perjantai 8. kesäkuuta 2018

Mökkimeininkiä

Viikko on vierähtänyt nopeasti. Vaikka olen ollut yksin kotosalla. Isäntä ja isokorvat ovat nauttineet mökkeilystä Puulalla. Itse piipahdin alkuviikosta Tallinnassa. Reissu oli rentouttavan mukava, kiitos vielä P&L! Tuliaisia tuli tietysti ostettua sekä Typylle ja Hipulle että isännälle. Otan niistä osan mökille mukaan, kun hyppään tänään Mikkeliin vievään junaan. Edessä on siis minullakin muutama päivä Kangasniemellä. Ikävä on ollut kova kaikkia kolmea.

Sontamaakari.

Ollaan usein isännän kanssa tuumittu, että Hippu on uudelleensyntynyt Pimu. Sillä kun on paljon samankaltaisia koiruuksia ja eleitä. Tiistaina Hilpuri oli päättänyt kieriä jonkin metsänelukan sonnassa. Isännän mukaan haju oli ollut karmaiseva. Ja pesullehan Hippu siitä pääsi. Aivan kuin Pimu. Se rakasti kieriä kaikenlaisissa läjissä ja raadoissa. Typy sentään hiukan valikoi, minkälaiseen hajuun turkkinsa hankaa. Eilen Typsy oli pudottanut pallonsa Puulaan ja napakka tuuli lähti viemään palloa kauas järvelle. Siinä Typy oli rannalla ihmetellyt, miten tässä näin kävi. Onneksi palloja on runsas varasto.

Palaan sunnuntaina kotiin. Kolmikko jää viettämään mökkilomaa vielä ensi viikoksikin. Toivottavasti ilma sekä Puulan vesi lämpenisivät. Mutta oli sää mikä hyvänsä, Typsykkä ja Hilpu ottavat varmasti kaiken ilon irti mökillä olosta. Montakohan kertaa isäntä vielä pääsee pesemään Hipun ja metsästämään Typylle palloa Puulasta... 

Ps. Blogger reistailee eikä lähetä minulle sähköpostiin julkaisupyyntöjä lähetetyistä kommenteista. Pahoittelen, että kommentit tulevat tästä johtuen esiin viiveellä. Kaikki kommenttinne ovat joka tapauksessa mukavia yllätyksiä ja lämpimästi tervetulleita.

6 kommenttia:

 1. Aivan varmasti mökkeilijät nauttivat olostaan! Hihi, on se ollut melkoinen savotta, kun Hippua on putsattu kieriskelyn jälkeen. Koirien ja ihmisten käsitykset parfyymeistä ei ihan osu yksiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu oli hankkinut melkoisen voimakkaan parfyymin turkkiinsa. Onneksi haju oli lähtenyt pesemällä pois mutta oli siinä kuulemma saanut isäntä saipustaa meidän hajupommia.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Hippu tietää että joskus turkki tarvihtoo erityisaromija :) Ompa hyvä ettee Typy lähtennä kuitenkaa uimalla palloosa hakemmaan! Hilipeetä viikollopun jatkoo sinne teelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy on uinut ahkerasti mökillä mutta onneksi tajusi, että pallon perään ei kannattanut lähteä. Sen verran kauas tuuli oli alkanut sitä kuljettamaan. Olisiko jaksanut meidän uimamaisteri uida takaisin rantaan, kun olisi pyydystänyt palloa järvenselällä... hui.

   Aurinkoista ja kesäistä alkanutta viikkoa teille sinne sydän-Savoon!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Lannassa kieriskely ja pallon kanssa peuhaaminen on oikeaa koiran elämää. Mukavaa, että teillä on tuollainen paikka, jossa koiratkin varmasti nauttivat olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kaksi mainittua on tosiaan meidän likkojen lempipuuhaa. Hipun harrastuksessa on tietysti ikävänä puolena kauhea haju ja kylmillä keleillä pesuveden lämmittäminen. Kesällä voi pestä suoraan järvivedellä mutta alkukeväästä ja syksystä se on liian kylmää.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.