torstai 15. marraskuuta 2018

Hommia ja hepuleita

Tällä kuluneella viikolla kävimme Hipun kanssa lukukoirailemassa kotikirjastossa. Rapsuttelijoita riitti ja Hilpuri kuunteli monta tarinaa. Pikkuhiljaa kirjasto on tullut tutuksi ja Hilpu on hoksannut jutun juonen. Kuuntelu sujuu kerta kerralta paremmin. Hyvä tästä vielä tulee! Typyä on jäänyt kaipaamaan moni meidän vakiolukija. On hienoa nähdä, miten Hippu on saanut oman paikkansa heidän sydämissään. Hipun vatsavaivat taantuivat, onneksi. Lääkekuuri tepsi ja Hilpuri on taas terveen kirjoissa. Sekin on ihan mahtavan hieno juttu.

Päivän eka lukija halusi ottaa Hipun syliin.
Sehän sopi meidän Hipsulle mainiosti,
sillä se rakastaa olla sylissä. 

Kelit ovat kamalan harmaita ja sateisia. Enemmän ne kuitenkin tympivät meitä kaksijalkaisia kuin Hippua. Se ei säästä välitä, kun olemme ulkona. Lenkit ovat yhtä mukavia oli sitten helle tai loskaräntä. Suihkukeikoista se ei tosin tykkää. Ja niitähän riittää. Suihkun jälkeen se saa hepulit. Kuivaaminen on usein hieman hankalaa, kun se venkoilee ja vetkuilee. Ja kun tämä operaatio on suoritettu, se juoksee koko huushollin matot kasaan ja heittelee lelukorinsa sisällön pitkin olohuonetta. Eihän siinä muuta voi kuin nauraa, katsellessa Hippulin valtaisaa riemua. 

Viikonloppuna saamme yökylään Keravan kaksospojat, kun vanhemmat ja isoveli ovat reissuissa. Hippu tykkää pojista ja on varmasti innoissaan jälleentapaamisesta. Rapsutuksia on ainakin tiedossa runsain mitoin. Kevään työvuorot sekä koti- että naapurikirjastoon lyötiin jo lukkoon. Hipulla on työhommia oikein sopiva määrä tammikuusta toukokuulle. Mutta vielä ennen joululomaa lukukoiraillaan, seuraavan kerran taas jo ensi viikolla!

8 kommenttia:

 1. Tietenkin Hippu hallitsee lukukoirailut hienosti, fiksu tyttö! Kuratassujen ja masun suihkuttelun jälkeen minäkin ravaan miljoonaa ympäri kämppää ja levittelen leluja kaikkialle. Palvelijatar nauraa kippurassa ja väittää minun näyttävän tosi hassulta. Ei kuulemma uskois miten kovaa tappijalkainen makkara pääsee.
  Pidä Hippu hauskaa Keravan poikien kanssa! Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua teille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua naurattaa myös kovasti, kun Hippu kiitää vauhdilla huoneesta toiseen saatuaan suihkuhepulit. Vaikka pesuhommat joskus tympivät, kun Hippu pistää kovasti hanttiin, muuttuu emännänkin ilme taas aurinkoiseksi, kun katsoo sitä riehumista, minkä Hippu saa päälle.

   Hipulla oli oikein hauskaa poikien kanssa. Mukavaa viikon jatkoa teille!

   Hipun emäntä

   Poista
 2. Mukavaa, että Hippu on ottanut hyvin vastaan uuden työnsä. :)
  Emäntä on vähän kateellinen koirasta, joka tykkää lenkkeillä kaikilla keleillä. Me mäyräkoirat olemme vähän ronkeleita kelin suhteen. Tai eivät varmaankaan kaikki. Meidän laumaan vain on sattunut sellaisia yksilöitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus itse toivon, ettei ihan jokaiseen kuraojaan ja lätäkköön talsittaisi. Onneksi tällä viikolla on ollut kuivaa keliä. Olen miettinyt sadetakin tai kurahaalarin hankkimista aikoinaan jo Pimulle ja Typylle. Mutta ei kannata laittaa rahojaan sellaiseen. Jo talvitakin pitäminen on ollut kaikille meidän kolmelle biigletytölle aivan kauhistus.

   Mukavaa menoa teidän laumalle loppuviikolle!

   Hipun emäntä

   Poista
 3. Pesuhepulit kuuluu asijjaan :) Ja sitä pesuva onnii riittännä viimeaekona. Onneks nyt taetaa kirkastuva jo ilima ja mualima.
  Hippu on kyllä hieno lukukoera <3 Ee ihme että lukijat haluvvaa sylliin ottoo. Äet sano että niin tekisj sehhii jos oes lukemassa :) Toevottavasti teellä kaekilla on huippuhaaska viikolloppu niihen poekiin kansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä viikolla on onneksi ollut kuivemmat kelit. Ei ole tarvinnut suihkutella ja pestä. Sen tässä on vuosien varrella oppinut, että kovin vaaleita mattoja ei kannata meille hommata. Nuo pesuhepulit kun päättyvät siihen, että heittäydytään selälleen ja hangataan loput hiekat ja vedet mattoon.

   Poikien kanssa oli mukavaa ja Hippu riemastui täysin, kun näki taas poikia. Hauskaa riitti ja Hippu nukkui sunnuntai-iltana hyvin sikeästi.

   Leppoisaa viikon jatkoa teille ja muiskut meidän Hippuselta valtakunnan vilosoville!

   Hipun emäntä

   Poista
 4. Hieno juttu, että Hippu tykkää lukukoirailusta. Siinä tapaa paljon kivoja lapsia, ja heille se on tosi iso juttu, kun saa lukea koiralle :)
  Lenkkihepulit on kyllä sitä suuremmat mitä kurjempi keli tai toimenpide hepulin edellä on ollut kyseessä (kynsien leikkuu, tassupesu, suihku...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hienoa nähdä, miten paljon iloa Hippu tuo lapsille, jotka tulevat lukemaan. Niissä tapaamisissa on kyse muustakin kuin lukemisesta. Hippu on monelle lapselle jotain, mitä voi halata ja sen korvaan voi kuiskutella vaikkapa koulupäivän tapahtumat.

   Hippu saa erityisesti noita suihkuhepuleita. Ulkona se saa hepulit, jos pääsee/ehtii kierimään jossain haisevassa läjässä... voi sitä vauhdin riemua, kun se juoksee turkki sonnassa pitkin mökin pihaa. Siellä kun se saa olla vapaana.

   Kivaa viikon jatkoa teille ja nautitaan näistä kuivista keleistä, kun niitä vihdoinkin taas on.

   Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.