torstai 14. kesäkuuta 2018

Kukkia ja käynti lääkärillä

Mökkiläisillä on ilmat lämmeneet ja muutenkin lomailu on kuulemani mukaan sujunut leppoisan mukavasti. Valitettavasti Typyyn iski perjantaina korvatulehdus. Isäntä vei Typsykän lauantaina eläinlääkäriin. Me Hipun kanssa jäimme mökille istuttamaan kesäkukkia. Eläintohtori ei osannut sanoa syytä tulehdukseen, vaihtoehtoja on useita. Eikä mekään isännän kanssa tiedetä, mistä se saattoi tulla.

Tytöt tulivat isännän kanssa saattamaan minut sunnuntaina
junalle Mikkeliin. Oli lämmin ilta. 

Kangasniemellä on pari eläinlääkäriä, joiden palveluja emme onneksi tähän mennessä ole vielä tarvinneet. Mutta kokemus oli erittäin hyvä. Aika varattiin perjantai-iltana. Lääkäri vastasi puhelimeen vaikka vastaanotto oli virallisesti jo kiinni. Hän itse ehdotti lauantaiksi aikaa ja vielä ilman lisämaksuja. Ettei koiran tarvitse kärsiä maanantaihin asti. Huolellinen tutkimus sekä lääke (korvatipat antibiootilla höystettynä) maksoivat viitisenkymppiä. Tohtori oli lisäksi jo heti maanantaina soittanut isännälle ja tiedustellut potilaan tilaa. Ei ole täällä kaupungissa lääkärit perään soitelleet ja lasku on ollut jotain ihan muuta kuin 50 euroa.

Typsykällä menee nyt hyvin. Korvat ovat alkaneet hienosti parantumaan. Hippu on töllistellyt laiturilta sinisorsa-äitiä poikasineen. Isäntä korjasi laiturin ja on tehnyt polttopuusavottaa. Minä olen paiskinut pitkiä päiviä töissä, sillä tämä juhannuksen alusaika on hyvin kiireistä työmaallani. Mutta perjantaina hyppään taas junaan, joka kuljettaa minut Mikkeliin. Asemalla on vastassa tuttu kolmikko ja edessä kesäisen aurinkoinen viikonloppu Puulalla. En malttaisi odottaa enää yötäkään.

8 kommenttia:

 1. Ikävää, että on tullut korvatulehdus, mutta hyvä, että apu löytyi. Me käytetään myös tällaisia maaseutueläinlääkäreiden palveluja ja ollaan oltu myös tosi tyytyväisiä ja hinta ei yleensä pelota. Ainut haittapuoli on maaseututohtoreilla, että saattavat joutua lähtemään hoitamaan tuotantoeläimiä koska vaan, kun ne ovat monille ykkösasiakkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin tosi tyytyväisiä tuohon lääkäriin. Voidaan käyttää toistekin, jos tarvis. Hinnalla ei toki ole väliä, koirat hoidetaan kun ne on otettukin. Mutta toki on iloinen yllätys, että lasku ei ole huiman iso.

   Mukavaa juhannusviikkoa teille toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 2. Onneks saitte korvatropit pikaseen! Mukavia kesäpuuhia möksällä, Tytöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon möksällä puuhailtiin, Hippu kieri pari kertaa sonnassa. Minä uin. Korvatkin on jo melkoisen terveet. Syötiin makkaraa ja otettiin päivätorkkuja. Hippu haukkui laiturilta lokeille. Minä hautasin luun maahan.

   Typy

   Poista
 3. Harmimpaekka tuomonen korvatulehus. Onneks on kuitennii jo paranemmaan päen. Kyllä meelläe ensmäsinä soetettaan tuonne kunnan ellille jos hätä tulloo. Ja hyvä apu on aena suatu. Eekä tarvihe viimisijä killinkijä pussimpohjalta maksuks kaevoo ku ee oo hinnankiroessa ne käännit.
  Nyt on hyvät ilimat mökkielämälle :) Ja jatkuu kuulema vielä pitkälle. Ilosta viikolloppuva sinne koko sakille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma tosiaan, mistä se tulehdus iski. Epäilen itse sellaista uutta korvanpuhdistusainetta, jolla putsasin kaksikon korvat ennen mökkireissua. Hipulle ei kyllä tullut siitä aineesta mitään mutta ehkä Typyllä on herkemmät korvat. Se aine lähti roskapönttöön, varmuuden vuoksi.

   Nyt korvat ovat jo paljon paremmat. Vielä tänään annetaan tippoja niihin. Oli kyllä pätevä eläinlääkäri ja hyvä asiointikokemus. Eikä tarvinnut maksaa itseään kipeäksi. Täällä etelässä jo päivää:n sanominen maksaa 50,-.

   Leppoisaa alkanutta juhannusviikkoa ja Iivarille isot muiskut meidän tyttösiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Párekin Palvelijatar16. kesäkuuta 2018 klo 14.09

  Hienoa, että korvatulehdus on lähtenyt paranemaan noin hyvin. Kyllä oli aivan mahtavan hieno eläinlääkäri. Ei löydy helposti samanlaista palvelua ainakaan pääkaupunkiseudulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, ei tuollaista palvelua ihan joka paikasta täällä etelässä saa. Tuskin ehkä maaseudullakaan. Mutta oli vaan ote ja palveluhenkisyys kyllä jotenkin todella positiivista. Käymme uudestaankin samalla lääkärillä, jos tarvetta tulee.

   Letkeän leppoisaa juhannusviikkoa teille ja Párekille isot muiskaukset meidän likoilta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.