torstai 21. syyskuuta 2017

Mökillä, kirjastossa ja väärässä penkissä

Alkaa tämä syyskuu kääntyä loppupuolelle. Puut ovat ryhtyneet vaihtamaan väriä ja illat ovat pimeitä. Varhaiset aamut myös. Kun poljen työmatkoja fillarilla, on pyörään pistettävä lamppu palamaan. Heijastimet on kaivettu esiin, sekä kaksi- että nelijalkaisille. Nyt voi poltella lyhdyissä kynttilöitä ja kohta räpsäisen parvekkeella olevan valopallosarjan loistamaan.

Viikonloppua vietimme Puulalla. Vettä tihuutti mutta metsälenkki tehtiin siitä huolimatta. Mukaan tarttui taas puoli ämpäriä kanttarelleja. Koska meillä on pakastimessa vielä viimesyksyistä satoa, lahjoitamme tänä vuonna keräämämme sienet sukulaisille. Saunottiin, luettiin ja grillattiin lammasta. Kivaa oli ja rentouttavaa.

Typy kieri mökillä tehdyllä metsälenkillä
jonkin elukan sonnassa. Haju oli kuvottava!
Pesullehan biigle sitten pääsi. 

Lampaat laiduntavat edelleen kotikulmillamme. Miltei joka päivä lenkkireittimme kulkee niiden luo. Hippu tykkää katsella lampaiden touhuja. Typy vahtii, etteivät lampaat tule liian lähelle Hippulia. Tai emäntää. Olen kyllä kertonut Typsylle, että meidät erottaa lampaista sähköpaimen ja että lampaat ovat eri kilttejä kavereita. 


Lukukoirailut jatkuivat tällä viikolla naapurilähiössä. Lukijoita riitti ja sehän oli mainio juttu. Typyä rapsuteltiin ja eräs vakiolukija toi sille makupaloja. Taisi olla Typsystä hyvin onnistunut kirjastokäynti! 

"Tämän työn parhaita puolia: jakamatonta
huomiota vain minulle."

Kotimatkalla rouvashenkilö nosti linjurissa metakan, koska istutin Typyn ja itseni hänen mielestään väärään penkkiin. Typy istui toki lattialla ja meidän matkanteko on tässä vaihto-autossa kestoltaan kymmenisen minuuttia. Vaihdoin paikkaa mutta jouduin palaamaan takaisin eturiviin. Takaosaan istumaan tullut ei-selvinpäin oleva kulkija aiheutti mielestäni turvallisuusriskin minulle ja Typsylle. Rouvashenkilö oli hiljaa. Ei niin kiva päätös meidän lukukoira-illalle. En kuitenkaan antanut tämän episodin painaa mieltä maahan. Mielestäni maailmassa olisi paljon tärkeämpiäkin räyhäämisen aiheita kuin se, mihin penkkiin joku asettuu bussissa. Koiran kanssa tai ilman. 

Eilen vietimme isännän synttärikahvikutsut järjestysnumerolla kaksi. Isokorville annoin järsittäväksi jonkinsorttiset peuran nahkatötteröt. Makoisia taisivat olla nämä pötkylät. Isännällä on ollut kiireinen viikko töissä, paljon hommaa ja pitkän pitkiä päiviä. Senpä vuoksi tulevana viikonloppuna rauhoitumme kotona rentoutuen. Letkeää viikonloppua myös teille, PSB:n ystävät!

  

8 kommenttia:

 1. Harvemmassa työssä sitä suapi palakan het kätteen. Taekka tässä tappaaksessa suuhun :) Mukavia nuo Typyn kuunneltavat ku rapsutusten lisäks antaavat makupalojahhii.
  Pimmeetä on uamusilla ja iltasilla. Sillo ee männä aetuusta etemmäks.Ee oo ennee iltalenkille asijata ku ee tiijjä kuka taekka mikä suattaa tulla vastaan.
  Jopa olj harvinaesen ikävä immeenen se roovvashenkilö sielä linjakkaassa! Kulukis roovva tok jalakapelillä tahi pirssillä jos ee kerta muita haluva sammaan kyytiin! Mokomahhii...mrrr.
  Vuan siitä huolimata letkeetä ja mukavata viikolloppuva sinnehhii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamat vakiolukijat tuovat tosiaan Typylle jonkin makupalaa. Ja kyllähän Typsylle herkut maistuu.

   Kaikenlaista kulkijaa noissa linjureissa näkee. Luulen, että jostain syystä se, että nousin koiran kanssa bussiin, ärsytti tätä rouvaa. Ikinä ennen ei ole kyllä noin käynyt.

   Syksy etenee ja kohta ollaan jo lokakuussa. Mukavaa viikonloppua teille, toivottavasti ei vielä yöpakkasille käänny. Isot muiskut tytöiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. On se kyl kumma kuinka noi ihmiset ei kestä, meijän miälestä, hyviä hajuja. Heti nakataan pesulle. Pöh. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tylsiähän me ollaan. Mutta haju oli sen verran kamalan etova, ettei olisi kuuloonkaan tullut Typyn päästä ilman pesua. Onneksi se tykkää vedestä vaikka sonnasta toki enemmän.

   Muiskusia meidän kaksikolta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Minäkin olen miettinyt mikä valuvika on ihmisen nenässä, kun ei huippuaromeja siedä. Monenlaista parfyymiä on tullut luppakorvan taakse hieraistua luonnossa, aina on pesulle joutunut.
  Ikävä ihminen osui teidän kanssa samaan bussiin. Sitten vielä se viihteellä ollut örveltäjäkin. Ei sellaisten tosiaankaan kannata antaa omaan hyvään tuuleensa vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo Hippu on erikoistunut sontakasoissa pyörimiseen. Typy tekee harvemmin sitä. Mutta nyt oli kyllä megamakeat hajut, kun sen piti niissä kierähtää. Kuvottava haju...

   Bussissa kulkenut örveltäjä onnistui ajamaan kaikki matkustajat bussin takaosasta pois. Herra oli mielestäni nauttinut muutakin kuin väkijuomia. Alkoi vähän pelottaa, joten otin riskin ja siirryi ikävästä rouvasta huolimatta takaisin auton etuosaan. Kun en saanut siihen oikein selitystä, miksi ei passannut, että oltaisiin Typyn kanssa matkustettu bussin etuosassa.

   Leppoisaa viikonvaihdetta teille ja isot muiskut meidän likoilta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Kiirettä se teilläkin pitää. Minä en ole vielä pyörään hakenut lamppua, kun vasta puoli kahdeksan jälkeen lähden liikeelle. Ensi viikolla sitä ehkä jo tarvitaan. Heijastimet Ekalla on onneksi valjaissa, joten iltalenkit sujuvat ihan mukavasti. Kynttilöitä on polteltu ja mökillä laitoin roihut saunapolulle. Pitkään yöhön paloivat ja valaisivat kivasti pihaa. Nuo tuoksut ovat kyllä kumman kiinnostavia aina omaan turkkiin hangattavaksi. Eivät sitten muista pesulle joutuvansa.
  Ihanaa syyskuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tosiaan on kaikenlaista puuhaa ja tekemistä tässä arjessa. Kuitenkin mukavaa sellaista.

   Syksy etenee ja illat pimenee. Meidänkin kaveruksilla on valjaissa heijastimet ja lisävarusteina heijastinhuivia yms. Pitää myös huolehtia omasta näkyvyydestä. Roihut kaivetaan meilläkin mökillä esiin, kun menemme sinne taas.

   Mukavaa syksyistä viikonloppua teille ja Typyltä ja Hipulta isot muiskut Ekalle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.