keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Muistojen kirjoihin hieno saarijuhannus

Vietimme saarijuhannusta perinteitä ja vakiokaavoja noudatellen. Mökin isäntä lämmitti meille saunaa. Anoppini ja mökin emäntä huolehtivat herkullisista juhannuspöperöistä, jotka huuhdeltiin alas raikkailla kesäjuomilla. Häpeilemättä myönnän, että me isännän kanssa elimme täysihoidossa. Ihanan rentouttava, leppoisa, iloisen kupliva juhannus jää muistojen kirjoihin ja kansiin. Iso kiitos vielä kerran saaripoppoolle!

"Joko se paatti lähtee?"
Näette aivan oikein! Hippuli meni uimaan.
Perheessämme saattaa siis kyteä toinenkin
uimamaisteribiigle. Hipun menoa mereen avitti
anoppini, joka heitti Hipille keppiä.

Typsy otti laiturilla juhannustorkut. 
Hiekalla oli hauska painia.

Säästä on aina toki mainittava. Keleissä ei ollut valittamista. Välillä ripsi hiukan vettä mutta aurinkokin näyttäytyi mukavan usein kirkkaan sinisellä taivaalla. Paluumatkalla saimme ripeää kyytiä, kun isännän serkkupoika ajoi pikasliipparillaan meidät saaresta mantereelle . Typy on ollut kyseisen veneen kyydissä kerran aikaisemminkin mutta Hipsukalle tämä menopeli oli uusi tuttavuus. Hienosti matka meren poikki taittui. Emäntää vauhdin hurma jännitti enemmän kuin isokorvia.

Kohta voin ryhtyä kohdistamaan katseeni lomalaitumien suuntaan. Jotta jaksan pakertaa työmaalla vielä hetken, käyn tulevana viikonloppuna lataamassa akkuja Puulalla hyvien ystävieni seurassa. Typsy ja Hippu jäävät isännän kanssa pitämään kotikulmia pystyssä. Tiedän, että hyvin ne pärjää, kaikki kolme.8 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar29. kesäkuuta 2016 klo 15.09

  Oi mikä unelmajuhannus teillä on ollutkaan! Tulee ihan mieleen ajat, jolloin vanhempani järjestivät juhannukset ja joulut meille mökillä ja kotonaan. Nyyh, oi niitä aikoja.
  Wautsi, Hippulainen on aloittanut uimamaisterin tutkintoon harjoittelun. Upeaa.
  Pusuja isokorville Párekilta ja terveiset kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme onnekkaita, sillä meillä on mahtavia sukulaisia. Sitä ei korvaa minkäänlaiset rikkaudet ja aarteet.

   Isäntä kävi eilen Rajasaaressa, jossa Hippu tyytyi vain kahlailemaan rantaviivassa. Maisteriopinnot siis etenevät hitaasti mutta ehkä tosihelteillä Hippulainen uskaltautuu taas uimaan.

   Aurinkoista ja leppoisaa loppuviikko teille ja muiskauksia Párekille meidän tytöiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Ny teijän perheessä on kaks uimiskelumaisteria. Hianoa Tytöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu on hyvällä uralla kohti loppututkintoa. Tällä hetkellä se on vielä alokas noissa uintihommissa. Mutta hiljaa hyvä tulee!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. No iha on huippuhieno juhannus sielä ollunna! Ja toenennii uimamaesterj tulollaan :)Siinä ku loma alakaa sielä mökillä ni eevät nämä tytöt kuivalla mualla pysykkää. Oekeen mukavata lomanootusta sinne ja aarinkoesija päevijä ennen lommoohhii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari, lomaa tässä jo odottelen kovasti. Ei enää montaa päivää työmaalla...

   Niin siinä kävi, kuten viime kesänä isännän kanssa arveltiin. Typy ui kovasti ja näytti Hipulle mallia. Hippu vielä vähän arkaili, kun oli melko pikkuinen. Mutta nyt, kun se on kasvanut isoksi tytöksi, uintikin alkoi kiinnostamaan.

   Teillä oli käynyt Eka kotijoukkoineen kylässä. Aivan mahtavan hieno homma! Sinulla ja Ekalla oli varmasti hauskaa yhdessä.

   Muiskut meidän tytöiltä ja terveisiä täältä sateisesta etelästä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Hienoa juhannusta olette päässeet viettämään ja oikein saareen. Veneet on kyllä mukava juttu. Minä olen niissä päässyt myös saareen ihan metsästyspuuhiin. Ensin meno pelotti, mutta seuraavalla kerralla hyppäsin jo itsen paattiin, kun tiesin mikä perillä odottaa. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli mukavan rento juhannus ja saari on hieno paikka viettää sitä. Veneily sujuu etenkin Typyltä jo rutiinilla. Hippukin on oppinut miten veneessä ollaan vaikka sitä kiinnostaakin Typyä enemmän kaikki, mitä paatissa tapahtuu.

   Sinä olit käynyt Iivarilla kylässä. Olipa se vallan hieno juttu! Olet kyllä hirmuisen söpö kaveri. Oli mukava nähdä sinusta kuvia Iivarin plokissa. Typyltä ja Hipulta kovasti terveisiä sinulle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.