perjantai 14. lokakuuta 2016

Suloinen suvi

Palaan nyt menneeseen kesään. Tällaisena harmaan tihkusateisena päivänä on mukava muistella taakse jäänyttä suvea.

Meillä oli eri hieno kesä! Loma käynnistettiin suuntaamalla Viron Võrusta vuokraamallemme mökille. Typy ja Hippu reissasivat laivassa elämänsä ensimmäistä kertaa ja matka sujui kommelluksitta. Huristelimme Tallinnasta autolla mökille, joka osoittautui valitettavasti pettymykseksi. Kaikki eikä oikeastaan edes puolet ollut sitä, mitä oli luvattu. Mutta viikko vierähti ja vaikka välillä kiukun kyyneleet nousivat emännällä silmiin, oli meillä hauskaakin. Reissulla nähtiin Tartto ja Munamägi, piipahdimme paikallisella eläinlääkärillä. Ihastelimme kattohaikaroiden runsasta määrää ja  lämmitimme saunaa.

Virosta palattuamme loppulomaa vietettiin Puulalla. Kävimme myös tervehtimässä isääni ja hänen vaimoaan Haukivuorella. Meillä kävi vieraita Keravalta ja Haagasta. On hirmuisen mukavaa, että anoppini ja appiukkoni kyläilevät meitä moikkaamassa. Typyllä ja Hipulla oli hauskaa Keravan poikakolmikon kanssa. Halauksia, silittelyä ja rapsuttelua riitti. Tytöt otettiin poikien leikkeihin mukaan ja erityisen riemullista taisi isokorvista olla pitkät pallonheittomaratonit, joita kolmikko järjesti.

Mökkilomalla uimme ja saunoimme harvasa päivä. Typsykkä ja Hippi mennä kouhottivat pitkin metsämaita. Aurinko ilmestyi paljon useammin kuin vesisade. Herkuttelimme letuilla ja grillissä paistuivat makkarat ja lihat. Isäntä viimeisteli alkukesästä tekemäänsä uutta terassia ja emäntä luki kirjoja. Katseltiin kuikkia ja kerättiin kanttarelleja. Istuttiin sillä uudella terassilla, tuijotettiin tyyntä Puulaa ja rauhoituttiin. Jokunen ilta isäntä tuijotti tietokoneelta urheilua. Veneiltiin vakiosaareen päiväretkeilemään ja otettiin Typsyn ja Hippasen kanssa päivätorkut.

Pieni Suuri Beagle vaikenee nyt runsaaksi viikoksi. Käännämme nimittäin auton taas kohti Kangasniemeä. Syyslomailuun liittyy ihan omat mökkitouhunsa, joihin rivakasti aiomme heti tarttua. Katsotaan, maltammeko laittaa möksää vielä talviteloille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.