keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Ei yhtään happamia, sanoi biiglet pihlajanmarjoista

Syyslomaviikko Kangasniemellä oli tällä kertaa keliltään melko sateinen. Onneksi loppulomaa kohti ilma poutaantui. Ja kylmeni. Mutta takka ja hella lämmittivät mökkivanhusta ja sen asukkeja. Saunan lauteilla oli ihana iltaisin rentoutua, kun olimme touhuilleet päivän pihalla.

Painit Puulalla.

Saimme kaikki suunnitellut hommat tehtyä viikon aikana. Polttopuita on aimo läjä odottamassa tulevia vuosia. Haravoinnit ja puhaltamiset olivat emännän hommaa. Vene kiepsautettiin nurin ja huussi tyhjennettiin. Pihakalusteet pistettiin pressujen alle säilöön ja grilli raahattiin kuistille. Kesäkukat kippasin metsään ja komposti on käännetty. 

Pihlajanmarjatko liian happamia? Ei ole.

Suurta ihmetystä meissä kaksijalkaisissa herätti Typyn ja Hipun marjastuskauden jatkuminen. Ne mättivät innoissaan puolukoita kuonoonsa ja yritin toppuutella niitä, etteivät ylensöisi marjoja. Eikä marjojen syönti puolukoihin jäänyt. Isännän kaatamasta pihlajasta kaverukset noukkivat suurella innolla suuhunsa lisää syötävää. Ei taida pihlajanmarjatkaan olla liian happamia meidän tyttösille. 

Mitä Typy edellä, sitä Hippu perässä. 

Pelkkää työleiriä meidän loma ei suinkaan ollut. Luettiin kirjoja ja lehtiä, käytiin kirkonkylällä ja kauppa-autolla. Saunottiin ja grillailtiin. Käppäiltiin metsässä ja poimittiin suppilovahveroita. Heitettiin isokorville palloa ja otettiin päivätorkkuja, koko jengi.

 

Mökki jäi nyt odottamaan talven tuloa. Hyvin haikeana pistit ovet säppiin ja katselin järvelle. Tästä tulee taas pitkä kevään odotus. Sanoin Pimulle heipat ja toivotin hyvää syntymäpäivää, joulua, uutta vuotta, pääsiäistä ja vappua. Ehkä me jo silloin palaamme taas Puulalle. 
9 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar1. marraskuuta 2017 klo 14.54

  Ihanat kuvat! Helppo on kuvitella teidät siellä valmistelemassa kesäpaikkaa talven varalle. Tulee ihan elävästi mieleen ajat, jolloin meilläkin oli kesäpaikka.
  Mainiota marraskuuta, kamut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vähän nuo kuvat on epäselvän sumeita. En vaan saa puhelimella otettua hyviä kuvia. Ja biiglet on liikkuvaisia...

   Kesäpaikka on meille tärkeä ja rakas. Toivottavasti emme joudu siitä koskaan luopumaan. Kevättä odotellaan jo!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Ompa ilosennäköstä männöö sielä ollunna:)
  Vuan että pihlajammarjoja söe tytöt! Ja eekä vissiinkää ies mahakippeetä tullu? Kyllä jäe multa syömätä ku äet kurillaan tarjosj. Vaekka kylläkaet niissä vitamiinija aenahhii on. Että hyväks lie ollunna :)
  Kevät tulloo jootusammin ku osataan nyt uatellakkaa. Ja sielä se mökki oottaa tulijjoeta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me isännän kanssa kovasti ihmeteltiin, kun puolukoiden lisäksi maistui myös pihlajanmarjat. Kamalan happamia tuppaavat olemaan, hyi. Mutta beagleilla on rautavatsat. Joten ei tullut mitään oireita. Ja vitamiineja tuli tankattua oikein reilusti.

   Nopeasti on tämä syksy edennyt. Toivottavasti talvikin sujuu ripeästi ja kevät koittaa pian!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Ihana loma teillä oli! Meidän pitäisi nyt käydä mökillä lauantaina vielä saunomassa ja sitten myös ovet säppiin kevättä odottamaan. Vaikka meillä matkaa ei ole paljon, joten hätätapauksessa talvellakin voi käydä vähän siellä ulkoilemassa. Tosin haravointi taisi nyt jäädä. Ehkä huomenna päivän aikana vähän ehtii. Rapsutukset tytöille ja Ekalta pusut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekalle isot pusut meidän likoilta! Meillä ei mökille pääse talvella kuin jäätä pitkin. Mökkitietä (800 metriä) ei aurata, kun ei sitä kukaan muu käytä. Miksei sitä voisi ihan päiväseltään siellä joskus piipahtaa, yöksi pitäisi mennä kyllä Mikkeliin hotelliin.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Heipat kesälle ja kuono kohti uusia seikkailuja, Tytöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa näin, M&T. Talvellakin on kivoja meininkejä, etenkin jos on lunta. Koirapuistossa voi piipahtaa hakemassa vapautta. Ja kevät tulee varmaankin taas nopeammin kuin tajuttiinkaan.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Beaglet ovat kyllä hellyttävän näköisiä otuksia. Tämä teidän kaksikko nauttii selvästi elämästä täysin rinnoin! :)

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.