keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Rapsutusreissuja

Viikonloppumme vierähti lapsenlikkoina Keravalla. Poikakolmikko on omatoimisia ja reippaita kavereita. Ei enää mitään pikkuvauvoja. Joten lastenhoidosta tuskin voi puhua. Mutta perään katsomisesta kuitenkin. Että mennään iltatoimien saattamina hyvissä ajoin nukkumaan ja ruoka on valmiina pöydässä. Pojat taluttivat Typsyä ja Hilpua, kun kävimme lenkeillä. Homma hoitui hienosti ja jopa toisten koirien ohittaminen Typyn kanssa sujui mallikkaasti. Toki meidän aikuisten valvovien silmien alla.

Lapsenlikkapalvelu T&H.
Valtavasti isokorvat saivat pojilta osakseen rapsutuksia, silitystä ja halauksia. Hipun kanssa leikittiin ja Typylle pistettiin vilttiä niskaan, kun se makoili sohvalla. Kaikki viisi olivat riemuissaan, kun taas tavattiin. Sen verran vauhdikas viikonloppu oli, että unta ei kotiin päästyämme kauaa tarvinnut houkutella. Sunnuntai-iltana meillä oli kotona siis varsin hiljaista.

Työkeikka takana. Nyt kohti
bussipysäkkiä ja kotia. 
Eilen kävimme Typyn kanssa lukukoirailemassa naapurissa. Kirjastossa riitti hulinaa ja Typy sai taas osakseen ihastelua. Ja niitä rapsutuksia tälläkin reissulla. Kirjastomummmo kävi moikkaamassa meitä ja toi lapsenlapsensa lukemaan Typylle. Jostain syystä, jota en tarkemmin osaa kuvailla, läksin kirjastosta poikkeuksellisen hyvillä mielin. Sanoisin jopa erittäin hyvillä mielin. Meillä oli erinomaisen onnistunut lukukoirakeikka. Olen hyvin ylpeä Typsykästä.


10 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar23. marraskuuta 2017 klo 5.42

  Hienot kuvat tytöistä. Onpa teillä ollut eloisaa aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo yhteiskuva nyt ei ihan nappisuoritus ole. Ikkuna tyttöjen takana heijasti valoa.

   Menoa ja meininkiä on nyt viime aikoina ollut. Mutta kohta pääsee Typykin lomalle. Vielä kaksi kirjastoreissua ennen joululomaa.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Kyä te Tytöt ootte niin moniosaajia! Voitte toimia lapsenlikkana ja lukukoirana noin mallikkasti. Muiskut sulokuonoillenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy ja Hippu kiittävät muiskuterkuistanne, pojat! Teille myös suukkosia ja mukavaa pikkusiskon kotiinsaapumisen odotusta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Kyllä tuommonen lapsellikkapalavelu on parraemmasta piästä! :) On sielä takkuulla lystijä pietty ja kaekilla haaskoo ollunna.
  Ee ihme etton sittä hyvästi nukuttanna. Varmaan niitä likotettavijahhii :)
  Kyllä on nuo tytöt sittä ihanija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei me isännän kanssa olla yhtään niin suosittuja lastenvahteja kuin Typy ja Hippu. Niitä tultiin nytkin jo ulkokuistille vastaan ja riemunkiljahduksia syntyi puolin ja toisin.

   Ihanalle Iivarille meidän likoilta isot muiskut!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Kyllä se on mukavaa välillä tyttöjen käydä lastenkin kanssa puuhaamassa. Ne jaksavat ihan eri tavalla, kuin me aikuiset. Tuo kirjastotyö on varmasti tosi palkitsevaa, kun lapset oppivat nauttimaan lukemisesta, eikä kukaan puutu heidän mahdollisiin virheisiinsä. Typy vain kuuntelee tyynesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat jaksavat tosiaan viihdyttää isokorvia ihan eri tavalla kuin me aikuiset. Viihdytyskeinot ovat paljon monipuolisemmat; me heitetään palloa ja rapsutellaan. Pojat taas ovat järjestäneet mm. missikisat ja "retkeilleet" porukassa.

   Itselleni on palkitsevinta kirjastotyössä juuri se, että Typyn avulla lapset pääsevät tutustumaan eläimiin. Lisäksi lukeminen on hurjan tärkeä juttu, itse olen jo pennusta pitäen ollut lukutoukka. Siksi koen tärkeänä, että Typyn avulla voi tutustua kirjojen ihmeelliseen maailmaan.

   Ekalle isot muiskuterkut meidän tytöiltä! Mukavaa viikonloppua teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Onpas suloisia piiklejä. :) Ihana tuo lukukoiraharrastus. Siitä on varmasti mielettömän paljon iloa - erityisesti lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukukoirailu on tosiaan antoisaa sekä lukijoille että Typylle. Itse toimin siinä vain taustatukena mutta toki ilolla seuraan, miten lapset suhtautuvat suurella ihailulla meidän Typsykkään.

   Kiitos kommentistasi Mimmi ja tervetuloa mukaan reissuumme!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.