tiistai 7. marraskuuta 2017

Huolen häivä

"Taas täällä tohtorilla.".
Pihlajanmarjat eivät saaneet Typsyn vatsaa kipeäksi mutta joku muu kyllä. Tai ainakin tohtori epäili näin. Lauantaiaamuna Typy oli täysin veto pois. Illalla ei ruokakaan enää maistunut, mikä on täysin ennenkuulumatonta. Mittasimme kuumeen ja Typyllä oli hiukan lämpöä. Olin varma, että poistettujen hampaiden aukot ovat alkaneet tulehtumaan. Sunnuntaina Typy oli pirteämpi mutta ei oma itsensä vieläkään.

Läksimme siis eilen eläinlääkärin pakeille. Hampaiden poistoon kuuluva jälkitarkastus olisi ollut joka tapauksessa tehtävälistalla tällä viikolla. Ja koska Typyn olo oli kehnon näköistä, varasin ajan heti maanantaille.

Vika ei ole hampaissa. Poistokohdat ovat parantuneet hyvin ja moitteettomasti. Tohtori tutki Typyn; kuunteli sydäntä, katseli silmät ja korvat, kokeili jopa anaalirauhaset. Laaja verikoehan otettiin vasta muutama viikko sitten. Eläinlääkäri ei keksinyt mitään syytä Typyn vaisulle olotilalle. Kunnes kerroin, että se söi perjantaina iltalenkillä jotakin epämääräistä tienposkesta. Ei ollut ensimmäinen kerta.

Kotiin suuntasimme apteekin kautta. Typylle määrättiin ihmisten vatsalääkettä, jota se viikon ajan nyt nappailee. Lääkkeen on tarkoitus rauhoittaa vatsaa. Toivottavasti pillerit puree. Mietin, että ripulia ja oksentelua Typsykällä ei ole ollut. Onko vika siis mahassa.... se nähdään. Tänään Typy oli aamulenkillä jo reipas menijä. Olo oli selvästi kohentunut. Minäkin nukun ehkä jo ensi yön paremmin... huoli on ollut taas ihan hirmuisen kova.

9 kommenttia:

 1. Voi kurjuus, millainen hätä teillä on taas ollut. Kyllä olisin minäkin ollut tosi hermostunut. Tuo on inhottavaa, kun tien vieristä voi mennä suuhun mitä tahansa. Ja välillä on ihmisiä, jotka heittelevät myrkytettyjä paloja sinne tien poskiin, kun eivät pidä koirista. Toivottavasti Typy on pian taas entisensä! Ekalta halit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kauan kuin meillä on koira ollut, olen pelännyt noita myrkkyherkkuja. Pimu söi kaiken mitä löysi ja samalla polulla jatkavat Typy ja Hippu. Beaglejen ahneus ei ole legenda.

   Typy voi onneksi jo paljon paremmin. Ja se on ihan mahtavaa. Olen nukkunut yöni jo paremmin.

   Kiitos Ekan terveisistä ja muiskusia meidän ahmateilta ihanalle Ekalle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar7. marraskuuta 2017 klo 20.17

  Voi miten hyvin ymmärrän huolen, kun tuollainen tilanne tulee kohdalle! Hyvä, että Typy on pirteämpi. Ehkä tuli hotkaistua tienposkesta jotakin sellaista, mikä ei ollut vatsalle sopivaa. Pikaista paranemista Typylle ja rauhallista mieltä palveluskunnalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistäsi Palvelijatar! Kyllä tässä aikamoinen huoli viikonloppuna oli. Mutta nyt tilanne on jo paljon parempi. Typy on jo oma itsensä. Meillä on arvailua siitä, että vika ei ollut vatsassa vaan kuitenkin sitten siellä suussa.

   Párekille isot muiskuset meidän kaksikolta ja mukavaa loppuviikkoa teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Joo, ei se koirankaan maha ihan kaikkee siädä. Toivottavasti mahakipu osottautuu vaan närästykseksi ja hoituu lääkkeillä poispoikkeen. Terkkumuiskuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkettä on nyt syöty ja Typyn vointi on kohentunut reippaasti. Häntä heiluu ja ruoka maistuu. Oliko vika vatsassa, me kuitenkin vähän epäillään. On nimittäin Typsyllä sellaisia elkeitä, että vaiva olisi ollut suussa.

   Kiitos terkuista potilaalle ja muiskusia täältä meidän päästä teille tuulisille pojille. Se teidän pikkusisko on ihan ihana!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. No voe että ku teelle nyt sitä huolta lykkee! Mahakippee on kyllä kurja juttu. Ee maestu sillon mikkää. Toevottavasti se liäke on ruvenna tehhoomaan ja maha alakaa olla kunnossa. Paranemispusuja ja pikasta paranemista Typsykälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari terveisistäsi. Olen ne välittänyt meidän potilaalle. Harmittaa kovasti se, että Typyllä on sen kahdeksaan ikävuoteen mahtunut kaikenlaista riesaa. Polvet leikattu, korva-ongelmaa, patin leikkaus korvanlehdestä, kennelyskä, nisäkasvain...

   Typsykän vointi on jo hyvä. Vatsalääkettä on vielä muutamaksi päiväksi. Kun sillä ei kuitenkaan ollut mitään vatsaoireita (ripuli, oksennus, mahan murina, ilmavaivat tms.), ei oikein tiedetä, mihin uskoa. Itse ollaan diagnosoitu, että kyllä se ongelma suussa vaan oli. Mutta pääasia, että Typy on taas terve.

   Letkeää loppuviikkoa toivotellen
   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Voihan se toki olla, että jokin syöty on kipristellyt vatsaa. Eihän ihmisilläkään aina vatsakipua seuraa ripuli tai oksentelu. :) Hyvä kuitenkin, että meni ohi.

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.