tiistai 5. syyskuuta 2017

Puulapainit

Kuikkapariskunta toivotti meidät äänekkäästi tervetulleiksi, kun saavuimme perjantai-iltana Puulan rannalle. Niiden pikkupoikanen oli kasvanut jo melkoisen isoksi. Kovasti se treenasi järvenlahdella alkukiihdytyksiä sekä lentoonnousua. Syksy on alkanut ja se etenee. Kuikatkin jättävät mökkirannan talveksi.

Eläinkunnan edustajia näimme muitakin, kun huristelimme illan hämyssä Joutsantiellä kohti Kangasniemeä. Hirvi löntysteli tiellä. Onneksi havaitsimme sen kaukaa ja isäntä ehti hyvin jarrutella. Kettu jolkotti tienpenkalla. Supi säntäsi karkuun, kun joutui auton keulavaloihin. Tarkkana saa siis olla, kun metsien keskellä ajelee. Kaupungissakin on toki vaaratekijöitä mutta elukoita saa enemmän varoa maaseudulla huristellessa. Väitän näin.

Painikisat Puulan rannalla. 

Typy ja Hippu nauttivat mökkeilystä täysin rinnoin. Kävimme poimimassa kanttarelleja. Vartissa keräsimme ämpärin täyteen näitä metsän herkkuja! Tänä syksynä sienisato on todella runsas. Hippu maisteli ylikypsiä mustikoita, jotka saattoivat koitua sille ongelmallisiksi. Typy teki muutaman ajolenkuran metsässä. Mutta kun ryhdyin puhumaan isännälle, josko paistettaisiin välipalamakkarat, ilmestyi Typsykkä takaisin mökin pihaan. Onkohan sillä superkuulo...

Tasaväkinen on tämä meidän painikaksikko. 

Ja niistä vetisistä ylimustikoista... Hippu oksensi sunnuntaina kotimatkalla niin kauan, kunnes sen mahalaukku oli typötyhjä. Oksentelua on jatkunut siitä saakka. Eilen kotona odotti oksennettu olohuoneen matto, kun saavuin töistä kotiin. Vatsalääkettä on annettu. Ripulia ei onneksi ole ollut. Hippu-raasu, toivottavasti se paranee megapian.


6 kommenttia:

 1. Ekaks toivotaan Hipulle pikasta tervehtymistä, tokaks teillä on ollukin tosi hauska Puulaa-reissu. Kiva ja muiskut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava mökkireissu ja Hilpuri on taas kunnossa. Iloisin mielin siis ollaan!

   Riemukasta viikonloppua teille toivottaa Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 2. Pikaparanemista Hipsukalle!
  On siellä kaksi onnellista koiraa, kun saavat mökkeillä ja kirmailla vapaina hienossa luonnossa. Eikä varmaan hassumpaa ole ihmisilläkään mökillä :) Muiskuja ja haleja Typsykälle ja Hipsukalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeily on meistä kaikista tosi kivaa. Nyt pitää yrittää käydä siellä mahdollisimman usein ennen kuin talvi tulee. Seuraavaan kesään on taas pitkä aika.

   Hippu on kunnossa. Onneksi tauti heitti. Ollaan siitä iloisia, etenkin Hippu itse.

   Leppoisaa viikonloppua teille ja pusuterkkuja Párekille meidän likoilta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Toevottavasti maha on nyt jo asettunna. Lie jo? Sitä muaseuvvulla näkköö kaekellaesta kulukijata :) Hirveesti kulukoo hirvijä tiälläe. Ja tietennii sittä tulloo ilivekset ja suet niihen perästä.
  Ilosta paenija on tytöt heettännä sielä mökillä :) Tulloo ilonen mielj ku kahtoo nuita kuvija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi maha on jo asettunut eikä reistaile enää. Hippu-raasu on niin surkea...

   Jostain syystä Typy innostuu mökillä/mökeillä paljon enemmän remuamaan Hipun kanssa kuin kotikoirapuistossa. Tai kotona sisätiloissa. Ehkä niiden paini- ja juoksukisat vaativat Typsyn mielestä suuret ja laajat pinta-alat.

   Maalla on tosiaan jos jonkinlaista nelikinttuista kulkijaa. Pidähän Iivari tarkkaa vahtia pihapiirissä ja anna tunkeilijoille lähdöt.

   Mukavaa viikonloppua toivotellen Typy, Hippu ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.