maanantai 31. lokakuuta 2016

Riemuitaan!

Viime viikolla juhlimme synttärisankaria. Typy sai lahjapaketteja parikin kappaletta sekä tietysti herkullista suuhunpantavaa. Iltaruuaksi tarjoiltiin nakkeja. Sen päälle kuppiin laitettiin pikkuinen pala täytekakkua. Paketeista paljastui mm. kuivattu häränkorva sekä koiranmakkaraa. Nam! Ostimme isännän kanssa Typsylle myös lahjan, jota ei laitettu pakettiin. Mikähän se mahtaa olla... sen kuulette ensi kerralla!

"Joko saa avata?"

Kävihän meillä juhlavieraitakin, äitini miehensä kera. Typsykkä ja Hippuli olivat ikionnellisia, kun tapasivat pitkästä aikaa näitä mukavia ihmisiä. Heiltä kun saa rapsutuksia ja silittelyä ihan mekapaljon. Olen saanut osakseni joskus huvittuneita katseita, kun kerron, että meillä on koiran syntymäpäiväkemut. Kummallista väkeä... Tietysti Typyn ja Hipun merkkipäiviä juhlitaan. Joskus hieman pienemmin menoin ja joskus taas suuremmin kinkerein.

Me, Typsykän kotiväki, ostimme synttäritytölle
lahjaksi uuden nimikyltin Typsyn valjaisiin. 

Juhlahumun jälkeen seuraavana päivänä meitä kutsui kirjasto. Lukukoiran vastaanottokirja oli täynnä varauksia ja saimme kuulla mm. tarinan dinosauruksesta, joka muuttui koiraksi. Typy on myös suosittu kuvauskohde. Siinä kännykkäkamerat räpsyivät, kun lukijat poseerasivat Typyn kanssa. Typsykkä otti sekä kuuntelu- että kuvaustilanteet rauhallisen tyynesti, kuten tavallista. Hyvä Typsy!

Häränkorvassa riitti syötävää. Hippukin sai omansa, vähän
pienemmän version. 

Marraskuu koputtaa jo eteisessä. Laitoin eilen keittiön ikkunalle kynttelikön. Joo, voi olla vielä turhan aikaista. Mutta minulle jouluvalot tuovat iloa tähän loppusyksyn pimeyteen. Tälle viikolle on lupailtu jo lunta. Tuskin se maahan jää pitkäksi aikaa mutta sen tiedän, että Typy ja Hippu tulevat olemaan riemuissaan. Ollaan me muutkin!

8 kommenttia:

 1. Onpa Typsykällä ollut tosi kivat synttärit, ihan kuten huippuhauvalla kuuluu ollakin!

  Kaikenlaiset valot ja kynttilät on Palvelijattarelle mieleen pimeään aikaan. Kynttilälyhty parvekkeen tuuletuskoukussa näyttää kivalta pimeässä illassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlat olivat kyllä Typyn mieleen. Erityisesti herkkujen saaminen ja niiden syöminen oli huippua.

   Meilläkin on jo parvekkeella valot. Ja kynttilälyhtyjä, joissa nyt on taas ryhdytty polttamaan tulia näin syksyn saavuttua. Ne ovat kauniita.

   Mukavaa viikkoa teille toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 2. Kyä tommoset syätävän hyvät lahjat on parhautta. Muiskuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nimikyltti ei ollut yhtään niin mieluinen kuin häränkorva... Muiskusia takaisinpäin teille tuulisille pojille meidän tytöiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Ompa ollunna mukavat synttärit. Suorastaa herkulliset :) Ja niihhän ne pittäähhii. Ilimammuuta pittää koeriinnii synttärijä juhlija. Niinku immeesten.
  Mukavata kuun alakuva sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkuja riitti ja siitähän Typy tykkäsi. Kakkua se olisi varmaankin halunnut enemmän, mutta eihän sellaista imelä-sokeripommia voi antaa kuin maistiaisen verran.

   Tänne tuli nyt talvi, ainakin hetkeksi. Teilläkin taitaa olla lunta siellä Savossa. Hauskaa loppuviikkoa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. On sulla ollut kiva synttärit! Kyllä meilläkin mun synttäreitä juhlitaan ja jouluna mulle tulee paketteja, kuten muillekin. Mehän olemme perheenjäseniä!
  Turussa satoi aamulla ehkä sentin verran lunta, joten ensilumi on satanut maahan. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä etelässäkin pyrytti eilen melkoisesti. Nyt aura-autot jyräävät teitä puhtaiksi. Talvi tuli! Epäilen vaan, ettei se kestä yhtä soittoa maalis-huhtikuulle saakka.

   Synttärit on kivoja ja tietysti perheenjäseniä ainakin meillä juhlitaan. Sekä kaksi- että nelijalkaisia. Nyt pitääkin ryhtyä miettimään tytöille joululahjoja.

   Mukavaa viikonloppua teidän pesueelle, Eka!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.