torstai 24. elokuuta 2017

Upea asia 70-luvulta

Palataan meidän kesälomaan, josta tuntuu olevan jo ikuisuus... itselläni on olo, että en kaiketi koskaan saa lomailla tarpeeksi Puulan rannalla. Jos voittaisimme lotossa miljoonia (tai vähän vähemmänkin), ei liene olisi epäselvää, missä me suurimman osan elostamme sillon viettäisimme.

Meidän perheen kesäloma alkoi ihmisväen reissulla Firenzeen. Typy ja Hippu olivat hyvässä hoidossa Haagassa ja Keravalla. Isännän kanssa juhlistimme reissussa hääpäiväämme. Ihastelimme museoita, kirkkoja ja Toscanan maisemia. Nähtiin Pisan kalteva torni. Venetsiaan tekemällämme päiväretkellä muistelimme edellistä käyntiämme tuohon ainutlaatuiseen kaupunkiin, jonne teimme häämatkan.


Mökillä oli mukavaa. Typy vietti lomaa pääosin metsässä juosten. On mahtavaa, että koirat saavat liikuskella mökkimaastoissa mielensä mukaan. Miinuspuolena voisi sanoa, että jouduimme pesemään Hipun useaan kertaan. Se kun nauttii kieriä sontakasoissa. Typykin pestiin muutaman kerran, koska se oli rypenyt metsäojissa. Molemmat isokorvat herkuttelivat mustikoilla ja metsämansikoilla. Niiden poimiminen käy tytöiltä näppärästi suoraan varvuista suuhun. Typy pulahti usein Puulaan.

Typy mustikassa. 

Loman aikana isäntä rakensi uuden venepaikan ja kaiteen aitan portaisiin. Teimme päiväretken Jyväskylään. Kävimme siskoni ja hänen miehensä mökillä Savonrannassa. Saimme Puulalle vieraaksemme Keravan poppoon ja loma huipentui tyttöjen viikonloppuun, johon tänä kesänä myös Typsykkä ja Hilpu osallistuivat. Tuo viikonloppu oli taas täynnä naurua, iloa ja rentoa yhdessäoloa. Lämpimät kiitokset E, T ja P!

Tytötkin pääsivät kylälle, kun naisporukka läksi
lounaalle rantaravintolaan. 
Vaikka kelit Kangasniemellä olivat pääsääntöisesti vilpoisia ja sateisia, mahtui lomaamme myös aurinkoa. Loppulomasta tarkeni jo uimaankin. Kirjastosta lainattiin lukemista ja iltaisin sauna lämpeni. Jokakesäinen saariretkemme jäi tällä erää väliin, koska sää ei ollut veneilylle otollinen. Ensi kesänä sitten...

Hippu morjesti kuikkaa.

Tässäpä pääpiirteittäin meidän lomakesä. Siitä jäi käteen rento mieli ja olo. Erityisesti muistojen kirjoihin kirjataan Italian reissu ja kuikkapariskunta, jolla oli yksi poikanen. Tätä ihmettä emme ole vielä koskaan onnistuneet näkemään. Tiedämme olevamme onnekkaita, että meillä on mahdollisuus mökkeillä Puulalla. Kiitos siitä vanhemmilleni, jotka laittoivat pienen punaisen tuvan pystyyn 70-luvulla. Loistavasti tuo vanha möksä on meitä palvellut ja toivonkin sille mahdollisimman pitkää ikää. 

Mökkikausi ei toki suinkaan ole vielä ohi. Tulevana viikonloppuna lähdemme moikkaamaan isääni ja hänen vaimoaan Haukivuoreen mökille. Kangasniemelle suunnistamme syyskuun puolella viikonloppujen viettoon. Lokakuussa vietämme siellä syysloman. Ja näiden reissujen myötä talletetaan lisää mökkimuistoja talvella muisteltaviksi.  


6 kommenttia:

 1. Kyllä oli teillä ihmisillä ja koirilla ihana kesä!
  Mökit ovat niin parhautta elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökit on ihan parasta. Mieli ja ruumis lepää. Koirilla on kivaa ja kerrostalotalven jälkeen saavat mennä viipottaa.

   Typyltä ja Hipulta isot muiskut Ekalle! Mukavaa viikonloppua teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Párek ja Palvelijatar24. elokuuta 2017 klo 21.04

  Kun lukee teidän kesästänne tulee oikeasti hyvä mieli. Ja muistoja omista samantyyppisistä kesistä muutama kymmen vuotta sitten. Oi niitä aikoja! Oikein ihanaa mökkeilyä ja iloisia reissuja jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo mökkeily on parhautta. Etenkin kun on kaksi ajamiseen taipuvaista koiraa. Ja ahmattia, joiden vaatima liikuntamäärä ei talvisin täysin toteudu. Mukavia ja lämpöisiä muistoja jäi taas talven varalle. Näyttää tämä kesä nyt pikkuhiljaa loppuvan.

   Párekille muiskuterkkuja meidän kaksikolta. Leppoisaa viikonloppua teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Nii on elävästi kerrottu että tunnustaa niinku oes ollunna mukana teejjän mökkilomalla. On jiännä lomasta mukavat ja lämpimät muistot mieleen. Vaekkee nyt nii lämmin ilima kyllä ollunna.
  Vielä riittää hyviä syksypäevijä mökillä ennenku talaviteloelle pittää panna. Vaekka yks tuttu kyllä ennustihhii että lokakuussa tulloo lumet ja jiäpi kansa. Kuitenniisa mukavata alakavata viikkoo sinne ja kaaheesti muiskuja tyttösille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään tassut ja peukut pystyssä, että lumet ei ennen lokakuun puoliväliä tule. Ehditään laittamaan mökki talvikuntoon. Sinne ei enää lumikelillä pääse.

   Kesälomasta jäi hyvä mieli. Harmittaa vaan, että tuo loma-aika tuntuu menevän aina niin nopeasti. Ensi kesää siis odotellen. Ja sitä syyslomaa.

   Muiskuterkkuja Typyltä ja Hipulta valtakunnan komeimmalle vilosoville!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.