perjantai 1. joulukuuta 2017

Hippu Herkkävatsa

Joulukuu on saapunut ja tänään avasimme joulukalenterien ensimmäiset luukut. Elämäni ensimmäistä kertaa ostin isokorville omat kalenterit. Meille kaksijalkaisille on yhteinen. Typsykälle maistui paremmin kuin hyvin kalenteriluukusta löytynyt herkkupala. Hippu ei huolinut herkkua. Se kun on aamuisin tottunut saamaan pikkuisen koirankeksin. Tänä aamuna ei kelvannut kyllä sekään.

Koko perheelle kalenterit.
Hipun vatsa on reistaillut jo pidemmän aikaa. Mahasta kuuluu aika ajoin möyrinää ja meteliä. Tällöin Hippu ravaa levottomasti pitkin huushollia ja haluaa ulos syömään heinää. Joskus pulahtaa oksennus. Olemme tuumailleet, että sillä on herkkä vatsa. Mutta alkuviikosta Hilpuselle iski raju ripuli. Varasin ajan eläinlääkärille. Huolestuin sen verran isosti.

Taas kerran suunnistimme lääkäriasemalle. Tänä syksynä eläinlääkärit ovat tulleet tutuiksi... Hipulta otettiin laaja verenkuva ja tehtiin perusteellinen tutkimus. Tohtorin arvio; herkkävatsaisuutta. Hippu antoi hienosti ottaa verinäytteen ja tutkia itseään. Minua verikokeen otto jännitti, sillä Hipulle tämä oli ensimmäinen kerta. Jos se alkaakin riehumaan...

Hippu toimi apuneitinä, kun isäntä kasasi uutta lipastoa.

Verikokeissa ei löytynyt yhtikäs mitään poikkeavaa. Nyt siirrymme Hipun kohdalla herkkävatsaisen koiran ruokavalioon. Mikäli vatsa ei siitä huolimatta ala rauhoittumaan, on edessä jatkotutkimukset. Toivon enemmän kuin mitään muuta joululahjaksi, että tuohon ei tarvitse edetä.

Viime kuukaudet olen kantanut huolta ja murhetta noista meidän rakkaista biigeleistä. Isäntä on järjen ääni mutta minä menen koiriemme kohdalla täysin tunteet edellä. Olo on nyt kuitenkin helpottunut. Typyn suu on hoidettu ja Hipun vatsa tutkittu. Huomenna meille saapuu jokavuotiseen tapaan ystäväjoukkoa, joiden kanssa nostamme maljat pikkujoululle.  On aika nauraa, laulaa ja iloita meille tärkeiden ihmisten keskellä. Hilpeää viikonloppua myös teille, PSB:n ystävät!

6 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar2. joulukuuta 2017 klo 13.41

  Aina se laittaa kellot kilkattamaan päänupissa, kun koiruuden vatsa alkaa temppuilla. Vatsan murahteluja esiintyy aika ajoin, varsinkin kun vatsa on tyhjä tai on syöty jotain ihan erilaista kuin normaalisti. Meillä on pienennetty annoksia ja vähennetty herkkupaloja. Raakaruoka on pääosassa ja nappuloita vain pieni annos tarjolla.
  Vaivatonta ja hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja konsteja ollaan otettu täälläkin käyttöön. Herkkuja on vähennetty ja myös tarkemmin katsottu, mitä ne sisältävät. Hipun kohdalla on siirrytty herkkävatsaisen ruokaan. Toivottavasti näistä on apua.

   Iloista itsenäisyyspäivää teille toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 2. Seon se maharustinki kumma laetos. Itekutahhii se vaevoo jollonnii. Vuan sittä aena tasottuu. Toevottavasti siästyttä nyt jatkossa nuilta vaevoelta. Äet sano että silläe on antennit pitkällä meekäläesen jokkaesta mahan murahusta ja köhäsyvä kuuntelemassa. Ja liikettä vahtoomassa. Sille vuan ee voe mittää. Meelläe on isäntä se jären iänj. Muuten sitä oes meekäläenen jokapäevä jossae ellillä tyhjän taatta, onse äet semmonen hätähoosu.
  Ilosta viikolloppuva sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hipulla on vatsa mourunnut jo pidemmän aikaa. Senkin vuoksi halusin käydä sitä lääkärillä näyttämässä. Se raju ripuli oli viimeinen niitti, oli pakko lähteä lääkäriin. Minä huolehdin ja murehdin noiden karvakuonojen suhteen hirmuisen paljon. Isäntä on rauhallisempi ja se järjen ääni. Hyvä niin.

   Nyt Hippu on taas kunnossa. Toivottavasti uusi ruokavalio ja maitohappobakteerijauhe auttaa.

   Muiskuja näin itsenäisyyspäivänä sinulle ihana Iivari meidän Typsykältä ja Hippalaiselta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Parempi tutkia kuin hutkia, ja onneks ootte terveitä, Tytöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on justiinsa noin, pojat. Mieluummin olen liiankin vauhko noiden tyttöjemme suhteen kuin annan niiden yhtään kärsiä taudeista ja vaivoista. Nyt on koko porukka taas kunnossa ja se on ihanaa!

   Isot muiskut teille tuulisille veljeksille meidän likoilta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.