perjantai 29. syyskuuta 2017

Terveys tarkasteluun

Viikot kiitää nyt sellaista vauhtia, että maanantaista perjantaihin on vain hujaus. Vuoronperään tehdään isännän kanssa pitkiä työpäiviä. Se, että lokakuu kopistelee jo ovelle, tuntuu ihan hassulta. Nytkö jo! Syyslomaan on enää muutama viikko aikaa. Sen jälkeen mökkikausi on päätetty, tulee Typsykän synttärit ja marraskuun harmaus. Mutta joulu, tuo vuoden paras juhla, on myös kohta edessä.

Hippulille ja Typsylle kuuluu hyvää. Hipsu on hauska ja vauhdikas oma itsensä. Eilen seurasin kaksikon yhteistä tennispallopeliä. Typy taisi voittaa. Tulevaksi maanantaiksi olen varannut Typsylle ajan eläinlääkäriin. Haluan, että sille tehdään terveystarkastus verikokeineen. Olen ollut huolissani Tyyperin painosta. Haluan oman mielenrauhani vuoksi selvittää, ettei mitään ole vialla. Olen hupsu ja murehdin suotta aivan liikaa kaikkea, mikä liittyy koiriimme.

Luin eilen uutisen, jossa kerrottiin uudesta kirjastosta, joka nousee pääkaupunkiimme. Sinne ollaan mietitty robottilukukoiraa! Kuten itsekin tänne blokiin tässä kuussa kirjoittelin, tulevaisuus tuo tulleessaan mitä ihmeellisempää teknologiaa. Meidän kotikaupunki ei siis suinkaan ole ainut, jonne virtuaalisen lukukoiran palveluita on mietitty. Katsotaan, miten nämä suunnitelmat etenevät. Itse pohdin, että ei robotti kyllä voi meidän Typsykkää korvata. Niin kovasti iloa ja riemua täynnä olevia kohtaamisia näen lukukoirakeikoillamme.

8 kommenttia:

 1. Ropottilukukoira??? Johan pomppas, eikä tosiaan mikään kones voi korvata koiran lämpöä ja hellää katsetta. Terveyttä ja iloa teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin, pojat. Kone ei ikinä pysty tuomaan sitä iloa ja onnea, mitä oikean koiran kanssa voi kokea. Muiskuset Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Párek ja Palvelijtar30. syyskuuta 2017 klo 15.36

  Maailmasta on tulossa entistä kylmempi ja tunneköyhempi paikka, kun elävät olennot korvataan tylsillä koneilla. Kohta ihminen on täysin kykenemätön tuntemaan aitoa oikeaa kiintymystä ja onnea. Pelottavan lyhytnäköistä toimintaa tekniikan kehittäjiltä!

  VastaaPoista
 3. Täälläkin huomattiin tuo robottilukukoirauutinen...hmm. Toki pitää miettiä, miten eri tavoin voisi auttaa ja tukea myös allergisten tai koirapelkoisten lasten lukemaanoppimista, mutta toivotaan, että keskustakirjastoon saadaan myös ihkaoikea lukukoira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla ollaan. Mietityttää tuo robottijuttu... tärkeä osa lukukoiralle lukemisen kokemuksesta jää pois, jos koira onkin robotti. Ymmärrän kyllä, että allergisille ja koirapelkoisille voisi olla hyvä tarjota vaihtoehtoa. Mutta mutta... hankalia kysymyksiä nämä.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. En usko, että robottilukukoira voisi koskaan korvata elävää koiraa. Ehkä se voi olla apuna allergiselle lukijalle, mutta kyllä koiran pitää olla aito, jotta se tunne välittyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minunkaan mielestäni robottikoira voi aitoa korvata. Lukukoiran tapaamisessa kun on niin paljon muutakin kuin pelkästään se lukemisen näkökulma.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.