siinä kyllä on, kun kasvattaa palveluskuntaa mieleisekseen. Näyttää siltä, että te ihanaiset Typy ja Hippu olette onnistuneet siinä oikein hyvin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin nuo karvakuonot ovat osanneet meitä koulia mieleisekseen...

   Näinhän se on, että kaikille meille kertyy ikää ja saavutamme eri elämänvaiheita. Mielenkiinnolla seuraamme millainen murkkukesä Hipulla on edessä.

   Mukavaa viikon jatkoa teille Palvelijattaren kanssa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Hippu onkin jo iso tyttö, vähintäänkin murkku. Vähän pitää vielä rauhoittua ennen kuin voi ryhtyä vaikkapa lukukoiraksi opiskelemaan, mutta varmaan Hipusta tulisi sinulle oivallinen varakoira, jos et joku kerta jaksaisi lähteä töihin.

  Äippä käski sanoa, että parhaat koirat ovat pentuina varsinaisia täystuhoja.

  PS Puula on jo rannoilta enimmäkseen sula, mutta muuten vielä jäässä. Pari kolme lämmintä ja tuulista päivää, niin jäät lähtevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Puula-tiedotuksesta. Pääsemme siis varmasti toukokuun puolella mökille, kuten olimme suunnitelleet.

   Kyllä Hipusta varalukukoiraksi kohta on. Ei ihan vielä mutta ehkäpä jo syksyllä voisimme sijaistusta kokeilla, jos jostain syystä Typy ei pääsisi hommiin.

   Leppoisaa loppuviikkoa teille Jirin kanssa ja terkkuja meidän tytöiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Hieno vuosi teillä on ollut Hippusen tultua mukaan porukkaan. Hauskaa kyllä, miten nuoren koiran hontelo olemus näyttää pitkään pentumaiselta, vaikka korkeutta olisi jo aikuisen koiran verran. Ihana ikä Hipulla, virtaa riittää ;) mutta järki kasvaa kohisten <3

  Typylle voikin sitten toivottaa hyvää kesälomaa lukukoirailusta :) Mökkikausi ja muut kivat jutut odottaa, ja syksyllä on taas kiva palata lukuhommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on ollut vauhdikasta nämä viimeiset 11 kuukautta. On ollut ilo seurata Hipun kehittymistä pienestä pallerosta reippaaksi beagletytöksi. Erityisen ilahtunut olen siitä vankasta siteestä, jonka Typy ja Hippu ovat keskenään luoneet.

   Vielä tosiaan on yksi lukukoirailu, tällä kertaa uudessa paikassa, edessä. Sen jälkeen Typy siirtyy kesälomailemaan niistä hommista ja keskittyy mm. uimamaisteri-tittelin kunniakkaaseen kantamiseen.

   Artulle terveisiä meiltä kaikilta ja aurinkoista viikon jatkoa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Hipusta on kasvanna oekeen kaanis neeti :)Aeka männöö äkkijä. Vastahan tuota katottiin pikku nyytistä ensmäesijä kuvija...
  Toevottavasti teelle tulloo oekeen mukava mökkikesä.Siitä murkkuiästä huolimata :) Ja tiijjä vaekka teellä oes syksyllä tosijjannii kaks lukukoeroo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu on oikein kaunis ja viehättävä neitokainen. Paitsi silloin, kun se syö emännän kengät. Kaksi kenkäparia kuukauden sisään on jo liikaa... Omaa tyhmyyttä, kun en etätyöpäivänä hoksaa laittaa kenkiä piiloon vaan luotan siihen, että Hippu ei uskalla napata niitä nenäni edestä.

   Mökille pääsyä odotellaan jo kovasti. Siihen menee vielä vajaa kuukausi. Halutaan olla ehdottoman varmoja, että Puula on sula. Ei tarvitse Typynkään jäiden seassa uida...

   Mukavaa loppuviikkoa teille äetin kanssa. Reippaita pallopelejä myös! Typy ja Hippu lähettävät sinulle muiskuterkkuja!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Hienoa, kun lukukoirahommat jatkuvat syksylläkin! Meillä on töitä vielä toukokuussakin, ehkä myös kesän alussa, jos on kysyntää. Mutta kyllä kesä- ja mökkilomaa pitää lukukoirallakin olla!

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.