perjantai 15. syyskuuta 2017

Virtuaalilukukoira

Tämä kohta päättyvä viikko mennä hurahti vauhdilla. Kilppari pääsi keskiviikkona omaan kotiinsa. Hyvinhän hoitoreissu sujui. Hippu olisi pitänyt kilpikonnan meillä varmasti pidemmänkin aikaa. Niin mielenkiinnolla se seurasi mm. konnan ruokahetkiä. Ja pitihän Hipsulle antaa maistiainen salaatista ja kesäkurpitsasta. Se kun suorastaan kerjäsi niitä. Mutta ei rehut isokorvan suuhun maistuneet. Hippu sylki ne pois. Käsitykseni siitä, että biiglet syövät mitä vaan, ei siis taidakaan pitää paikkaansa.

Sain kuluneella viikolla tiedustelun, kiinnostaisiko minua osallistua tapahtumaan, jossa suunnitellaan datalähtöisiä palveluita kuntalaisille. Voisiko lukukoiran vastaanoton digitalisoida. Löytyisikö kotikaupungistamme muita "eläintoimintoja", jotka ottaisimme tähän mukaan. Voisiko lukukoira kuunnella lampaiden keskellä lammashaassa, kun lukija lukee sille toiselta puolelta kaupunkia. Virtuaalisesti, diginä, pilvipalvelussa. Lupasin miettiä asiaa. Itse en ole tietokonenörtti enkä ihan puoliakaan ymmärtänyt tapahtuman ideaa. Mutta mietin siis. Aikaa on marraskuun alkuun saakka.

Ensi viikolla käymme Typyn kanssa lukukoirailemassa kuitenkin ihan paikan päällä läsnäollen. Kirjastossa, joka on parhaita kuntalaisille tarjottavia palveluita ja vielä ilmaiseksi. Toivottavasti paikalle saapuu taas lukijoita. Rapsuttelijoita pitää ainakin piipahtaa, tuumailee Typy. Uskon, että Typyn toive kyllä toteutuu.

6 kommenttia:

 1. Wautsi, virtuaalilukukoira! Tommoseen mekin pystyttäis, kun ei tarttis kohdata lapsia, meinaan ku me aina haukutaan niille. Ollaan tuhmia, tosin ku te, Tytöt. Muiskusii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ette te tuhmia ole. Kyllä sen ymmärtää, jos joillekin pitää haukkua. Kuuluu teidän nelijalkaisten luontoon. Typy haukkuu kaikille rakennus- ja remonttimiehille (jos niillä on keltaista huomioväriä päällä). Ja haukkuu se humalaisillekin sekä joillekin toisille koirille... aika usein...

   Typsyltä ja Hipsulta isot muiskut takaisin päin teille komistuksille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Aika mahtava ajatus tuo virtuaalilukukoira. Kyllä sitä kannattaa miettiä. Vaikka minusta kyllä aito ja alkuperäinen on paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea sitä nykymaailmassa tosiaan kehitellään ja keksitään. Pitää juu miettiä tuota virtuaalijuttua. On pohdittava, miten oma aikani riittää, jos kyseinen projekti on kovinkin laaja homma.

   Mukavaa viikkoa teille toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 3. Hmm...virtuaalilukukoira. Mielenkiintoinen ajatus, kun koiran fyysinen läsnäolo kuuntelijana ja siliteltävänä on tärkeä osa lukukoirahommaa - miten se saataisiin toimimaan virtuaalisesti? Voisiko lukija ehkä seurata ruudulta, miten koira kuuntelee ja reagoi kuulemaansa..?
  Seuraataan mielenkiinnolla, miten hanke etenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, näin se maailma muuttuu. Robotit, tekoäly, virtuaalimaailmat... virtuaalilukukoiralle voisi lukea ainakin kotoa käsin lapset, joilla on esim. fyysisiä rajoitteita eivätkä pääse liikkumaan.

   Kerron hankkeesta täällä plogissa lisää mikäli siihen kyytiin hyppään.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.