perjantai 27. lokakuuta 2017

Hoidetut hampaat

Annoimme Typyn mielestä varmasti sen elämän kamalimman synttärilahjan, kun vein sen keskiviikkona eläinlääkäriin. On aina yhtä surkeaa jättää koira operaatioon ja poistua itse paikalta. Odottamaan, että tulee soitto, jossa kerrotaan koiran olevan nyt täysin hereillä ja sen voi hakea kotiin. Ja tämä odotus tuntuu ikuisuudelta. Typsykän kohdalla olen niin harmissani, että sitä on jouduttu leikkelemään ja nukuttelemaan turhan usein. Taidamme olla Typyn kanssa nyt samoissa leikkausluvuissa. Omia leikkauksia vaan en ole osannut pelätä ja jännittää ollenkaan niin kovasti kuin koiriimme kohdistuvia operaatioita.

Typsyn purukalusto kuvattiin ja tutkittiin huolellisesti. Hampaat puhdistettiin kauttaaltaan ja kiillotettiin. Kadoksissa olevaa ylähammasta ei löytynyt leukaluusta eikä ikenestä. Joten sitä ei ole koskaan Typylle syntynytkään.

Kolme hammasta Typyllä oli siinä kunnossa, että ne piti poistaa. Kahdessa oli lohkeama ja tummentumaa. Yksi oli murtunut enemmänkin. Typyllä on kuono nyt melkoisen turvoksissa. Se on varmasti myös kipeä, joten viikon verran Tyyperi saa särkylääkettä. Nappulat, luut ja muu kova purtava on pannassa parin viikon ajan. Suuta tulee huuhdella vedellä joka ruokailun jälkeen. Helpommin sanottu kuin tehty...

Illalla, kun Typy oli täysin herännyt, sille maistui ruoka. Juhlan kunniaksi maksalaatikkoa. Hippu sai toki maistiaiset omaan kuppiinsa. Nyt pidämme kaikki käpälät ja raajat pystyssä, että Typyn suu paranee mallikkaasti ja nopeasti. Pääasia, että hampaat on nyt hoidettu ja mitään muuta ongelmaa ei löytynyt. Typsykän painokin on noussut. Olen siis enemmän kuin iloinen.


8 kommenttia:

 1. Miljoonatsiljoona parantavaa muiskua sun sulokuonolles, Typy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pojat! Kyllä tuollaisella muiskumäärällä paranee hetkessä.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Párek ja Palvelijatar28. lokakuuta 2017 klo 13.13

  Voi Typy parkaa, toivotaan kovasti suun paranevan pikaisesti. Nyt on taas säihkyvä hymy kaunottarella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on hampaat putsattu viimeisen päälle. Paraneminen on edistynyt hyvin. Tikit näyttävät siisteiltä ja eikä suussa ole mitään outoa hajua tms.

   Párekille isot terkut meidän likoilta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Voe Typy-ruasu...että on harmillinen tuommonen suukippee :( Toevotaan että paranisj äkkiä. Vuan sittähän sitä kyllä passoohhii hymmyillä suuntäävveltä ku on parantunna kippeet ja on nii valakoset hampaat että silimijä häekässöö. Paranemispusuja laetan tiältä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari paranemispusuista. Niiden avulla Typyn suu paranee varmasti vauhdilla. Hampaat on nyt laitettu viimeisen päälle kuntoon ja rikkinäiset poistettu. Se on hyvä juttu.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Ihana kuulla, että kaikki meni hyvin. Kyllä se neiti siitä taas vauhtiin pääsee ja sitten onkin hyvä mennä ja olla, kun kipeät hampaat eivät haittaa. Jos nyt haittasivat tähänkään saakka. Rapsutukset täältä ja Ekalta pusu siihen kuonon päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos Ekalle paranemispususta. Kaikki on tosiaan hyvin. Typyllä on kyllä hurjan kova kipukynnys, joten emme osaa sanoa, vaivasiko hampaat sitä. Mutta jos vaivasivat, niin nyt on laitettu koko purukalusto kuntoon.

   Ihanalle Ekalle isot terveiset meidän tytöiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.