perjantai 8. syyskuuta 2017

Unikavereita

Kuluvalla viikolla oli syksyn ensimmäinen lukukoiravuoro kotikirjastossamme. Lukijoita oli reilusti ja rapsuttelijoita sitäkin enemmän. Typy nautti jakamattomasta huomiosta. On hienoa nähdä, miten se tuo ihmisille hymyn huulille ja hyvää mieltä kaikille. Ylpeänä seison Typyn rinnalla. Ensi viikko huilataan kuunteluhommista mutta sen jälkeen suunnistamme taas naapuriin.

Hippulin vatsavaivat hellittivät ja keskiviikkona se oli jo taas elämänsä kunnossa. Tosi hieno juttu! Kovasti pikkuneitosella on energiaa riittänyt, kun se on jälleen terveen kirjoissa. Erityistä mielenkiintoa se kohdistaa siskoni maakilpikonnaan, joka on meillä ensi viikolle saakka hoidossa. Kilpparihan on ollut meillä aiemminkin hoidossa mutta edelleen se jaksaa Hippua kovasti kiinnostaa. Valitettavasti en uskalla päästää Hipsaa tekemään lähempää tuttavuutta konnan kanssa. Hipsuli olisi liian raju leikeissään.


Viikonlopun ohjelmistossa meillä on, sattuneesta syystä, mattojen pesua. Lisäksi toivon jaksavani syventyä yksityisetsivä Vish Purin seikkailuihin hänen selvittäessään nauruun kuolleen miehen tapausta. Harmittaa, että kesäloman jälkeen en ole juurikaan jaksanut lukea. Lukeminen kun on rakkaimpia harrastuksiani. Mutta jos en jaksa nostaa kirjaa käteen, käyn viikonlopputorkuille ilman sitä. Unikavereina maailman ihastuttavimmat sellaiset, meidän Typsy ja Hipsu.

4 kommenttia:

 1. Tiälläe assuu yks lukutookka. Ja ku se lukkoo sohvalla tahi petillään ni minä makkoon jalakopiässä. Tahi mahampiällä:)
  Toevottavasti matompesuhommat on tehtynä ja viikollopputorkut vetästynä unj´kaveriin kansa. Mukavata uutta viikkoo teelle kaekille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mattopyykit saatiin pestyä. Valitettavasti minun viikonloppuni meni suurilta osin sairastaessa. Onneksi isäntä ja karvakorvat sädettivät minuun parantavia säteitä. Nyt olen taas kunnossa.

   Lukeminen on hieno harrastus. En osaa kuvitella elämääni ilman kirjoja.

   Muiskuterkkuja ihanalle Iivarille Typyltä ja Hipulta! Mukavaa alkanutta viikkoa.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Kyllä tuo Typy hienosti hoitaa tuon kuunteluhomman. Kuka sitä nyt lasten lukemista innolla kuuntelisi, kun se vielä itselle tehdään?
  Myös minä rakastan lukemista. Kirja käteen aina kun ehtii. Tai edes jokin lehti.
  Hienoa, että teilläkin vatsatauti meni ohi. Meillä sitä kesti maanantaipäivän, mutta sitten taas jo kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy tykkää kuunnella pieniä lukijoita. Jollain tapaa niiden ääni on rauhoittavaa. Siihen päälle kun saa vielä rapsutuksia, haleja ja jopa suukkoja, voisiko olla enää parempaa!

   Onneksi vatsatauti heitti. On tosi kurjaa, kun karvakuonot sairastaa. Ja toki ylimääräinen siivous on tylsää.

   Typsyltä ja Hipsalta isot muiskut Ekalle ja reipasta viikkoa teidän pesueelle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.