lauantai 23. huhtikuuta 2016

Lukukoira- ja päivänsankariviikko

Typyllä riitti paljon kuunneltavaa, kun teimme kevään viimeisen lukukoirakeikan kotikirjastoomme. Sain kuulla kirjaston tädiltä, että lukijoita on ilmaantunut yhä runsaammin, mitä pidemmälle kevät on edennyt. Lukukoiratoiminta jää kesälomalle toukokuun puolivälissä, joten vielä on aikaa piipahtaa lukukoiran vastaanotolla. Toivomme siis kollegoillemme runsasta lukijakuntaa!

Työn ääressä.

Tällä viikolla olen saanut kutsua itseäni synttärisankariksi. Juhlinnat aloitin jo viikko sitten kilistelemällä laseja meren aalloilla hyvien ystävieni seurassa. Vaikka kyseessä oli tyttöjen reissu, jätin ikävästi omat rakkaat "tyttöni" kotiin. Olisi saattanut meno äityä vallan hulvattomaksi mikäli Typsy ja Hippuli olisivat olleet matkassa mukana. Mutta tänään lupaan antaa isokorville palat kakkua, kun sukulaisväki saapuu kyläilemään. Aika kiitää, kuten jo edellisessä kirjoitelmassani totesin. Voisin kai kutsua itseäni jo keski-ikäiseksi. Ei se ehkä paha juttu ole ... ja voin lohduttaa itseäni sillä, että kaikki vanhenevat.


"Ei tämä vissiin iltasatu ole mutta voin kai silti torkahtaa..."

Vappuun on viikko, kevään ensimmäiseen mökkireissuun vähän enemmän. Siinä välissä lähdetään pienelle retkelle, joka sisältää yöpymisen ihan oikeassa hotellissa! Mitä koirimukset tuumailivat moisesta yösijasta? Siitä sekä meidän muusta menosta seuraavissa tarinoissa!

10 kommenttia:

 1. Sydämelliset onnittelut emännälle! Ihanaa, kun on reissuja edessä ja takana, se on virkistävää, ja siihen pitäisi jokaisella koiranomistajallakin olla mahdollisuus :)
  Täällä pysytään kuulolla ja matkassa mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista!

   Koirien kanssa on mukava reissata mutta joskus tekee hyvää ladata akkuja ihan ilman nelijalkaisia ystäviämme. Artulle terkkuja täältä meiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Onnee onnee onnee ja miljoona pusuva Iivarilta päevänsankarille!! :)Synttärit pittää aena juhlia kertyvistä vuosista huolimata.Äet eppäelj että et taejja kuitenkaa vielä keski-ikkään kuuluva. Ku nykyvvään kuulema keski-ikä on vasta lähellä viittäkymppijä! :D Ja veekkoompa että oot hätinä puolet siitä vasta :) Tytöelle pusuja kansa ja mukavata reessuva koko sakille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Iivari!

   Kyllä se niin vaan on, että ei tässä enää ihan nuoria olla. Mutta näin se elämä kulkee. Typy ja Hippu pitävät huolen, ettei ainakaan ruumiillisesti pääse aivan rapistumaan.

   Muiskuja meidän isokorvaisilta tytöiltä ja reippaita pallopelejä! Taitaa pelikenttäsi olla jo lumeton, ellei joku takatalvi ole iskenyt. Täällä sataa vettä...

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Täältäkin lentelee onnittelupusuja Párekilta ja lämpöisiä haleja Palvelijattarelta synttärisankarittarelle. Keski-ikään on sulla vielä to-del-la pitkä matka. Ja kun sen sitten vihdoin joskus saavutat, huomaat sen olevan ihan kivaa ja vapauttavaa aikaa, monella tavoin, sanoo Palvelijatar haikealla mielellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos teille!

   Keski-ikä on lähempänä kuin teinivuodet ja en haluaisi olla enää parikymppinenkään. Nyt on aika hyvä ikä elää tätä elämää.

   Terveisiä Párekille meidän tytöiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Kroppa voi vanheta, mutta koiraihmisen mieli ei milloinkaan. Siitä pitävät huolen rakkaat koiramme! Onnittelut joka tapauksessa!

  PS Puulan jäät lähtivät täältä päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Tuo oli kyllä osuvasti sanottu. Olen täysin sitä mieltä, että koirat pidentävät ikäämme ja parantavat elämänlaatuamme.

   Hienoa, että Puula alkaa olemaan sula. Ihanaa päästä taas mökille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos teille Tuuliset pojat! Pidämme varmasti hauskaa reissuillamme. Muiskuja Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.