maanantai 13. marraskuuta 2017

Iloinen joukko

Tikulla silmään, joka vanhoja kaivaa. Mutta kaivoin nyt kuitenkin tähän kirjoitelmaan vanhan kuvan. Kuvan kesältä Puulan rannalta. Illan hämärä ja tyyni järvi. Toivottavasti mökki selviää talven riepotuksista ja tuiskuista. Ikävä on.


Typy on parantunut mystisestä taudista ja on ollut taas oma, iloinen itsensä. Jo viikon puolivälissä sen vointi oli hyvä ja totesimme, josko vähän hätäilimme kiikuttamalla sen lääkäriin. Mutta hampaidenpoistoon liittyvä lopputarkastus olisi joka tapauksessa pitänyt hoitaa. 

Epäilemme, että ihan oikeaa diagnoosia Typpyrä ei tuolla lääkärireissulla saanut. Sen vatsassa kun ei ollut minkäänlaisia oireita, jotka liittyisivät siihen, että se olisi syönyt jotakin epäsopivaa. Lämpöä oli mutta ei varsinaista kuumetta. Päättelimme sen käytöksestä, että vaiva oli sittenkin sen suussa. Hampaiden irtivetäminen taisi aiheuttaa melkoista särkyä sekä leukaluussa että ikenissä. Ja ihmekös tuo, jos yläleuasta otetaan yhdellä kertaa kolme hammasta pois. Olisi siinä itse kunkin suu heikkona ja kipeänä. Tämä taas vaikuttaa koko olemukseen ja jaksamiseen. 

Lukukoirailut jatkuivat viime viikolla lähikirjastossamme. Ensi viikolla suuntaamme naapurilähiöön. Sinne onkin lyöty jo kevään vuorot lukkoon. Hippu on eri iloinen, että Typsy on taas kunnossa. Kovasti Hilpu haastaa isosiskoa leikkiin ja rakastaa köllötellä Typyn kyljessä kiinni, kun on nokosten aika. Ja me isännän kanssa olemme eri iloisia katsellessamme parivaljakkoa. Kaikki on taas hyvin.

7 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että tilanne normalisoitui. Kyllä se hyvinkin saattoi niistä hampaista johtua. Kyllä leukojen on tarvinnut olla arat ja särkevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanne tosiaan normalisoitui ja se on tosi hieno juttu. Typy on taas oma itsensä. Luulemme, että yläleuka särkeä jomotti aika tavalla. Siksi Typy oli niin säälittävän reppana ja vaisu.

   Ekalle isot muiskut Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Oikein mukava uutinen, että Typsykkä on taas terve. Muiskusia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä teille myös muiskuset! Typy on taas elämänsä voimissa. Ihanaa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Ompa hieno homma että sielä ollaan jo tervennä! Ohanne immeesilläe suut kippeenä tuon aekoo ku hampaeta otetaan. Että eekaet se ihme jos Typyllähhii. Melekonen remontti se suussa on hampaehen otto, hui! Muiskuja ja mukavija viikon viimisijä päevijä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä ihan heti itsekään hoksannut, että onhan se aikamoinen juttu, kun kolme hammasta revitään yhdellä kertaa pois. Kyllä siinä suu on kipeä, se on varma.

   Muiskaukset meidän tytöiltä sinulle Iivari ja mukavaa loppuviikkoa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Onneksi teillä on lämpöilyt mennyt helpolla ja nopeasti ohi. Huoli on aina valtava, kun lemmikkikaveri sairastaa. Eläimet kun eivät osaa kertoa meille ihmisille, mistä kenkä puristaa.

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.