torstai 17. elokuuta 2017

Työn ääressä

Typsykän kesäloma päättyi ja olimme eilen lukukoirailemassa Muuntamossa. Ilma oli pilvisyydestään huolimatta lämmin ja vietimmekin aikaa Muuntamon terassilla. Muutama lukija kävi lukemassa Typylle. Ohikulkijoita pistäytyi rapsuttelemassa meidän isokorvaa. Pääsipä Typy taas kaupungin Instragram-sivuillekin, kun viestinnästä käytiin meitä morjestamassa.

Mukanamme Muuntamossa oli tällä kertaa Helena kirjastolta. Helenan kanssa vaihdoimme kesäkuulumisia ja juttelimme tulevasta syksystä. Meillä oli oikein onnistunut Muuntamo-keikka ja ensi viikolla pidämme siellä vielä yhden ja tällä erää viimeisen lukukoiravastaanoton. Kirjastokäynnit starttaavat sitten tämän kuun lopulla.


Hippuli taisi lopullisesti aikuistua kesän aikana. Eroahdistus- ja mielenosoituspissejä ei nimittäin ole enää lirauteltu. No, johan meidän pikkulikka on reilut kaksivuotias.... Isäntä totesi ääneen sen, mitä itsekin helpotuksekseni olen pohtinut; mitään rakenteellista virtsarakkovikaa Hipulla tuskin on. Se kun pystyy kyllä halutessaan näemmä pitämään pissit sisällään pidempään kuin kaksi tuntia.

Viikonloppuna juhlistamme jälkikäteen isännän synttäripäivää kakkukahvien  merkeissä. Vieraiksi saapuu lähisukua ja uskon, että päivänsankarin lisäksi myös tytöt saavat lahjoja. Herkkujen muodossa. Mökille suuntaamme reilun viikon päästä. Tällä kertaa kuitenkin Haukivuoren suuntaan. Kangasniemi kutsuu syyskuun puolella. Toivottavasti Puula pysyy uimalämpöisenä sinne saakka.  

8 kommenttia:

 1. Typy kyllä selvästi nauttii tuosta lukukoirana olosta!
  Mukavia syntymäpäiviä sinne teille, meillä isäntä vanheni tiistaina.
  Kyllä ne koirat siitä aikuistuvat, se vain kestää toisilla kauemmin kuin toisilla. Ihan kuten lapsillakin.
  Pusut Ekalta tytöille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, Typy ottaa rennosti lukukoirailut ja nauttii, kun saa jakamatonta huomiota. Ei ole Hippu siinä tunkemassa rapsuteltavaksi...

   Ehdittiin jo miettiä, että Hipsulla olisi jokin rakenteellinen vika, kun pissi ei pysy sisällä. Mutta onneksi sellaista tuskin on. Se vaan protestoi, kun joku asia ei mene sen mielen mukaan. Ihana se silti on!

   Typy ja Hippu lähettävät Ekalle isot muiskut ja terveiset!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Niin se kesä alkaa pikkuhiljaa kääntyä syksyksi. Koulutkin alkaa. Lukukoirat palaavat töihin. Mutta syksykin on upeaa aikaa, toivottavasti ei olisi kovin sateinen. Nautitaan lumettomasta ajasta ja pidetään hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy tosiaan lähenee. Siinäkin on hyvät puolensa. Kuivaa ja kuulasta syksyä minäkin toivon. Pidetään peukut ja tassut pystyssä, että saadaan sellainen.

   Isto terveiset Párekille meidän kaksikolta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. No taas oli teijän ploki täynnänsä ilosia uutisia. Oikein lukurikasta syksyä, reippailuja möksällä ja muualla muiskujen kera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ahkerasti Typy taas lukukoirailee tuonne joulukuun puoliväliin saakka. Mikäpä siinä, mukava harrastushan se on. Möksälle pääsyä jo odotellaan. Sitten mennään sienimetsään ja iloitaan vapaudesta.

   Muiskusia muiskusia teille molemmille Typsyltä ja Hippuselta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Mukavannäköstä lukukoeraelua :) Typy ja lapset naattii varmaan yhtä paljo.
  Syksy on mukavata aekoo kuha eevuan lotroo veen kansa liijjemmin. Mökillä on varmaan oma tunnelmasa syksyllä ku on pimmeetä yöllä ja voepi nuotijollae iltapimmeellä istuksija :) Ja tietennii laakata sielä sienj´metässä vappaana. Mukavata viikolloppua sinne ja muiskuja kahelle ihanalle nelj´jalakaselle :)

  VastaaPoista
 5. Hienoa kun töitä riittää! Jouluun mennessä ehtii aika monta lukijaa kuunnella :).

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.