keskiviikko 30. elokuuta 2017

Mennyttä ja tulevaa ohjelmistoa

Viikonloppuna kävimme Haukivuoren kupeessa, Kyyveden rannalla. Mökkeily on aina kivaa ja säätila oli odotettua parempi. Vettä tuli kuuroista mutta aurinkokin näyttäytyi. Meillä oli rentouttava ja mukava reissu. Typy ja Hippu olivat riemukkaan innoissaan. Ne iloitsevat aina tutuista kasvoista sekä paikoista. Pihanurmella oli hauskaa juosta kilpaa.

Kyyveden mökillä saa nakkeja. Odottavan aika on pitkä...

Alkuviikosta lenkkireittimme kulki taas lampaiden luo. Tällä kertaa Typsyä ja Hippaa ei kiinnostanut lampaiden morjestus vaan oli kivempaa kieriä maassa. Hajut taisi olla melkoisen hyvät. Onneksi pesukeikalta säästyttiin, haju ei ollut turkkiin tarttuvaa sorttia.Silloin tällöin syötän lampaille voikukanlehtiä. Typy ei tykkää, kun menen niin lähelle näitä isompia elukoita. Se alkaa räksyttämään. Hipsu taas haluaa osansa voikukista ja maistelee lehtiä innokkaasti. Sanon Hippua joskus leikkisästi jätemyllyksi ja roskisdyykkariksi. Se tuntuu syövän mitä vaan eikä se välttämättä ole aina hyvä asia. Ei sillä, että Tyyperikään nenäänsä nyrpistelisi. Voikukkaa se ei kuitenkaan himoitse. Syksyn lukukoirailut naapurilähiössä aloitimme eilen. Kirjasto oli kesän aikana tehnyt hienoa markkinointityötä ja meillä oli ennätysmäärä lukijoita. Sopivasti kuitenkin ja väliin jäi hiukan hengenvetotaukoa. Bussimatkustaminen sujuu Typsyn kanssa hienosti vaikka menomatkalla jatkolinjamme on usein hyvin täynnä. Tähän saakka kanssamatkustajat ovat kuitenkin huomioineet nelijalkaisen matkatoverin ja olemme voineet nousta rauhassa kyytiin ja siitä pois, Kukaan ei töni tai hengitä niskaan. Mukavaa.

Elokuu lopettelee lähetystään ja ohjelmistossa siirrytään syyskuulle. Tiedossa on lukukoirailua ja Puulalla mökkeilyä. Isännän synttärikahvit juodaan vielä kerran. Viikon verran eläinlaumamme saa vahvistusta siskoni maakilpikonnasta. Tuossahan sitä jo ohjelmaa yhdelle kuulle onkin. Toivotan yhdessä Typsykän ja Hipsun kanssa lämpimiä ja kepeitä syyskuun päiviä kaikille teille!

6 kommenttia:

 1. Onpas teillä ollut mukava viikko! Taatusti nakkeja odottavan aika on pitkä, mutta onneksi sitten toisella reissulla lampaiden luo tuli kunnon tuoksut. Vaikka eikös tuo ole sitä Iivarin mainitsemaa aliravitsemuskohtausta ja heti pitäisi olla vilettä mukana? Me ihmiset emme taida oppia.
  Mukavaa kiireistä syyskuuta teille! Muiskut tytöille Ekalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy ja Hippu ovat varmaan sitä mieltä, että ovat jatkuvassa aliravitsemustilassa... sinnikkäästi ne jaksoivat odottaa kuonot pystyssä omaa nakkiannostaan.

   Ekalle muiskusia meidän likoilta. Mukavaa tulevaa viikonvaihdetta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Tytöillä riittää ohjelmaa. Toivotaan syksystä aurinkoista ja mukavan kirpeää. Lumentulolla ei mitään kiirettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä töiden lisäksi on hiukan ohjelmaa. Mutta mökillä olo on lomaa ja lukukoirailuja ei ole rasitteeksi asti. Kilpparin hoitoon Typy ja Hipu eivät osallistu. Saattaisi olla liian vauhdikasta toimintaa eikä kilppari ole oikein tottunut koiriin.

   Kuivaa syksyä tässä toivotaan ja lunta vasta jouluksi. Saapa nähdä, miten käy. Párekille isot muiskut meidän tyttösiltä. Letkeää loppuviikkoa teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Paljo mukavata tekemistä sielä teellä tuas :) Eka tuossa jo sanohhii että seon tuo muahan heettäätyminen semmonen vakavan aliravihtemustilan oere :) Vilettä pittää varulle olla matkassa. Niivvuan alako syyskuu ja veen kansa alotti hommasa.Vaekka muka lämpimämpöö luvattiin. Jospa tuo lämpeis ni oes teelläe sielä mökkihommissa mukavampata. Ilosta viikolloppuva sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä kai auta sitten muu kuin pitää jatkossa vilettä matkassa mukana. Ettei biiglet ihan täysin kuukahda, kun ollaan tuolla lenkillä.

   Mökkitouhut on mukavampia kyllä poutasäässä. Kylmäkin menee mutta vesisade on kurjaa. Toivottavasti tulee vähävetinen syksy. Uintikelit taitaa olla jo meiltä kaikilta, myös Typyltä, ohi.

   Leppoisaa viikonloppua sinne pohjoisempaan Savoon!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.