torstai 5. lokakuuta 2017

Hyvässä kunnossa

Lokakuu on käynnistynyt sateisen syksyisenä. Mutta luonto ilakoi väreissä ja taivaalle voi tiirailla muuttolintujen matkaa. Joutsan pelloilla oli suuria laumoja laulujoutsenia, kun ajelimme mökiltä sunnuntai-iltana kotiin. Minne lie niiden lento vei, toivotimme hyvää ja turvallista matkaa.

Kävimme maanantaina Tyyperin kanssa eläinlääkärin pakeilla. Typy tutkittiin hyvin huolella ja perusteellisesti. Vaikka Typyä on viety eläinlääkäriin monen monta kertaa ja tehty jos jonkinlaista toimenpidettä, saimme taas uutta tietoa meidän ihanaisesta. Siltä puuttuu yksi ylähammas. Tämä ei juurikaan vaikuta purentaan mutta on saattanut jäädä leukaluuhun "jumiin". Ihmetyttää, ettei aikaisemmin kukaan tohtori ole tällaista havaintoa tehnyt...

Typy odotteli rauhallisesti
eläinlääkärin tapaamista.

Typsy käyttäytyi reippaasti, kun lääkäri otti siltä verikokeen. Kolme putkea verta valutettiin ja tulokset kokeista saimme eilen. Mitään ei löytynyt. Typyllä on kaikki arvot hyvät, mm. maksa, munuaiset, kilpirauhanen. Lääkäri totesi, että harvoin näkee näin hyväkuntoista beaglea. Painostakin tohtori totesi, ettei Typsy liian laiha ole. Seuraavat askeleet ovat, että puuttuvan hampaan asia tutkitaan tarkemmin, kuten myös erään lohjenneen hampaan kohtalo. Painoa tarkkailemme viikottaisella punnituksella.

Olen todella helpottunut, että Typy on kaikin puolin kunnossa eikä mitään terveysongelmia ole. Nyt olen taas rauhaisin mielin. Saimme erinomaista palvelua tältä tutulta eläinlääkäriltä, joka aikoinaan hoiti meidän chinchillaa. Tästä on hienoa jatkaa kohti syyslomaa ja viikkoa Puulalla. 

Haiseva Hippu.


Mökkiviikonlopun saaliina oli ämpärillinen suppilovahveroita sekä sontainen Hippa. Sain omin silmin todistaa, kun se antaumuksella hieroi itseään jonkin elukan läjässä . Haju oli kamalan kuvottava. Pesukeikkahan siitä taas tuli, isäntä saippuoi Hipsukkaa ja minä kaadoin kauhalla vettä päälle. Tällä viikolla lukukoirailtiin kotikirjastossa. Lukijoita riitti mukavasti ja palkaksi Typsy sai rapsutuksia, halauksia ja suukkosia. Luin eilen Ylen sivuilta lukulehmästä! Aivan mahtava juttu tämä lehmille lukeminen. Käykääpä kurkkaamassa kyseinen artikkeli.

Supistaan salaisuuksia...

Niin, odotamme jo kovasti koko sakki lähestyvää syyslomaa. Surullistahan siinä on se, että mökkikautemme päättyy tämän vuoden osalta. Keväällä meitä odottaakin uudistuneet maisemat, sillä talvella tehdään suurempaa puusavottaa mökin ympäristössä. Mahdetaanko tunnistaa maisemia enää ollenkaan... se on kuitenkin selvää, että saamme lisää valoa pihaan ja ympäristöön. Ja vähemmän haravoitavaa.
 

8 kommenttia:

 1. Hienoa, että Typy oli ihan kunnossa. Meillä on Ekalla taas jotain vatsataudin poikasta tai sitten sillä on todella stressivatsa. Meidän miniäkokelaamme sai toissailtana meillä kovan astmakohtauksen ja Eka oli aivan hädissään. Eilen ei sitten maistunut ruoka ja vatsa oli vähän sekaisin. Tänään onneksi näytti taas jo pirteämmältä ja jäi syömään kun lähdin.
  Ihanaa mökkiviikkoa teille vielä! Meillä ei ole vielä mökkiä laitettu talviteloille, mutta kyllä sen aika pian tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Ekaa... nuo vatsavaivat ovat ikäviä. Meidän Hipulla on silloin tällöin vatsaongelmia. Johtunee siitä, että se syö kaiken mahdollisen syötäväksi kelpaavan. Toivottavasti Eka on jo parantunut ja olo on iloinen.

   Millään ei malttaisi vielä mökkikautta päättää, kun viikon päästä sinne lähdetään. Mutta mökki on kesämökki ja kun tulee lunta, on perille pääsy liki mahdotonta. Joten näin on vaan tehtävä ja hyvästeltävä mökki talveksi.

   Mukavaa viikonloppua teille toivotellaan Typyn ja Hipun kanssa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Ploki täynnä hyviä ja ilosia uutisia. Muiskuja Tyttöset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tosi hieno uutinen se on, että Typyllä ei ole mitään vaivoja tai sairautta. Olemme onnellisia!

   Meidän kaksikolta takaisinpäin megamuiskut teille ihanille veljeksille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar5. lokakuuta 2017 klo 21.28

  Oloisia uutisia teillä. Upeaa, että Typy on niin hyvässä kunnossa! Kyllä teidän tyttöjä hoidetaankin ihan viimeisen päälle hyvin. Syyslomastanne tulee varmasti mukava ja onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, mukavaa kuulla kehuja meidän koiranhoitotaidoista. Parhaamme tehdään. Oli kyllä hyvin huojentavaa kuulla, ettei Typyllä ole mitään ongelmia. Olen pitkin kesää tuota sen painoa murehtinut.

   Syyslomaa odotellaan, viikon päästä auto kääntyy kohti Puulaa. Leppoisaa viikonloppua teille ja Párekille meidän likoita isot muiskut!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Hieno homma että Typy on kunnossa! Vaekka näkkööhän sen jo kuvistahhii että sielä assuu terveetä ja onnellisija piikletyttöjä :) Mukavata pyhänseuvvunjatkoo sinne ja niitä mekamuiskuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se paras uutinen, että Typy voi hyvin. Rupesin vaan epäilemään, kun se hoikistui kevään ja kesän aikana jonkin verran. Hampaat laitetaan kuntoon syysloman jälkeen.

   Muiskusia meidän likoilta ja mukavaa loppuviikkoa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.