torstai 28. huhtikuuta 2016

Kiire korpeaa

Kevään juhlahan se jo kurkistelee ovella. Ei uskallettu isännän kanssa ottaa riskiä, että lähtisimme Puulalle. Parin viikon päästä poksautamme mökkikauden auki ja silloin järvi on varmasti sula. Ei tarvitse pelätä, että Typsykkä tippuu jäihin vaikka uimamaisteri onkin. Maisterisbeaglekaan ei hyisessä vedessä pysty kauaa kauhomaan. Ja mistäpä sitä tietäisi vaikka Hilpuri lähtisi seikkailemaan Typyn perässä. Hui hirvitys!

Harmittaa, että olen töissä tällä hetkellä niin kiireinen, että en voi ottaa lomaa. Haluaisin kovasti pitää vähän vapaata ja nauttia isokorvien kanssa keväästä. Nyt, kun Hippusen juoksu on ohi, voisimme tehdä pidempiä koirapuistoreissuja ja muuta hauskaa. Onneksi on viikonloput, jolloin voi pyhittää aikaa isännälle sekä biigeleille. Eikä kesäänkään ole enää kovin pitkä matka. Tänä vuonna vietän reilun mittaisen kesäloman.

Synttärihulinat ovat tältä erää takanapäin. Typsy ja Hippu saivat miltei yhtä paljon lahjoja kuin päivänsankari. Ja vaikka laivareissuun neitokaisia ei mukaan huolittukaan, se tuskin jäi koiria harmittamaan. Menetys kompensoitiin sukulaisten vierailulla, joka sisälsi jälleennäkemisen suurta riemua sekä herkuttelua. Myös sitä lupaamaani kakkua.

8 kommenttia:

 1. Minulla on ollut myös hyvin kiireinen kevät, mutta onneksi olen tämän viikon pysytynyt pitämään lomaa. Eilen tultiin esikoisen luota Kajaanista. Kiva reissu, kun Eka lähtiessä söi innolla pupun tassuja karvoineen päivineen ja oksensi sitten Kajaanissa pari päivää ja ripuloi. Esikoinen ei niin hirmuisesti tykännyt sotkevasta kaverista. Onneksi tilanne kääntyi eilisen aikana jo selvästi parempaan. Mitä nyt aamulla piti yhdet oksut heittää tuohon olohuoneen matolle äipän synttärin kunniaksi, joten sankari täällä onnittelee Sinua siellä! Ensi vuonna onkin sitten pyöreitä ja työpaikasta virallinen vapaapäivä tämän johdosta. Joten kuten sanoit, kaikki tässä vanhenevat.
  Katselimme, että Jyväskylään asti oli vedet jo auki, mutta siitä eteenpäin jäässä. Mitä pohjoisemmaksi mentiin, sen paksumpaa jää vielä oli. Kajaanissa oli eilen 15 astetta lämmintä, joten kait se sulaminen sielläkin nyt nopeutuu. Vielä saisi kyllä koiran kanssa olla tosi tarkkana. Muuten lunta oli nyt vähemmän kun viime vuonna samaan aikaan.
  Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon onnea synttärisankarille ja kiitos teidän onnitteluista tänne päin!

   Ekahan on kuin meidän Hippu... se löysi rusakonpoikasen raadon ja alkoi pistelemään sitä poskeensa. Isäntä sai irrotettua ahmatin ennen kuin koko raato meni alas Hipun kurkusta. Aika ällöttävää... Eilen Hipulle maittoi multa ja hiekka, jotka se tänä aamuna oksensi. Onneksi ulos sillä yleensä meillä oksennetaan sohvalle...

   Hyvä, jos Jyväskylään asti vesi on auki. Se tarkoittaa sitä, että Puulakin on sula. Sinne suunnistamme parin viikon päästä.

   Iloista vappua teille ja paljon terveisiä meiltä ihanalle Ekalle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Kylmä vappusää ei muutenkaan kauheasti innosta mökkeilemään. Ja maa on vielä niin märkää, ettei haravointikaan onnistu kuin paikoin. Meillä menee verkot järveen tänään, Eteläselkä on täysin sula.
  Hauskaa ja rentoa vappua kokom laumalle! Saavathan tytöt vappunakit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Märkää se varmasti on, kun meilläkin mökki on ihan rannassa. Joskus on jopa pihaan asti noussut vesi näin keväisin. Enää noin rantaan ei saa rakentaa mutta vielä 70-luvulla oli toista.

   Vietämme siis kaupunkivappua ja Puula kutsuu parin viikon päästä. Vappunakit on varmasti tytöille luvassa ja jotakin muuta herkkua. Iloista vappua teille myös!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Varmasti teillä tulee olemaan superkivaa sitten, kun mökille pääsette. Teillähän onkin ollut kivat juhlat ja kaikilla hauskaa ja maukasta natusteltavaa. Meillä ei vappua enää isommin juhlita, kun porukka alkaa olla ikääntynyttä ja ne, jotka vielä jaksaisivat juhlia eivät enää muuten vain viitsi. Jos vapunpäivänä sattuisi aurinko paistamaan ja lämmintä olemaan niin perinteinen vappukierros kaupungilla saattaa tulla kyseeseen. Viime vuonna oli kiva ilma ja minä tapasin citykoiria monella terassilla, joissa oli koirillekin nakkeja ja vettä tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vappu kaupungissa ei ole ollenkaan hullumpi juttu ja ei sitä juhliakaan tarvitse mitenkään suureellisesti. Meilläkin on rauhallinen kotivappu ja saamme vieraaksemme anoppini ja appiukkoni. Toivotaan, että sää suosisi ja olisi aurinkoista!

   Isot terkut Párekille meidän Typsyltä ja Hilpurilta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Ehken seon parempi vuan ootella sitä sulloo järvee ettee kää nuille uimistelijoelle köpelösti. Ja se parj viikkooha hujahtaa tuossa tuokijossa :)Toevottavasti se enin kiirus vähä hellittäs ja kerkijjäesittä sakilla vähä viikolloppuva viettee. Ilimat kuulema suosii aenahhii nyt vapuvviettäjiä. Mukavata viikolloppuva koko laamalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porukka kun vähenee ja uusia ei palkata tilalle, tuntuu työkuorma sitten jäljelle jääneiden niskassa. Ei saa toki valittaa, sillä tänä päivänä voi sanoa olevansa onnekas, kun on töitä.

   Mukavaa viikonloppua ja vappua teille sinne myös! Toivottavasti saat nuoren emännän taas vierailemaan. Muiskuja Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.