torstai 12. lokakuuta 2017

Talven tulon merkkejä

Tällä kuluvalla viikolla kävimme Typsykän kanssa taas naapurissa lukukoirailemassa. Ilma oli kamala; sade piiskasi ja tuuli viuhtoi. Mutta muutama pikkuihminen uhmasi karmeaa keliä ja tuli lukemaan Typylle. Oltiin iloisia, eritoten Typy, joka sai taas runsaasti rapsutuksia.

Työilta takana. Matkalla bussissa kohti kotia.

Varasin Typylle ajan eläintohtorille, jotta sen hammaskalusto saadaan kuntoon. Vähän ikävän synttärilahjan annamme, sillä lääkäriaika on varattu Tyyperin juhlapäiväksi. Mutta juhlistamme Typyä synttärikakun merkeissä joko ennen operaatiopäivää tai sen jälkeen. Pitäähän päivänsankarin pystyä kakkua maistamaan! En ole keksinyt Typylle mitään "mukavampaa" lahjaa. Herkkuja se toki saa. Taidamme hankkia sille uuden mökkipannan. Hippu saa sellaisen sitten joulupakettiin.

Teimme eilen päivälenkin lammasaitauksen kautta ja totesin isokorville, että lampaat ovat lähteneet viettämään talvea muihin maisemiin. Aitaus oli typötyhjä. Jäämme odottelemaan ensi kesää, jolloin ne taas palaavat. Lampaiden poislähtö ja mökin talviteloille laitto ovat asioita, jotka viimeistään havahduttavat meidän poppoon talven tuloon.

Tänä aamuna pistin kuulokkeihin joululevyn soimaan. Pullo glögiä on pakattu mökkikassiin. On myös aika askarrella pikkujoulukutsut. Joulukonserttiliput hankin jo syyskuun puolella. Mutta ennen kuin ryhdyn joulua enemmän valmistelemaan, vietämme syyslomaa Puulalla. Ohjelmassa on haravointia, puusavottaa, laiturin korjausta ja muuta mukavaa. Edessä on varmasti hieno viikko!

10 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mukavalta tuo teidän tuleva mökkiviikkonne! Eikä jouluun ole enää kuin 11 keskiviikkoa, joten kyllä valmistelut tulee jo pian aloittaa.
  Kun kerran tuo hammashoito on Typylle tarpeen, niin ei kai se haittaa vaikka on juhlapäivänä.
  Mukavaa viikkoa! Ekalta pusut tytöille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne Typyn hampaat tosiaan hoidettava, Lohjennut hammas on tutkittava ja mahdollisesti poistetaan. Puuttuvaa hammasta tulee etsiä leukaluusta ja jos se löytyy, pitää tutkia ettei ole tehnyt tuhojaan leukaluussa. On kuulemma tällainen vaara. Pitää aina järkkäillä työpäivien ehdoilla nuo lääkärikäynnit, siksi se nyt osui Typsykän synttäripäiväksi. No, lahjomme päivänsankaria sitäkin enemmän.

   Ekalle paljon terkkuja ja muiskuset meidän tytöiltä! Syyslomaa kohti tosiaa mennään, mökillä riittää puuhaa. Mutta rennostikin otetaan, joulunodotustunnelmissa.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Ahkeria olette siellä kaiken aikaa. Mistä sitä energiaa riittää? Täällä ollaan kuin nuupahtaneet tulppaanit niskat kaarella. Se on tämä aikainen hämärän tulo johon ei millään totu. Apua, onko se joulu taas niin lähellä!
  Muiskuja tytöille ja hienoa mökkeilyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me osataan huilata ja rentoutua myös. Tuo syyslomaviikko mökillä sisältää kaikenlaista puuhaa, sillä kesälomalla ollaan laiskoteltu. Mökin omistaja (=äitini) ja hänen miehensä taas eivät kovin raskasta fyysistä hommaa jaksa enää tehdä. Joten ne hoitaa mieheni. Kassiin kyllä pakkasin jo läjän kirjoja ja askartelutarpeita. Ei siis pelkkää puurtamista koko viikko.

   Kamalan sateista ja hämärää on. En ole suuri talven ystävä mutta toivon, että ensi talvesta tulisi kuiva ja pikkuripaus luntakin olisi kiva juttu.

   Párekille Typyltä ja Hipulta suuret muiskut! Leppoisaa viikonloppua teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Kylläpä jo läekähti joolutunnelma ku luvin tuosta teejjän joolunootuksesta :) Eehän siihen jooluun oo ennee kaavvan aekoo.
  Hyvähän seon ne hampaattii hoetoo kuntoon. Neku on meelle koerille meleko tärkeet. Ja kaete immeesillehhii. Että onnee synttärj´sankarittaren liäkärj´reessulle.
  Toevottavasti siä suosii teejjän mökkiviikolloppuva. Suatta hommat tehtyvä ja sittä sopivasti huilattuvahhii :)
  Hilipeetä viikolloppuva ja muiskuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne hampaat tärkeä hoitaa. Toivottavasti operaatio menee hyvin. Harmittaa, että Typy joutuu taas lääkärin käsittelyyn. Mutta onneksi ei ole mitään tuon vakavampaa.

   Mökillä on parhautta ja ollaan nautittu lomasta. Haikeaa tämä toki on, kohta on tämän vuoden mökkeilyt mökkeilty.

   Isot muiskut Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Mukavaa syyslomaa! Ahkera lukukoira on mökkilomansa ansainnut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi! Olen iloinnut syyslomasta täällä Savossa ihan täysillä. Työn iloa kollegalle toivottaa Typy

   Poista
 5. No justiinsa, varmalla on teijän porukalla tiedossa upee lomaviikkoa möksällä. Toimeliasta mökkeilyä ja sopivasti lepoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasapaino on pidetty sekä työn että huilaamisen suhteen. Kivaa on ollut! Muiskusia teille veljeksille meidän likoilta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.